LunaKuvat: Eija Viitanen, vas. ylhäällä Ulla Helsten, vas. alhaalla Hanna Isotalo

Luna on kotona rauhallinen, nöyrä ja hyväntuulinen, vähän väliä tulossa syliin. Tyttö tykkää lämmöstä, kaivautuu mielellään sängyssä peiton alle ja istuu saunassa ylimmällä lauteella. Ulkona Luna on ihan toista maata, se kiihtyy uusissa tilanteissa todella nopeasti, eikä siihen saa yleensä sen jälkeen kontaktia. Toisista koirista tyttö ei välitä, mutta muutaman parsonin ja saksanseisoja pojan kanssa tulee juttuun. Harrastuksissa (agility ja TOKO) tyttö on nopea oppimaan, mutta kiihtyvyytensä ja kovan äänensä vuoksi vaikea hallita ja palkata. Namit eivät ulkona kiinnosta ja leluista kiihtyy entisestään. Keinoluolilla tyttö on näyttänyt kyntensä ja saanut Suomen Käyttövalion tittelin! Näyttelyissä on myös pärjännyt mukavasti, saaden vara-SERTIN. Lunalla on kaksi tasapainoista pentuetta, yhteensä yhdeksän jälkeläistä. Luna on meille mainio koti- ja kainalokoira.

Lunan faktat
  
Nimi FI KVA-L Kamunkorven Peppi-Lotta
Lempinimet Luna, Lunni, Lumpura, Lumpertti, Pimpula, Pumpero, Pumppis
Isä Frostwood Flying Ace
Emä Kamunkorven Tiukka Typykkä
Sisarukset Ulpu, Bambu, Remu ja Pete

Rotu Parsonrussellinterrieri
Sukupuoli Narttu
Syntymäaika- ja paikka 7.2.2010 Karhe - 5.12.2023
Väri Valkoinen-ruskea
Turkki Karkea
Säkäkorkeus 35cm
Paino 8,1kg

Kasvattaja Eija Viitanen
Kenneli Kamunkorven
  
Harrastukset Agilityhöntsäily, kotitokoilu, parsonlenkit, näyttelyt, Match Showt

Luonne Vilkas, kiltti, säpäkkä, äänekäs, iloinen

Luna tykkää
  
- Ihmisistä, etenkin lapsista ja lastenvaunuista
- Sylissäolosta
- Peiton alla nukkumisesta
- Kuperkeikkojen tekemisestä
- Nahistelusta Nemon ja Nugan kanssa
- Linnuista
- Palloista, etenkin vinkuvista
- Uimisesta ja ylipäätään vedestä
- Vapaana olemisesta
- Nemon mahan alta pujahtamisesta
- Saunomisesta

 Luna ei tykkää
  
- Toisten koirien kohtaamisesta
- Sadelenkeistä
- Aikaisista herätyksistä

Lunan motto Kaikki mihin ryhdytään, tehdään täysillä!

Lunan näyttelyt


2014Jämijärven ryhmänäyttely 22.3.2014, Kimmo Mustonen, KÄY H

Kovin niukassa karvassa esitetty narttu. Hyvä tyyppi ja mittasuhteet. Purenta ok. Hyvä pää, kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Suuret pyöreät silmät. Korvat ok. Hyvä kaula. Hieman luisu lantio. Niukasti kulmautunut. Rintakehä käsin mitattavissa. Liikkuu lyhyellä askeleella, löysästi edestä. Miellyttävä luonne ja esiintyminen. Tarvii näyttelyyn paremman karvapeitteen.


20136.10.2013 Hyvinkää erikoisnäyttely, Alan Small, KÄY ERI

Neat bitch. Pleasing head and expression. Good eye. Correct bite. Good front and shoulders. Pleasing neck. Spannable body. Good quarters. Good coat. Bit unsettled on the move with good drive. Kiva narttu. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvät silmät. Oikea purenta. Hyvä etuosa ja lavat. Miellyttävä kaula. Spannattavissa. Hyvä neljäsosaa. Hyvä turkki. Hieman tahditon liikkeessä.
  

31.8.2013 Kaupin ryhmänäyttely 31.8.2013, Anu Lummevaara, Astralia, KÄY EH, KÄK1
Very good breed type. Good proportions & bone. Correct head & ears. Prefer darker eye. Strong neck & topline. Good feet. Very sound mover. Little out of coat. / Erittäin hyvä rotutyyppi. Hyvät mittasuhteet ja luusto. Oikeanlanen pää ja korvat. Pitäisi olla tummemmat silmät. Vahva kaula ja ylälinja. Hyvät jalat. Erittäin hyvä liikkuja. Karva ei parhaassa pituudessa.

25.5.2013 Rauman näyttely, Khomasuridge Revasz, Venäjä, AVO EH, AVK
Good size & temkesam (?). Good head. Good neck. A bit arched topline. Bounded sloped croup. Needs more developed chest. Free elbow. / Hyvän kokokoinen, hyvä pää. Hyvä kaula. Hieman kaareva selkälinja. Viisto lantio. Tarvisi kehittyneemmän rintakehän. Vapaat kyynärpäät.

