Banaanileipä on makea ja mehevä herkku, se paranee yön yli levätessään. Vinkin sain aikoinaan kampaajaltani, joka oli leiponut näitä jouluviemisiksi sukulaisille. Kokeilin elämäni ensimmäistä tällä helpolla reseptillä:
3 kypsää banaania
60g sulatettua voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilijasokeria
3,5 dl jauhoja
päälle pähkinärouhetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele leipävuoka. Soseuta/muussaa haarukalla banaanit kulhossa ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita joukkoon leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää sokeri, kananmuna ja vanilijasokeri, sekoita joukkoon jauhot.
Kaada taikina leipävuokaan, halutessasi lisää päälle pähkinärouhetta. Paista noin 50 minuuttia niin, että leipä saa päältä hieman väriä, mutta jää sisältä pehmeäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)
Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!