26.2.2013

Liitelyä ja hissuttelua

Lunan ja Nugan kanssa ollaan päästy agiliitämään kahdesti jo viikon sisään. Ensin käytiin vapaaharkkaamassa extempore Lunan poikakaverin Martin kanssa ja oli niin kivaa! Pariskunta pääsi ensin halliin juoksemaan kahden ja sitten kukin vuorollaan pieniä pätkiä radalle. Lunalla olikin piiiitkä tauko edellisestä tuntumasta esteisiin. Otettiin pientä rataa hypyillä, renkaalla ja putkella. Renkaasta meni joka kerta ohi, jos oli enemmän vauhtia, eihän sellaisia nyt malta.

 
 Luna odottaa lähtömerkkiä, kuva: Hanna Isotalo
 
Toisen kerran oltiin meidän treenivuorolla liitämässä. Nuga meni pientä radan pätkää ja otti hienosti vinoja hyppyjä ja putken päitä, aikaisemmin on niitä kiertänyt, jos on ollut erikoisempia kulmia. Lopuksi otetiin parit kontaktiharjoitukset puomin alastulolla ja kepit kolmisen kertaa takaperin ohjaten. Hienosti meni kaikki 12, kun muisti palkata namilla välissä. Yleisöstä oikein hihkuttiin, kun pääsi maaliin :) Luna menikin sitten vielä kurssikaverini Jannen kanssa irroittelemaan koko kenttää ympäri hypyillä ja putkilla, vauhtia riitti ja tyttö liisi esteen päällä takajalat suorina. Ohjaaja taisi olla vähän naatti ja hengästynyt 10 minuutin jälkeen! ;)

 
 Lunan palkka, kuva: Hanna Isotalo
 
Nemolla alkaa olemaan virtaa, kun lenkit on pidetty minimissä. Eilen otettiin vanhaa harjoitusta, jossa koiran pitää tökätä oikeaa sormea ja saa siitä namin. Nemo osasi jo peukun ja etusormen, nyt otettiin rilli mukaan. Poika oli tosi keskittyneellä ilmeellä, mutta ehti hönkeltäänkin siinä sivussa. Nopeasti vaan vilkaisi kättä ja sitten taas toista kättä, jossa namit oli. Tänään tehtiin Nemon kanssa pikkulenkki kahden agilityhallin läheisyydessä hyvissä hajuissa ja ennen autoon menoa taas sormien tunnistusta.

 
Nuga renkaalla, mitkä asennot molemmilla ;) Kuva: Hanna Isotalo
 
 Nemo ja Nuga ovat olleet nyt erityisen hyvää pataa ja heittäytyneet leikkimään useasti. Johtuneeko tuosta Nemon ylimääräisestä energiasta vai mitä ihmettä. Myös Luna pyytää jatkuvasti Nemoa leikkimään, mutta olen yrittänyt pitää leikit minimissä Nemon jalan takia, joten loppujen lopuksi rallia ovat vetäneet vaan Luna ja Nuga keskenään.

 
 Mara ja Luna vauhdissa, kuva: Hanna Isotalo
 
Toivon vielä hartaasti, että Nemon jalka tulee kuntoon levolla. Nyt jo kolmatta viikkoa vaivaa, tosin vasta ensimmäinen viikko ollaan pidetty Nemoa oikeasti levossa. Vaikka eihän mun mies ole sitä ottanut niin vakavasti ja on antanut Nemon mennä rappusia ja taisi tehdä yhden puolen tunnin lenkinkin kaikkien kanssa. Hitto, kun ei pysty jokaista liikettä vahtimaan... Noh, nyt kun koiria lenkittää ainoastaan minä, niin ehkä se tästä, eikä viikonlopullekaan ole mitään erikoista ohjelmaa, jossa koirat pääsisi riekkumaan. Varasin kyllä Nemolle lääkäriajan tulevalle viikolle ja kuvataan poika sitten, jos vieläkin on oireita. Harmittaa ja huolestuttaa, mutta nyt ei voi muuta, kun hissutella.
 
 
Nemo ja Frescot-varsa tutustuvat (Nemo ihan pusuttelikin kahta eri varsaa, mutta en ehtinyt ihan napata kuvaa)

4 kommenttia:

  1. Kiitos VIELÄKIN ex-tempore harkkakutsusta, oli todella mukava treenailla porukalla! Ja tietysti oli hienoa, että Mara ja Lunakin treffasivat pitkästä aikaa ♥

    Kiva, että Lunakin pääsee liitelemään. Vauhtia ei varmasti puutu ;-) Ja Nugakin veti kyllä niin komeasti, että hyvä siitäkin tulee, kunhan vaan pääsee treenaamaan.

    Toivottavasti Nemon jalka paranisi levolla eikä olisi mitään vakavampaa. Hyvä tietysti varmistaa asia lääkärissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onnistuneet yllätystreffit, kun yleensä kaikki pitää olla etukäteen kalenterissa (ainakin mulla) ;) Mutta uskalsin kysyä teitä, kun olette melkein hallin naapurissa. Mukava huomata, että Mara ja Luna ne vaan tulee aina juttuun, ikuiset ystävät <3

      Kiitoksia, onhan noi iloisia ja ketteriä vipeltäjiä :)

      Hirvittää se kuvaaminen, kun täytyy ilmeisesti koira nukuttaa. Yhtäkään meidän koirista ei ole koskaan nukutettu.

      Poista
  2. Toi on siis niiiiiin totta, että pitäs ehtiä miehen jokaista liikkua vahtimaan jos mielii pitää asiat ja koirat kondiksessa.
    Meillä on törmätty samaan ongelmaan Essin allergioiden suhteen. Minä tarkkailen ,huolehdin ja lääkitsen. Tarkkailen ja vahdin lisää ettei tarvis lääkitä. Tarkkailen etten pudota lattialle mitään vahingoss mitä Essi ei saa syödä. Kunnes sitten mies tuhoaa aas hyvät yritykset tiputtamalla lattialle vahingossa jotain josta kieltää Essiä sitten kun huomaa toisen mutustavan jotain. Sitten seuraa pohdinta mitä se mahtoi olla. "Jaa tais pudota tästä kinkkuleivästä jotain". Ja muutaman tunnin päästä likka krapsuttaa punaisia korviaan.
    Pöly on huono asia, siiteppölyt varsinkin. ÄJa minä puunaan ja siivoan, pyyhin Essiä jne jne jne. Kaiken keskellä purjehtii sitten mies, joa ei huoma/tajua mitään. Eikä kyse ole siitä ettei hän välittäisi. Hän vaan ei huomaa eikä reagoi. Siis Miehet !!!

    Toivottavasti poju paranee nyt äireen hoivissa. Ja ihan valtavasti voimia ja energiaa sinne potilasta varten. Ja hmmmm......samanverran sitä miestä varten.
    Terkkuja Essilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanan ymmärtäväisestä viestistä! Kuulostaa niiiin tutulta. Yritin miehelle oikein napakkaan sävyyn sanoa, että tämä sairaslomamääräys on ylemmältä taholta ja pitää ottaa tosissaan. Asenne oli vähän se, että älä nyt vauhkoile, vaikka toki haluaa, että koirat on terveinä jne... :)

      On teillä kyllä oma hommansa tuon allergian kanssa :/ Ihan mahdottomasti tsemppiä arkeen!

      Jeps, kiitos parantumistoivotuksista :) Essille pusuja :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!