5.5.2013 Tampereen KV-näyttely, Ann Cuthbert, Irlanti, AVO ERI, AVK2
Scissor bite, good head, good reach of neck, shoulders well lay back, topline good, just a little long for me, tailset little low, she could have more angulations behind, covers ground well. / Hyvä purenta, hyvä pää, hyvä kaula, olkapäät hieman takana, ylälinja hyvä, hieman pitkä kroppa minulle, hännänkiinnitys hieman alhaalla, voisi olla enemmän kulmautunut takaa.

2012

14.7.2012 Forssan näyttely, Tabuena Rafael Escar, Espanja, AVO ERI, AVK3
Excellent head & expression. Excellent eyes & ears. Excellent topline. Excellent chest & neck. Excellent coat. Excellent angulations & structure. Excellent movement. / Erinomainen pää ja ilme. Erinomaiset silmät ja korvat. Erinomainen ylälinja. Erinomainen rinta ja niska. Erinomainen turkki. Erinomaiset kulmaukset ja rakenne. Erinomainen liike.13.5.2013 Tampereen KV-näyttely, Lyudmila Nikitina, Venäjä, AVO EH


Good type. Very feminine. Good lenght of head. Slightly strong ears. Good expression. Enough neck. Enought front, volume and lenght of chest. Typical angulation. Junking croup. In movement and when standing open knees. / Hyvä tyyppi. Erittäin feminiininen. Hyvä pään pituus. Hieman vahvat korvat. Hyvä ilme. Tarpeeksi kaulaa. Riittävä etuosa, koko ja pituus rinnassa. Tyypilliset kulmaukset. ? lantio. Liikkeessä ja seistessä polvet auki.

2011


6.8.2011 Honkajoen ryhmänäyttely, Miodrag Nikic, Serbia, JUN ERI, JUK1, SA, PN3, VASERT
18 months old female. Very nice female head. Very nice expression. Nice set ear. Nice neck. Correct topline & downline. Little french position in upper legs. Correct movement. Very nice temperament, but presentation must be better. / 18 kuukautta vanha narttu. Erittäin narttumainen pää. Erittäin hyvä ilme. Hyvin asettuneet korvat. Oikeanlainen ylä- ja alalinja. Vähän ulospäin asettuneet reidet. Oikeanlainen liike. Erittäin hyvä temperamentti, mutta esiintyminen pitäisi olla parempi.


10.7.2011 Hyvinkään näyttely, Diane Fenton, Australia, JUN ERI, JUK1, SA
Well balanced bitch with good head proportions and earset. She's spannable. Has a good topline and tailset and presents a typical outline. Her coat is very space but quality is very good. / Hyvin tasapainoinen narttu, jolla hyvät pään mittasuhteet ja korvien asento. Hän on spannattavissa. Hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys ja tyypillinen ulkoasu. Hänen turkkinsa on erittäin harva, mutta laatu on erittäin hyvä.
 

8.5.2011 Tampereen KV-näyttely, Genevieve Stephan, Ranska, JUN ERI, JUK3

Hyvä pää. Hyvä pigmentti ja silmät. Hyvä purenta. Hyvä ilme. Kaunis kaula. Seisoo hyvin raajoillaan. Erinomainen ylälinja. Lihaksikkaat reidet. Erinomainen karkea turkki. Liikkuu epätasaisesti.

201010.10.2010 Erikoisnäyttely, Lohja, pennut 7-9kk, Colin Smith

Good sized bitch. Quite a nice outline. Enough neck. Typical head piece. Excellent bite, good sized teeth. Wiry jacket of good quality. Nice pelt. Could have a little more bone on front legs & tighter feet. Goes rather nice behind but very loose in front. / Hyvän kokoinen narttu. Melko hyvä yleisvaikutelma. Riittävä kaula. Tyypillinen pää. Erinomainen purenta, hyvän kokoiset hampaat. Karkea hyvä laatuinen karva. Hyvä turkki. Voisi olla vähän enemmän luustoa etujaloissa ja tiukemmat tassut. Liikkuu melko hyvin takaa, mutta erittäin löysästi edestä.
 

11.7.2010 Riihimäki pentunäyttely, Vesa Lehtonen, PK1 KP ROP
Reipas 5kk nuori neito, hieman pyöreähkö kallo-osa, voimakas kuono, hieman suuret korvat, hyvä kaula, kaunis ylälinja, tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa, liikkuu tasapainoisella askeleella ja yhdensuuntaisesti niin halutessaan, kevyt luusto, hyvä karva, veikeä kokonaisuus. 

2 kommenttia:

  1. Voi, sitä kultsukkaista! Ehdin jo mielessäni hyvästellä Lunan, kun se karkasi aamulenkillä ja ajattelin, että se on menoa. Mutta ei onneksi ollutkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läheltä liippasi, mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin :) En sitä turhaan pidä pannassa, jossa on monta lukkoa ;)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!