3.2.2013

Tulee kalliiksi

Meinaan nää agilitykisareissut, kun tänään tein radalla tyhmän mokan ja sen seurauksena suuntasin lohdutusostoksille Ideaparkiin ;)

Nemo oli kovilla kierroksilla ennen rataa, mutta sain sitä rauhoitettua pyytämällä istumaan, silitellen ja ollen itse tyynesti. Yhtään virittelyä ei todellakaan tarvittu :D Siihen nähden olin iloisesti yllättynyt, että Nemo teki mun kanssa rataa ja oli hyvässä vireessä. Ekalla radalla putosi ensimmäinen rima (jätinkö Nemon liian kauas) ja kielto hypyltä, kun jäin Nemosta jälkeen, enkä siinä hetkessä osannut takaaohjata hypylle. Tässä eka rata (kiitos yllätyskuvaajalle!):


Toinen rata oli helppo ja muuten ihan bueno, mutta aloin kikkailemaan ohjauskuvion kanssa. Tiesin kyllä, miten Nemo toimii, mutta kun kaveri puhui omasta taktiikastaan ja kaikki prot näytti ottavan puomin oikealta puolelta, niin vaihdoin suunnitelmaa ja lähdin samaa yrittämään, hölmä minä. Puomin jälkeen Nemo tsuikkasi U-putken oikeanpuoleiseen päähän ja niinhän se aina tekee eli menee siihen päähän, kumpaa puolta mä juoksen. Olisi siis kannattanut pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa juosten ihan yksinkertaisesti vasenta puolta! Tässä toka rata:


Facebookissa on nyt ollut statuksia, jossa kerrotaan olleen rotanmyrkkyä Tampereella Hakametsässä ja juurikin Härmälässä, missä asutaan. Olen ollut tosi tarkkana lenkillä, kunnes eilen illalla hetken mielijohteesta ajoin rantaan ja päästin koirat jäälle vapaaksi. Ajattelin, että Nemo saa päästellä höyryjä ennen kisoja. Takas tullessa rannassa kävi sitten niin, että kun mun silmäni vältti, niin pojat olivat kivenneet kivenjärkäleen päälle ja vetivät siellä jotain huiviinsa täyttä häkää. Juoksin sitten paikalle ja koirat äkkiä alas kiveltä. Siinä oli kauhea satsi leipäkuutioita ja seassa hieman kinkkusuikaleita + punasipulia. Nyt tässä sitten hieman hermona odotellaan, tuleeko jotain oireita. Rotanmyrkystä oireet pitäisi tulla 1-2vrk:n kuluttua, mutta ruokasatsissa ei ollut kyllä punaista tai turkoosia väriä havaittavissa, kuten pitäisi ja laittaisiko joku kiven päälle ruokaa koiralle? Kai ne on vaan jonkun vanhemman ihmisen ruoantähteet tarkoitettu linnuille ja kauemmin Härmälässä asunut koirallinen kaverini tiesi, että samaisen kiven päällä on ennenkin ollut ruokaa. Nyt täytyy vaan toivoa, ettei ollut mitään koiralle haitallista mukana! En tajunnut edes lääkehiiltä antaa ja eläinlääkärikin oli sitä mieltä, ettei kannata okennuttaa, vaan verikokeisiin, jos on oireita kahden vuorokauden kuluttua. Kaiken lisäksi ymmärsin, että nämä myrkytysjutut on erittäin harvinaisia ja niitä paisutellaan mediassa (joten yritän tässä rauhoittua... :D).

Koirapuistotkin on välillä vähän arveluttavia paikkoja, mutta siitä huolimatta veljentyttö vei Nugaa parina päivänä puistoon, missä heiteltiin keppiä ja poika sai purkaa energiaansa. Yksi kerta sinne oli sitten tullut kaksi salukin pentua ja veljentyttö olisi tullut heti Nugan kanssa pois, mutta salukejen omistaja halusi kokeilla, josko koirat tulisivat juttuun ja tulihan ne. Siinä sivussa puistoon lappasi lisää porukkaa ja hienosti sulassa sovussa oli Nuga kirmannut kultaisennoutajan, beaglen, collien ja parin x-rotuisen kanssa. Näistä collie oli ollut Nugalle mieluisin kaveri :)

6 kommenttia:

  1. Noi myrkytysjutut on ihan hanurista...ihan hirveetä miettiä tuollaisia. Mä olen ihan samanlainen, jos näen että koirat vetäis napaansa jotain epämääräistä. Niin siis tytöt, koska Balmer ei olekoskaan syönyt mitään maasta eikä ota vierailtakaan mitään. Se on varmaan ollut jonkun linnuille laittamat ruoat. Mutta tiedän, että otsa hikisenä sitä sitten miettii, että tuleeko jotain oireita...lääkehiiltä kannattaa kyllä antaa tai tankoparsaa.

