26.11.2013

Varpaat elävät omaa elämäänsä

Nemon varpaat kuulemma elävät omaa elämäänsä. Käytiin tänään kontrolliröntgenissä ja viimeksi murtunut varvas oli parantunut. Sen sijaan saman varpaan yläosassa näkyi vaaleampaa osaa keskellä, mikä viittasi siihen, että nivelsiteessä on jotain löysyyttää tms. Helmikuussa murtuneesta varpaasta oli lähtenyt yksi siru irti, mikä kuulemma on normaalia. Lopputulema on se, että agilityyn ei ole vielä lupaa, mutta ortopedi sanoi näin: "Kun harrastus on tärkeä teille, niin sinuna alkaisin treenaamaan varovasti taas alku vuodesta". Totuus on kuitenkin se, että nivelsiteet menee helpommin uudestaan, kun ne on kerran aikaisemmin mennyt (kuten ihmiselläkin).

Otetaan päivä kerrallaan ja jos näyttää, että jalka ei pysy kunnossa, niin täytyy vaihtaa varmaankin lajia. (Veikkaan vahvasti, että toi toinen varvas meni kyllä vapaana juostessa, eikä agilityssä). Ainut, mikä äkkiseltään voisi kiinnostaa, niin rally-TOKO, vaikka siinäkin tökkii se TOKO :D Ei vaiskaan, luin Piskien lehdestä esittelyn lajista ja vaikutti siltä, että sopisi meidän koirille, jopa Lunalle, sillä ekassa luokassa mennään tehtävät hihnassa. Kuvittelen, että laji olisi samalla rauhoittava, mutta hauska.

Ai niin, Nemo ihastutti taas ihmisiä eläinlääkärissä. Chihujen omistaja totesi, että Nemolla on niin lempeä ilme, että uskaltaisi jopa omat koiransa päästä haistelemaan, vaikkei yleensä mene parsoneitten lähelle ;) Rapsuttelijoita riitti ja lääkäriä pikkuisen nauratti, kun Nemo äkkäsi yhtäkkiä seinälle ison canvas-taulun, jossa komeili iso kissa. Nemo nousi kahdelle jalalle ja tuijotti kisua herkeämättä.Lunasta puheen ollen, sillä alkoi juoksut tänään! Samalla selvisi, että kasvattaja ei teetä Lunalla pentuja, joten tyttö on nyt mun oma, sijoitussopimus on täyttynyt :)

Nugalle kuuluu semmoista, että se nukkuu, taitaa olla pikkupoika vielä sunnuntaista väsynyt. Pojalla oli parin viikon ajan yksittäistä oksentelua, mikä tuntuu menneen ohi tiheämmällä ruokavälillä ja antepsinilla. Hoitaja veikkasi puhelimessa, että on tyhjän mahan oksentelua tai maha on ärsyyntynyt muovinpalan, keppien yms. oksentelusta, sillä mitään muita oireita ei ollut.Rauhallista iltaa! 

Nemo tuhisee vasemmassa kainalossa, Nuga oikeassa. Luna on yläkerrassa Sepon kanssa ja tyttö onnesta soikeana, kun yksin ollessa saa leluja käyttöönsä, siitä otetaan kaikki ilo irti!

7 kommenttia:

 1. Ensinnäkin: onnea omasta Lunasta <3 Voi harmitus, että Nemon varpeissa noita vaivoja löytyy :-( Mutta toisaalta: paljon pahemminkin asiat voisivat olla ja jos niin käy, ettei agilitykentät Nemon varpaille sovi, niin varmasti kivaa yhteistä tekemistä löytyy muista lajeista! Rally-toko on varmasti hauska laji myöskin.

  Ja agilityynhän sulla on siinä jo kohta uusi kisakaveri, kun Nuga oli sunnuntainakin niin taitava :-)

  Rapsut kaikille kolmelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Niin, eihän tää mikään lopullinen tuomio ollut ja Nemoahan se ei näytä juuri vaivaavan, mutta jatkoon saa asennoitua aika varauksella. Menee kyllä maku, jos ei pääse ton sydänkäpysen kanssa kentille, mutta ehkä siitäkin selviää, jos sellainen tilanne eteen tulee. Onneksi Nuga tykkää myös agista.

   Teille kans pusuja molemmille :)

   Poista
  2. Kiitos! Ja ei tosiaan maalailla piruja seinille, kaikkihan voi mennä oikein hyvinkin Nemo-agility -yhdistelmässä :-)

   Poista
 2. Meillä Essin lähelle voi chihun tuoda, mutta ei todellakaan Onnin tai Tiukun. en tiedä mitä niitten päässä liikkuu, mutta samaan kategoriaan heillä kuuluu myös pinserit.
  Voi Nemo varpaittensa kanssa. Harmillista, mutta tokoilu on varmasti ihan yhtä kivaa ja haastavaa. Parsonit on vissiin myös tulossa kovaa vauhtia palveluskoirarintamalle homekoirina ja huume- sekä rahakoirina. tästä rodusta on kyllä moneksi älykkyyden vuoksi. se on ehkä se yksi juttu miksi olen niin hurahtanut tähän rotuun. Älykkyys ja haasteellisuuskin, sillä mitään lössökkäkoiraa itselleni en voisi kuvitella. Essi on persoonallisuutensa vuoksi niin täyspainoisesti perheen jäsen, että en taida aina ede3s älytä hänen olevan koira. Hän on vain erikoislapsi, joka näyttää erilaiselta ja puhuu eri tavalla. ;)

  Terkkuja sinne Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Essikin on kaikkien kaveri, ihana tyttö <3

   Samaa mieltä, parsonista on moneksi :) Mikään muu laji ei vaan sytytä samanlailla, kun agility, mutta voihan sitä muitakin lajeja kokeilla mielen virkitykseksi. Kaikkeenhan nämä rakkaus-pakkaukset lähtee täysillä mukaan!

   Hih, erikoislapsi. Samalta se tuntuu täälläkin välillä, vaikken sitä ääneen myönnä ;)

   Rapsutuksia ihanalle Essille <3

   Poista
 3. Jos meet rally-tokoon, niin kannattaa tarkoin harkita että minne. Me käytiin Näädän kanssa koutsilla, ja koin ehkä vähän turhaksi maksaa kurssista 95 euroa, kun siellä opeteltiin käskyjä istu, maahan, sivu, seuraa (ja kun ei tarvii olla mitään tottis-seuruuta, riittää et piski on suunnilleen hollilla) ja soveltaa näitä sitten niihin kyltteihin: ota kaksi askelta eteen, pysähdy koira istuun, taas kaksi askelta... jne. Ihan hauskaa, mutta eipä ne alkeet kauheemmin vaatineet. Lukutaitoa ja peruskäskyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää :) Kuulostaisi sopivan rennolta meille, kun musta ei ole TOKO hinkkaajaksi millään, vaikka muuten pikkutarkka olenkin. Jos joskus mennään kokeilemaan, niin se on joku sellainen muutaman kympin kurssi. Arvaan vähän, ettei tuo laji meitä sytytä samanlailla, kun agi <3

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!