18.2.2013

Vilskettä ja vilinää

Meillä on tosiaan lauma koossa ja arki lähtenyt sujumaan muitta mutkitta. Ekana iltana jännäsin, ottavatko äiti ja poika yhteen, kuten kasvattajan luona edellisen kerran nähdessään, mutta pelko oli turhaa. Kaikki nuuskuttelivat toisensa, Nemo pyysi vähän Lunaa leikkimään ja sitten painelivat maate mieli paikoilleen. Meillä oli ihanan rauhallinen ilta!


Nuga on nyt tuurannut kaksi kertaa Nemoa treeneissä ja on ollut hauskaa höntsäilyä. Mukava on ollut huomata, että Nuga pysyy kentällä, vaikka reunoilla on ihmisiä ja koiria! Kauhea huuto tietenkin tulee, kun oma vuoro päättyy ja joku muu pääsee HÄNEN radalleen :D


Nemo ei pääse treeneihin, eikä kisoihin tälläkään viikolla. Kävely ei ole vieläkään täysin puhdasta, joten en rasita poikaa. Hierojan ohjeiden mukaan ollaan tehty Nemon kanssa kevyitä remmilenkkejä ja on saanut juoksennella omassa pikkupihassa yksikseen, jotta meno ei liikaa villiinny. 


Nemon jalka taisi kuitenkin ottaa taas nokkiinsa, kun kylässä innostui juoksentelemaan Niklaksen 5vee perässä liukkaalla laminaattilattialla... Olisi pitänyt ottaa vaan Nemo pois, mutta kun en heti tajunnut. Sen riehumisen jälkeen ontui seuraavan kerran, kun makuulta nousi. Noh, hieroja tulee vihdoin huomenna, katsotaan, kuinka äijän käy. Mennään sitten lääkäriin, jos niikseen on. 


Viikonloppu meni tosiaan Turkkuses. Vilinää ja vilskettä riitti kolmen koiran ja yhden lapsen kanssa. Pojat ja Säde tulivat ihan mukavasti juttuun, vaikka ensin pihassa oli remmirähinää. Säde kiihtyy aina pihalle lähteissä ja pojat taas siinä kohtaa, kun ne ottaa auton perästä bokseista pois. Lenkin jälkeen sisällä oltiin kuitenkin ihan nätisti, mitä juoksemiselta ehti... Muutaman kerran kyllä tuli isompi rähähdys, kun Säde olisi leikkinyt Nemon kanssa, mutta Nugan oli pakko tunkea väliin. Koirat pääsivät paljon ulos ja lenkeille, saivat vähän ylimääräistä lattialle heitettyä ruokaa ja nukkua mamman kainalossa.


Sillä välin tosiaan Luna oli mummulassa ja veljentytön temppukoulussa. Kaikenlaisia kivoja tekstareita tuli, kuten: "Saadaanko me pitää Luna vielä toinenkin yö, kun se on niin älykäs ja nukkuu peiton alla?" ja "Osaako Luna ryömiä... Meinaan, kun opetin sitä sille, niin se tiesi heti, mitä pitää tehdä.". Koirankouluttaja saikin koiran hoitopalkaksi kirjan nimeltä: Pieni Koiratemppukirja: hämmästytä ystäväsi, perheesi - ja muut koirat. Kirja löytyi kirpparilta, samoin Parempaan Pentutulokseen, koirankasvattajan peruskirja huokeaan hintaan. Turun kirpparit ei jättäneet tälläkään kertaa kylmäksi, mukaan lähti lisäksi: valkoinen mekko, uusi Mikki Hiiri - koristetyyny, vihreä lasipullo, kesälaukku ja koiran hihna. Parhaat löydöt tein kyllä noista kirjoista!


Tällä viikolla onkin ohjelmassa trimmausta, kynsien leikkausta, hampaiden puhdistusta, mahdollisesti jopa koirien pesu... Joko arvaatte, mitä viikonloppuna on luvassa... :)


P.S. Koirat oli taas oikein mallikkaasti lasten kanssa. Ystäväni pojalle tuli tyttökaveri 5vee kylään, jota tietty Nuga meni pussailemaan ovelle ja tyttö vaan kikersi, että "ihan niin kun meidän Osku". Heillä on sellainen mäyräkoiramix, joka pomppii takan yläosan korkeudelle eli n. 1,5m, meidän koirien loikat oli siinä vieressä vielä pientä ;)

14 kommenttia:

  1. No onpa tosiaan ollut taas menoa ja meininkiä :)
    Meillä muuten Näätä oireili lonkkiansa juurikin niin, että makuulta noustessaan oli toinen takajalka ikäänkuin puutuneen oloinen, ei ottanut painoa sille ja sitten kun otti, niin ontui. Meni aina sitten ohi kun liikkui, mutta levon jäljiltä tuli taas. Enäähän se ei oireile mitään, päinvastoin; Näätä on säännöllisen hieronnan ja yumoven vaikutuksesta nuorentunut monta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, Näädällä ollut samanlaisia oireita. Hienoa, että poika on nyt viriilissä kunnossa :) Mikä on yumove?