    Mä käyn tyttöjen kanssa koirapuistossa miltei päivittäin, ja meillä on tosi kivoja kavereita. Maisalla oli tuossa loppuvuodesta semmoinen vaikea kausi, kasvukipuja ja varmaan jotain hormoonitoimintaan liittyvää, koska se käyttäytyi agressiivisesti varsinkin isoja vieraita koiria kohtaan. Maisallahan ei koskaan ollut ongelmia minkäänlaisten koirien kanssa, mutta sitten yhden kerram eräs isokokoinen uroskoira liian innokkaana jahtasi Maisaa (Maisan mielestä kävi hänen kimppuunsa!!!) ja sen tapauksen jälkeen on ollut ohitusongelmia ja remmirähinää....Puistossa Maisalla on kuitenkin huisin kivaa, ja sillä on kymmenittäin kavereita. Mulla oli tapana aina lähteä pois, jos puistoon tuli joku vieras isompi ja MUSTA koira, koska MAisa stressasi hirveästi. Mutta nyt on muutamaan otteeseen puistoon tullut isompia, mustia hyvin lauhkeita koiria, joiden omistajat ovat sanoneet, että ne eivät välitä vaikka Maisa louskuttaa peloissaan leukojaan, että antaa niiden vaan tutustua, ja niin siinä on käynyt, että Maisuli on sitten rauhoittunut ja alkanut leikkimään niiden kanssa. Nyt tuntuu siltä, että Maisa on päässyt pahimman pelkonsa yli. Jos koirapuistossa käy hyvää porukkaa ja kivoja koiria, se on tosi kiva paikka koirille ja siellä ne oppivat laumakäyttäytymistä ja lukemaan muita koiria. Kannattaa antaa Nugankin vaan tutustua uusiin koiriin puistossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon ollut nyt viikon verran vähän väliä paniikissa, kun noita juttuja kuulee koko ajan ja nyt niistä on uutisoitu muuallakin, kun fb:ssa. Meillä koirat vetää vähän väliä jotain maasta, lähinnä tähän vuoden aikaan lumikökköjä (enkä ole koskaan antanut niiden syödä mitään maasta, mutta niille kelpaa kaikki, vaikka kivetkin). Saa olla kyllä tosi tarkkana! Hienoa, että Balmer ei ole samanlainen hotko, kun nää meidän pojat.

      Kiva kuulla, että olette saaneet Maisalle hyviä isoja koirakontakteja pelästymisen jälkeen! Kyllä se siitä lähtee taas sujumaan :) Nuorilla koirilla tuntuu olevan niitä mörkökausia välillä ja pimeä aika on aina pelottavampi, kun valoisa. Koirapuistoissa on tullut muutamia hankalia (edesvastuuttomia) koiranomistajia vastaan ja niiden kanssa on paha luovia... Mutta koirapuistossa on kyllä omat hyvät puolensa!

      Poista
  2. Vauhdikkaalta näytti meno agilityssä! Kiinnostaisi itseäkin kokeilla joskus :) Harmittavaisia tuollaiset rotanmyrkyt, toivotaan, ettei siinä ruuassa ny olis ollut mitään. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen agilityä, se on niin hauskaa, etenkin koiran mielestä! Saa päästellä niin paljon, kun sielu sietää :)

      Toivotaan tosiaan, ettei niissä ollut mitään koiralle sopimatonta, vaikka kai oireita jo olisi.

      Hyvää viikonloppua teille!

      Poista
  3. Me käydään ihan hyvällä menestyksellä koirapuistossa aina silloin tällöin. Kun Ulpulla on pallo, ni ei se piittaa muista koirista. Tosin koska mä voin pitää koiriani vapaana muuallakin, niin mielummin ollaan muualla sitten, koirapuistossa kävijöistä kun ei aina voi mennä takuuseen (aikaisempi piski sai täitä koirapuistosta..). Mutta olisi silti kivaa, että näillä olisi enemmänkin kavereita, kaverit on kivoja.
    Sun pitää mennä kisaamaan jonnekin, missä ei ole ostaria naapurissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunan kanssa ei voisi kuvitella koirapuistoon menoa, mutta poikien kanssa on mennyt hyvin. Olen samaa mieltä, että ne on ne eräänlaiset koiranomistajat, joiden takia siellä on riski käydä ja sitten noita tartuntojakin kuulee välillä, niitä toki voi saada vaikka omasta kotipihasta :)

      Kavereitten kanssa temmeltäminen on parasta!

      Jep, Ideapark on liian lähellä ;) Vaikka olin sinne ajatellut mennä joka tapauksessa, mutta sitten sai hyvällä syyllä ostaa vähän ylimääräistä ;)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!