Nemo
Kuvat: Eija Viitanen, oik. ylhäällä Ulla Hellsten

Nemo on iloinen, vilkas ja sosiaalinen, niin ihmisille, kun koirillekin. Pojalla ei ole ollut koskaan huonoa päivää! Nemo on aina valmis yhdessä puuhailuun ja syttyy tekemiseen heti. Luonteeltaan se onkin erittäin vilkas ja vaatii puuhaa päivittäin. Jos Nemolla on tylsää se saattaa alkaa jekkuilemaan esim. varastamalla sukan pilke silmäkulmassa, jos vaan joku lähtisi perään jahtaamaan. Kouluttaminen on ollut helppoa, sillä Nemo on nöyrä (terrieriksi) ja perso ruoalle. Nemo rakastaa eniten kaikkia ihmisiä, vapaana juoksemista ja agilityä. Agilitytaival on ollut pitkä ja pinnaa venyttävä, kuten viriilin parsonin kanssa asiaan kuuluu. Potentiaalia pojassa on vaikka mihin, mutta ohjaajalla on vielä paljon opittavaa. Vaikeinta tällä hetkellä lajissa (3. luokassa) on Nemon perässä pysyminen ja haltuunotto, sillä se ampaisee lähtöviivalta kun rusakko makuulta. Tämän parempaa ystävää ja harrastuskoiraa saa hakea. My only one <3
             
Nemon faktat

Nimi Peatdigger Quinlan
Lempinimet Nemo, Nemotius, Nemuski, Nemppa, Neppari, Pikkarainen, Pikkis
Isä Weatherproof Triton
Emä Meu Amor's Perdita
Sisarukset Xavi, Rocky, Chili ja Sisera
      
Rotu Parsonrussellinterrieri
Sukupuoli Uros
Syntymäaika- ja paikka 25.6.2008 Espoo
Väri Valkoinen tan merkein
Turkki Karkea
Säkäkorkeus 40cm
Paino 10kg

Kasvattaja Anne-Maria Riihimäki
Kenneli Peatdigger
            
Harrastukset Agility 3.luokka, kotitokoilu, parsonlenkit, match showt

Luonne Vilkas, iloinen, sosiaalinen niin ihmisille kuin koirillekin, rohkea.
  
Nemo tykkää
            
- Ruoasta
- Leikkikavereista
- Ihmisistä, etenkin lapsista
- Pussailusta
- Kosteusvoiteen nuolemisesta
- Temppujen tekemisestä
- Agilitystä
- Vapaana olosta
- Nukkumisesta sängyssä
- Yhdessä puuhailusta
- Oppimisesta
- Piehtaroimisesta
        
Nemo ei tykkää
  
- Myöhään valvomisesta
- Trimmauksesta, ainakaan kotona
- Kovasta haukunnasta
- Suihkusta
  
Nemon motto Yksi pusu ei riitä <3

Nemon näyttelyt

2011
       

1.10.2011 Tuulosen ryhmänäyttely/ Anne Klaas, Viro/ EH
Isokokoinen. Tiivis runkoinen. Voimakas urosmainen pää. Kuono-osa voisi olla lyhyempi. Vahva lihaksikas selkä. Liian voimakas rintakehä. Erittäin hyvä takaosa. Vahva luusto. Hyvät kulmaukset. Hyvä karvan laatu. Oikea temperamentti. Liikkuu vauhdikkaasti, lyhyellä askeleella.
         

6.8.2011 Honkajoen ryhmänäyttely/ Miodrag Nikic, Serbia/ EH
37 months old. Very heavy male with strong head. Correct ear. Correct, but something short neck. Correct topline. Chest must be deeper. Correct front and angulations. Correct movement. Very lovely temperament. / 37 kuukautta vanha. Erittäin voimakas uros, jolla vahva pää. Oikeanlaiset korvat. Oikeanlainen, mutta hieman lyhyt kaula. Oikeanlainen ylälinja. Rinta tulisi olla syvempi. Oikeanlainen etuosa ja kulmaukset. Oikeanlainen liike. Erittäin ihana temperamentti.
         