      Poista
    2. Yumove on nivelille tarkoitettua ravinnelisää. http://www.yumega.fi/yumove.html .Hieroja-Susanna myy noita kans, siltä me ollaan ostettu, kun saa niin kätevästi kotiin kannettuna :)
      Aloin juurikin miettiin, et tota varmaan voi antaa ihan terveellekin koiralle, Nemokin kuitenkin on koetuksella agilityn takia.

      Poista
    3. Ok, kiitos vastauksesta! Susannakin laittoi fb:n kautta mulle tietoa tuotteesta :)

      Poista
  2. Voi että, ihanaa laatuaikaa ja aktiviteetteja kaikilla! Kannattaa ehkä käyttää Nemo lääkärissä, jos ontuminen vaan jatkuu.. Eiköhän kaikki kuitenkin ole hyvin :-)

    Villi veikkaus: onko teillä näyttelyreissu tulevana viikonloppuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieroja kävi tänään. Jalka on venähtänyt, enkä ole osannut pitää Nemoa tarpeeksi levossa, joten uusilla ohjeilla pitäisi tulla kuntoon. Jos ei, niin sitten lääkäriin, mutta kun ei ne sielläkään yleensä määrää muuta, kun lepoa.. Tai tietty kuvat voi ottaa.

      Eeei, ei ole näyttelyreissu ;)

      Poista
    2. Hmm, vai ei näyttelyreissu... Toinen veikkaus on valokuvamallina toimiminen, se on nimittäin meillä ollut suunnitelmissa erään mainoksen innoittamana ;-) Älä pidä hullua jännityksessä :-D

      Poista
    3. Arvasit oikein! Koirat pääsee studiokuviin, olen haaveillut siitä useamman vuoden :) Mikä mainos? Katselen varmaan liian vähän telkkaria..?

      Poista
    4. Hih! Tamperelaisesta bongasin taannoin Rajalan mainoksen, helmikuun ajan lemmikkikuvaus alessa. Mietin vielä, varaisko, mutta kun jonkun tarvis trimmata tuo Mimmi-tursake :-) Maran kuvauskuntoon laittaminen onkin sitten hieman helmpompaa ;-)

      Poista
    5. Ahaa! Me mennään Vantaalle, kun ystäväni kävi oman koiransa kanssa siellä ja lopputulos oli hieno, hinta-laatu suhde kohdallaan :) Jep, Maran trimmaus on HIEMAN helpompi homma :D

      Poista
  3. Toivottavasti jalka saadaan kuntoon <3
    Onko mitään hellyyttävämpää kuin tuo viimeinen kuva, parsonin ihana niska ja muutama pörrökarva !
    Essi halusi kertoo, että hänkin asustaa tois pual´ jokke. Et kaikim puali on hiano kaupunki. Kesäl yht hiano ku joku Riviera ja jokimaisema iha jumalattoma kaunis ja niinku jossan maailmakaupunkis olis. Varovast vois toivo, et noit komioit poiki joskus sit ehkä näkis, kun tääl viarailette.
    Puhumattakaan upeasta Lunasta. Oikea kaunotar.
    Kevätterveisiä !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eiköhän se tuosta, kun lepäilee vaan maltilla.

      Hih, kuva on munkin mielestä aika hauska ja onnistunut :) Voi että, aito kuvaus Turun tunnelmasta! Mulle tulee kaupungista aina mieleen kevät ja kesä. Meillä onkin vakaa aikomus poiketa tulevana kesänä Turussa, viime keväänä ihastuttiin Ruissaloon ja Turun linnassakin olisi kiva piipahtaa 20 vuoden tauon jälkeen ;) Eiköhän laiteta parsonlenkki pystyyn sitten? :D

      Ihanaa, kun toivotellaan jo kevättä ja kyllä sitä on selvästi ilmassa! Essille pusuja <3 t. Pojat (ja Luna)

      Poista
    2. Hiano idea Kyl me vaa ain Ruissaloo tullaa. Me tykätä siäl muutenki kesäsi lenkkeillä vaik siäl ei irti saakkaa olla ku se o semmone luannosuajelu-joku-juttu, en tiä mut äiti sanos. Ja siäl o koirienki uimaranta. Mennä pulikoima, näät ensmäist kertta semmose parsoni ku ei ossa uira, Tiuku siis. Ne on taas juhannuksest meil jottan remontti paos.
      Ei muuta ku kerrotte koska tulette niin mennä lenkil yhres. Mää orotan...varsinki noit poikkii.

      terveissi Essi

      Poista
    3. Essi, kuulostaa hyvältä! Me infotaan teitä, kun ollaan tulossa:) Voi Tiukua, täältä tulee kaksi vesipetoa ja yksi kahlailija-Nemo:) Pojat tuskin malttaa odottaa treffejä!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!