2.11.2013

Talviajassa

Ihanaa, kun on pyhäpäivä, niin voi kaikessa rauhassa kotoilla: lenkkeillä, lueskella, katsella leffoja, syödä pitsaa ja jälkkäriksi jäätelöä. 

Brunssiseura on mitä parhain pikkujoulujen jälkeisenä aamuna

Keskellä viikkoa oltiin fyssarilla ja Luna lähti myös mukaan. Hallikauden alettua on tyttö päässyt taas enemmän agiliitämään, joten hyvähän se oli tarkistuttaa neitikin samalla. Lunalla oli lannerangassa jäykkyttä ja suositteli uusintakäyntiä. Nemolla ei tällä kertaa jumeja ja saatiin lupa pikkuhiljaa kasvattaa lenkkiä puolesta tunnista eteenpäin ja edelleen pehmeällä alustalla, jotta varpaaseen ei tule niin suurta rasitusta.

Vihdoin tuli Nemo trimmattua, olin pakoillut hommaa ainakin kuukauden. Ensin trimmasin viikko takaperin vaan pään ja tuntui, että se oli tuskan takana, Nemo ei olisi ollut yhtään paikallaan. Sileäsuloinen pää ja muhkean karvainen kroppa oli sen verran koominen ilmestys, että pakko oli hoitaa homma pois alta, jotta kehdattiin mennä eläinlääkärin tiloissa olevalle fyssarille. Kyselin siitä karvan ajamisesta koneella, mutta turkki kuulemma huononee ja pehmenee, joten en vielä raaskinut siihen ryhtyä. Perinteisesti nyppimällä aikaa ei mennyt, kun 1,5h. Kaulan ja osan pepusta otin ihan karskisti saksilla.

Huomaa Piskit -lehden kansikuvapoika
Ihme ja kumma mulla on ollut kauhea lenkki-into, vaikka on sataa, sataa ropissut. Jotenkin siihen lenkkeilyyn on niin tottunut, joten jos ei ole tarpeeksi päässyt päivän aikana, niin illalla tulee hinku, että pakko päästä ulos reippailemaan. Varmaan on vaikuttanut myös se, kun nyt ei ole saanut tehdä pitkiä lenkkejä, niin silloinhan niille juuri hinkuaa. Riittäähän kolmessa koirassa lenkitettävää, joten eri kokoonpanoilla on menty, jotta jokainen on päässyt yksikseenkin.

Syksyyn/talveen ollaan valmistauduttu heijastavilla pannoilla ja vilkkuvaloilla. Omiin takkeihinkin on tullut jokaiseen laitettua joku heijastin heilumaan (suurin osa niitä koira-aheisia, tietty :). Marraskuun ekalla viikolla ajattelin madottaa koirat. Joko teidän karvaturrit on saaneet matolääkkeet? Vai viettekö näytteen eläinlääkäriin ja madotatte vaan tarpeen mukaan, kuten uusin suositus on?

Loppuun vielä vinkki blogin ylläpitämiseen täältä! Mulla on tapana kirjoitella kaikki kuulumiset kerralla ja siksi päivitykseen menee helposti tunti pari, vaikken edes käsittele kuvia mitenkään. Josko itsekin oppisi tuon tapaiseen rytmiin.
Leppoisaa pyhäinpäivän iltaa!

4 kommenttia:

  1. Meillä kanssa sain Teuvon viimeinkin tällä viikolla trimmattua. Nyt on Tursas taas menneen talven lumia ja alta paljastui hoikka poika. Ihan erinäköinen kuin erkkarissa, mutta edelleen oon sitä mieltä, että parempi oli käydä näytillä karvaisena kun noin vähässä karvassa. Sen verran oon kanssa kehittyny tossa trimmauksessa, että vajaaseen pariin tuntiin meni koko koira. Ja olis menny huomattavasti nopeamminkin jos ei olis kaiken aikaa pistäny hanttiin niin paljon. Uskomattoman paljon tuommoisessa kirpussa on voimaa kun se pistää hanttiin koko kropallaan. ;)
    Mää madotan molemmat säännöllisesti joka kevät ja syksy. Ei kyllä tulis mieleeni viedä mitään näytteitä tutkittavaks. Varsinkin Oskari syö muutenkin kaikkea mahdollista niin mielestäni parempi niin. Nytkin taitaa olla jo pari viikkoa kun molemmille tabletit annoin. On sitten sekin homma taas hoidossa.
    Rapsut karvaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, katsoinkin teidän blogista, että mikä komeus siellä patsastelee! Eri näköinen on :) Hih, tiedän niiiin tunteen, kun noi pistää hanttiin. Yritän selittää, että homma on nopeammin ohi, kun olet kiltisti, mutta ei. Mullakin meni kokonaisuudessaan about 2h, kun olin jo viikko aikaisemmin ottanut sen pään ja siihen pelkästään meni varmaan 0,5h, oli sellaista pyörimistä :D

      Hyvä tietää, että joku menee ihan perinteisellä kaavalla madotuksen suhteen :) Tuntuisi niin työläälle alkaa keräämään niitä näytteitä jääkaappiin jokaiselta ja useamman päivän ajalta... Lääkkeen anto on niin peace of cake noille rohmusuille :)

      Kiitos rapsuista, pojille pusuja!

      Poista
  2. Ne heijastime on kyllä tärkee juttu, jos ois aikaa ja heijastimia ni jäisin jokaselle ilman heijastinta kulkevalle näyttämään miten huonosti autosta näkee hämärällä jos ei oo heijastimia ja antaisin vielä heijastimen kaupan päälle! Meillä on Lidlistä ostettuja tosi käteviä pyöräilijöille tarkotettuja vilkkuvaloja ja sitte vielä normiheijastimia, kyllä pitäis näkyä :) Vielä ei oo madotettu, oon otellu, että maa jäätyis ensin, mutta kun vettä vaan tulee niin ei se ihan heti taida jäätyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt puhut asiaa, autosta ei ole mitään saumaa nähdä ilman heijastinta kulkevaa, kun vasta kohdalla ja varsinkin jos vielä sataa... Heijastin on kyllä halpa henkivakuutus kuten sanotaan! Kiitti vinkistä, noita pyöräilijöiden valoja voisi kans miettiä, kun noi koirille tarkoitetut tahtoo aina kadota, nyt on taas vaan yksi jäljellä. Ne on sellaisia kierrettäviä, niin pohja tuppaa putoamaan pois. Hyvä tietää, että joku muukin vielä odottelee otollisinta madotusaikaa ;)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!