10.7.2011 Hyvinkään näyttely/ Diane Fenton, Australia/ H
Very untypical head. Eyeshape incorrect. Receding skull. Over sized. He lacks a depth of chest and his chest is not spannable. He needs more rear angulations and dress not drive when he moves. He has an excellent coat. He has a good bite. / Erittäin epätyypillinen pää. Silmien muoto virheellinen. Vetäytyvä kallo. Ylikokoinen. Häneltä puuttuu syvyys rinnasta ja hänen rintansa ei ole spannattavissa. Hän tarvitsee enemmän takakulmauksia ja turkki jotain (?) liikkeessä. Hänellä on erinomainen turkki. Hänellä on hyvä purenta.

2010
 
31.7.2010 Ikaalisten ryhmänäyttely/ Maija Mäkinen/ H
Iso maskuliininen uros. Hyvä pää. Hyvät korvat, silmät, purenta. Niukasti kulmautunut. Lyhyt runko. Rintakehä ei spannattavissa. Hyvä luusto. Liikkuu hyvin lyhyin askelin. Köyristää liikkeessä selkää. Miellyttävä käytös. Esiintyy hyvin.


200911.10.2009 PRT Erikoisnäyttely Hyvinkää/ Karen Rimmer, Iso-Britannia/ EH
The head is boxy. Correct bite. Harsh coat. Movement is erratic. Too tall. / Pää on neliömäinen. Oikeanlainen purenta. Karkea karva. Liike on epätasainen. Liian korkea.
     
30.8.2009 Tervakosken KV näyttely/ Dakic Rade, Serbia/ JUK4, EH
Very strong built male, in general appearance a bit high, nice strong head, correct bite, nice neck, correct angulations, tailset a little bit low, the coat could be better prepared for the show, I would like to see a better movement of behind ugs. / Rakenteeltaan erittäin vahva uros, hieman suuri muihin nähden, hyvä vahva pää, oikeanlainen purenta,  hyvä kaula, oikeanlaiset kulmaukset, hännän kiinnitys hieman alhaalla, turkki voisi olla paremmin viimeistelty näyttelyyn, haluaisin nähdä paremman liikkeen takajaloissa.
      

27.6.2009 Hämeenlinnan näyttely/ Jurate Butkiene, Liettua/ JUK3, EH
Well developed young dog, clean head, straight angulations front and behind, a bit low tailset, moves freely, could have a bit longer step, quality coat, shows well, good temperament. / Hyvin kehittynyt nuori koira, hyvä pää, suorat kulmaukset edessä ja takana, hieman alhainen hännän kiinnitys, liikkuu puhtaasti, askel voisi olla vähän pidempi, erinomainen karva, esiintyy hyvin, hyvä temperamentti.
     

26.4.2009 Vaasan KV näyttely/ Tarmo Viirtelä/ JUK3, EH
Hieman kookas. Vahva pää. Isot hampaat, hyvä purenta. Tummat silmät, hyvät korvat. Hyvät kaulan ja rungon pituudet. Kaareva häntä. Niukat etu- ja takakulmat. Hyvä askelpituus. Iloinen käytös.

15.3.2009 Tampereen KV näyttely/ Malgorzata Supronowich, Puola/ PEK2
Quite skinny, correct head, enough neck, a little arched back, straight in front, not deep enough chest, not very sound in movement, nicely shown. / Melko laiha, oikeanlainen pää, riittävä niska, vähän ahdas takaa, suora edestä, ei tarpeeksi syvä rinta, liikkeessä ei tarpeeksi saundia, hyvin esitelty


2008

         

7.12.2008 Kaapelitehtaan pentunäyttely, Helsinki/ Leni Finne/ PEK2, KP
Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä kuono-osa. Hieman pyöreyttä kallossa. Hyvät silmät ja korvat. Oikea ylälinja litteä eturinta. Melko pysty olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Polvikulma voisi olla voimakkaampi. Erinomainen karvanlaatu. Riittävä askelpituus.

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!