13.9.2012

Syötävän suloinen

Hei, tunnistaako joku, kuka tää on? 



 Tällainen pikku-epeli on muuttanut meille ;) Samalla sai myös Nemon ja Lunan päät pienen trimmin ja taas näkee eteensä.

Mulle tulee välillä pieniä huoltopuuskia, kuten nytkin: trimmasin kaikkia, leikkasin kynnet, poistin hammaskivet, laitoin huuhteluainetta suihin ja vaihdoin syyspannat. Madottaa ajattelin sitten, kun on ollut ekat pakkaset ja maa jäässä. Eikös niin sanota, että silloin on paras aika madottaa, kun on mahd vähän eliöitä. 

Olen kunnostautunut taas hetkellisesti TOKO/temppu-juttujen kanssa, ollaan treenattu jokaisen kanssa niin kotona, kun lenkeilläkin (kaikilla on omat bravuurinsa, Nemo antaa molemmat tassut ja pussaa, Luna kierii nopeasti ja täydellisesti, Nuga tulee luokse salamana). Olisi hyvä, kun muistaisi joka viikko pitää namit mukana ja ottaa pieniä harjoituksia. Ilman namejahan nuo ei tee oikein mitään ;D Käytiin parsonlenkilläkin, vääränä päivänä, joten mentiin sitten Ylöjärvellä harjumaisemissa kierros omalla porukalla ja tottakai siivillä :P

Tällaista elohiirtä käytiin kans moikkaamassa :) Ihana poika!


Pidempiä lenkkejä ollaan tehty etenkin aurinkoisina päivinä, kuten viime sunnuntaina oli ihana lähteä aamusta ulkoilemaan poikien kanssa. Tuli ihan Pirkkala ajat mieleen, kun viikonloppuna aikaisin oli tapana kävellä lähimetsään ja antaa Nemon juoksennella kaikessa rauhassa ympäriinsä (ehkä parasta koirien kanssa on ulkoilu aikaisin aamusta, kun ketään ei ole liikenteessä <3). 

Täällä Härmälässä käveltiin Pirkkahallin koirapuistoon, jossa koirat otti kivat spurtit kaksisteen ja sitten kävelyteitä pitkin takaisin. Matkalla nähtiin Lunan sisko Ulpu ja kaverinsa Näätä. Nuga onkin ohitellut koirat hiljaa Nemon kanssa lenkkeillessä, jihaa :) Poikien lenkkiä ennen, Luna oli ihan tohkeissaan, kun pääsi mun kanssa kahden pidemmälle aamulenkille ja otettiin pieniä tottelevaisuusharjoituksia nakkien kera!

Yhtenä päivänä oli kans lämmintä keliä ja oltiin koko ilta pihassa, mitä nyt välissä käytiin porukalla lähikaupalla. Haettiin vähän ruokatarpeita ja tehtiin ehkä kesäkauden viimeiset grillaukset, josta koiruudetkin sai omat herkkunsa :P


Eilen oltiin Lunan kanssa reilun vuoden tauon jälkeen kettua moikkaamassa. A-tulosta oltiin hakemassa, mutta C-tulokseen jäi. Luna ei ollut ehkä ihan kiihkeimmillään, mutta hienosti teki töitä ja jaksoi haukkua + heiluttaa häntäänsä koko 20min ajan :) Kettu kuitenkin iski ja Lunaan osui, jonka jälkeen tyttö pysytteli kauempana ketun pesästä. Olis saanut kyllä väsyä enemmän, mutta tänään on ollut taas ihan oma vieteri itsensä, etenkin pihalla tai ehkä juuri siksi, kun eilen pääsi tosi toimiin.


Viikonloppuna on varmaankin viimeiset ulkokauden agilitykisat TAKUTeilla Nemon kans. Kauheita odotuksia ei ole, varsinkaan, kun ei tällä viikolla päästy treeneihin. Nemo pitää varmasti hauskaa ja se on pääasia :)

Mukavaa viikonloppua kaikille kavereille!


P.S. Oon varmaan vähän pimee, mutta jaksan aina ihastella monta päivää kaikkia meidän koiria trimmin jälkeen, kun ovat niiiiin erinäköisiä :)

8 kommenttia:

  1. Ohhoh, onkos teille tullut neljäs koira! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän niin kun joo, sen nimi on Nuga-syötävän-suloinen :D

      Poista
  2. Niinpä, kyllä siistitty parson on kaunein parson! Mulla ihan sama juttu...ja siipalla; ihastellaan ja tuijotellaan koiria monta viikkoa trimmin jälkeen. Se on niin kaunista katseltavaa, kun on kaunislinjainen koira, ja kaikki piirteet tulevat esille kun ottaa sen karvareuhkan pois! Maisan turkki on muuten aivan TÄYDELLINEN! niin helppohoitoinen...onneksi, koska Mimissä ja Baltsussa riittää puuhaa ;-)

    Tässä ihan lähellä asustaa semmoinen oikein karkeakarvainen ja paksuturkkinen parsontyttö, ja mun tekee suorastaan pahaa kattella, kun se on täysin trimmaamaton...aina. Olen vähän vinkannut emäntää sillain "sopivasti"...mutta ainakaan vielä en ole huomannut koiran päässeen karvoistaan. Kyllä se on niin, että jos ottaa trimmattavan rodun, eikä itse kykene siistimään koiraansa, niin se olisi sitten vietävä ammattilaiselle.

