20.12.2020

20. luukku: Mattokäärön avaaminen
Nemon temppukurssin viimeisellä tunnilla treenattiin mattokäärön avaamista. Hauska juttu, jonka harjoittelun voi aloittaa kevyemmällä kääröllä esim. fleecepeitolla. 

1. Opeta koira koskemaan kuonolla post-it lappuun, koira koskee lappua, naksaus ja palkka. Nemolla toimi parhaiten, kun lappu oli lattialla/mun kädessä kämmen ylöspäin. Yritin alkuun pitää lappua kämmenessä käsi sivussa ylhäällä, mutta se oli Nemon hankala hahmottaa.

2. Sitten post-it lappu siirretään käärön päälle ja palkataan, kun koira tökkii. Hetken päästä voidaan palkkaa hieman pitkittää niin, että koira tökkii/koskee lappuun pidempään. Siitä se käärö lähtee aukeamaan. Ja palkka annetaan aina kääron päältä, jotta koira fokusoituu oikeaan suuntaan.

Nemo oppi homman tosi nopeasti ja käärö aukesi aina noin 80%, mutta loppupätkä fleecestä olisi vaatinut jo kovempaa työntämistä, joten se jäi aina pienellä kiepille. Nemo kyllä luontaisesti tökkii tekstiilejä esim. kun tekee itselleen petiä tai piilottaa luuta, joten ehkä senkin takia temppu oli melko helppo. 


Pahoittelut videon laadusta, ei ollut kuvaaja matkassa ja seuraavissa videoissa kyllä näkyi kokonaan, mutta Nemo ei tehnyt temppua :D Palkkaan tuossa muuten väärin, kun se palkka piti antaa nimenomaan mattorullan päältä. Idean saatte kuitenkin varmaan selville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!