15.2.2015

Laskiaissunnuntai


Laskiaissunnuntai ja mitä mainioin talvikeli, aurinkoa ja pakkasta! Aamuihminen kun olen, niin nautin tallilla rauhallisesta päivän aloituksesta, hevoset rouskutteli heiniä, harjailin, kiipesin Tahdin selkään toppahousut jalassa, keventelin kentällä ihanassa valossa ja loppukäyntinä kierrettiin vielä tallialue. Lopuksi Tahti sai kivennäisen kanssa makeita porkkanoita, hyväntuulinen symppis tuo poika.


Tallireissun jälkeen lähdettiin kisailemaan agilitya Nugan kanssa mölliluokkaan. Kisat oli taas meidän omassa treenihallissa ja vielä oma koutsi tuomarina. Virhe kun en vaihtanut niitä juoksukenkiä jalkaan, olisihan se pitänyt arvata, että Villen radoilla juostaan! ;) Jalat oli aivan hapoilla uusinta radan puoli välissä... 

Rata oli haasteellisempi, kun kahdessa edellisessä kisassa ja pientä sählinkiä tuli. Putkeen ei meinannut ensin mennä millään ja sitten kiersi A:n jälkeisen suoran hypyn, vaikka sitä ihan selvästi näytin, mutta ei muuta kun lisää treeniä ja rutiinia. Niin ja takaakierrossa tuli rima alas. (Uusinta radalla ei sitten hakenut kaikkia sellaisia kohtia, mitä ekalla, liekö löysä ohjaus vai mistä kiinni, kun videolla näyttää, että esteitä näytin, poika oli kyllä aika kierroksilla!). Nuga sijoittui kuitenkin jälleen kakkoseksi, taitava poika!


Nugan kanssa vapaaharkkailtiin myös tällä viikolla. Otin ihan ekana kepit, ajattelin että kierrokset on sopivammat, alempana. Ja niin ne olikin, poika paineli kolmisen kertaa kepit kun vettä vaan ja sain aina palkattua lelulla esteen taakse. Testattiin myös niin, että veljentyttö juoksi vasenta puolta ja mä oikeata, josko jollain ilveellä näin saisi opetettua sen, että kepit voi myös mennä, vaikka ohjaaja juoksisi vasemmalla. Sitten otettiin keinua hihnassa ja hetken päästä ilman. Nuga vähän ihmetteli kolinaa, mutta kun sai namia, niin ei ihmetellyt enää. Lisäsin vielä keinun taakse hypyn, jonka takaa lensi lelu, Nuga oli liekeissä. Lopuksi tehtiin vielä pitkä palautuslenkki, jonne lähti koko meidän lauma.


Leppoisaa laskiaissunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Voi, miten ihanan rentouttavan näköistä ratsastuslenkillä! Sää oli kyllä eilen (ja tänäänkin näemmä) mitä ihanteellisin ulkoiluun.
  Hienoa menoa epiksissä! Näinkin jo Facebookista kilpailevien radan ja oli melkoista pyöritystä, taattua Ville-laatua ;-) Onnittelut hienosta sijoituksesta Nugan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielu kyllä lepää tuolla maalla, vaikkei olekaan kun 20min (hyvällä säällä) omasta pihasta tallin pihaan :) Kiitos, kivasti tuo Nugetti-Raketti painelee, vaikka tällä kertaa oli tosiaan ohjaaja aika hapoilla :D Hyvin sanottu "taattua Ville-laatua"... Se kisaavien rata näytti kyllä pahalta! :D

   Poista
 2. Huhhuh, mikä rata! Mietin eilen aamulla lähtisinkö puolikuntoisena epistelemään, mutta onneksi jätin väliin! :D Aikamoisia kiemuroita Ville kehittänyt jo mölliradallekin. Ja se kisaavien ratakin.. Hyvin te Nugan kanssa vedätte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä tosiaan, ettet lähtenyt puolikuntoisena juokseen noita kiemuroita! Vielä, kun pihalla oli pakkanen, sisällä lämmin, niin keli oli hieman haasteellinen koirakolle, jotka ei voi hallissa odotella vuoroaan... ;) Kiitos vaan, Nugan kanssa on kyllä tekemisen meininki!

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!