    Nätti on nassu Nuga-pojalla, mutta onhan ne vanhemmatkin nättejä, joten ei se ihme ole ;-)))

    Ja Miminkin turkki oli nyt viime viikonlopun näytelmässä kunnossa, ja likka esiintyi niin kuin ei koskaan...ja tuloksena EKA SERTI sekä PN1 ja VSP! Ja Maisa oli KP ja ROP, ja kumpikin erittäin hyvillä arvosteluilla...Maisa suorastaan imartelevilla :-) Kyllä oltiin muuten suu messingillä! Aika paljon olen tehnyt hommia Mimin kanssa näyttelyissä, ja nyt se alkaa kantaa näköjään hedelmää. Jee! On se ihana likka <3 Niin kuin nuo kaikki kolme...ihana kopla!

    Olettekos te muuten tulossa erkkariin? Me mennään (tietty) ja toivon ettei Mimi tee juoksujaan just silloin...nähdään siellä sitten jos tuutte (toivottavasti tulette)se olisi kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että joku muukin ihmettelee omiensa kauneutta trimmin jälkeen :) Etenkin Nemon kanssa se on aina ihmettelemisen arvoinen juttu, varsinkin ihan niillä ekoilla kerroilla, Seppo ei ollut uskoa samaksi koiraksi! Meitä nauratti ja vähän itkettikin samaan aikaan, kun oli se vaan niin hellyyttävä <3 Nugalla on kans paras turkki näistä kolmesta, mutta olisihan se broken joskus aika bueno. Niin siis onko Maisalle broken turkki? :)

      Totta, että koira pitää trimmata/trimmauttaa, jos sellaisen rodun on hankkinut. Jos ei ole näyttelyhaaveita, niin voihan sen karvan vaikka ajella alas, mutta on mukavampi ja hygieenisempi koiralle itselleenkin.

      Kiitos, nätti on. Enkä enää tiedä, kumpaa vanhempaansa muistuttaa enemmän. Kroppa on vielä ihan puikula, mutta niinhän se oli tosi pitkään sekä Nemolla, että Lunallakin.

      Teidän todellakin kannatti lähteä tuonne näyttelyyn, aivan mahtavaa! Onneksi olkoon molemmille likoille :) Olikos tuomarina siis Vesa Lehtonen? Ollaan tulossa kans erkkariin Nugan ja Anskun kanssa :) Kivaa, nähdään! Teidän koplalle rapsutuksia ja vähän suukkojakin <3 Ihana nähdä Maisa sitten livenä <3

      Poista
  3. Voi mikä pikku-poika! Ihana! Mä kans ihmettelen Ulpua aina monta päivää trimmin jälkeen, ja silittelen, kun se on niin pehmoinen <3
    Mä olin kans odottanut väsynyttä koiraa vielä torstaille, mut ei, ei se illallakaan niin väsynyt ollut, kun olis odottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva kuulla, että muitakin ihmetyttää noi parsonien muodonmuutokset :) Aikaisemmin Luna on ollut kyllä aina poikki kettuilun jälkeen, mutta tällä kertaa ei, ihme juttu.

      Poista
  4. Juu, Maisan turkki on vahva broken. Todella miellyttävä turkin laatu...hyyyyvin helppo, on niin kuin AINA näyttelykuosissa! Tuomari oli Vesa Lehtonen, joka tykkäsi Mimistä siis jo toukokuussa, mutta silloin ei sertiä herunut pohjavilloilla olevan turkin takia...nyppimisestähän oli silloin jo 4 viikkoa, mutta Mimin turkki ei ottanut kasvaakseen, ja nyt se onkin muuttunut mun mielestä paremmaksi...siis toisten juoksujen jälkeen huhtikuussa. Kai se on niin että turkkikin "aikuistuu";-)

    No kivaa, nähdään sitten erkkarissa! Näen Nugankin livenä :-))) Maisa on NIIN ihquli, että tulet ihastumaan siihen, Maisa on <3<3<3

    Oletko muuten tulossa sinne 6.10 PRT:n juhla-illallisille? Mä olen ilmottautunut, ja sinne onkin tulossa aikas paljon väkeä, jee, tulee varmaan kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broken on varmasti helmi, mulla ei ole kokemusta, kun noista karkeista ;) Hyvä, että Mimin karva on nyt kuosissa! En tiedä, trimmasinko Nugan liian myöhään erkkaria ajatellen, mutta on siellä tiheä pohjavilla, ettei ainakaan naku ole kehässä, mutta tiedä sitten, ehtiikö karheentumaan. En ole ilmoittautunut sinne illalliselle, harmi.

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!