6.12.2020

6. luukku: Lelun kantaminen koriin


Sunnuntain kunniaksi on aika hemmotella perheen karvaisia yhteisellä aktivointihetkellä. Kävimme marraskuussa Eläinklinikka Timantin temppukurssilla ja ensimmäisenä tehtävänä oli opettaa koiralle lelun kantaminen koriin. Temppu on hieman haastava ja koostuu pienistä osioista:

1. Koiran eteen lattialle annetaan sille mieleinen lelu, mikä on helppo ottaa suuhun. Kun koira ottaa lelun suuhun, sitä kehutaan/naksutin ja sille annetaan nami. Palkkauksen ajoitusta helpottaa naksutin, mitä mekin käytettiin tässä. 

2. Lelun suussa pidon kestoa pidennetään eli saa palkan, kun on hetken aikaa pitänyt lelua suussa. Enää ei pelkkä suuhun ottaminen/lelun kosketus riitä.

3. Kori tuodaan koiran viereen ja kun koira ottaa lelun suuhun, niin sitä palkataan aina korin päälle eli palkatessa oma namikäsi viedään korin päälle

4. Sitten kun koira hoksaa jutun juonen, niin kori voidaan viedä vähän kauemmaksi ja itse asetutaan korin lähelle palkkaamaan. Korin ja koiran etäisyyttää voidaan kasvattaa tilanteen mukaan.

Temppu on näyttävä ja vaatii koiralta älyä! Monta kertaa oltiin vaan molemmat paikallaan hiljaa ja näki selvästi, kun Nemo mietti, mistä sitä palkkaa nyt saikaan. Palkaamisen ajoitus on myös tärkeä. Jos joku kohta ei toimi, niin kannattaa ottaa askel taaksepäin ja tarvittaessa palata kohtaan 1. Harjoitukset on hyvä pitää lyhyinä, jotta motivaatio tekemiseen säilyy. 


Videolla Nemo ensimmäistä kertaa temppua treenaamassa. Käsitti varmaan vanhana agilitykonkarina, että juttu on tuo etujalat laatikossa... Ihanan iloinen puuhailija!


Hyvää itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!