28.6.2014

Parhaita kavereita ja Forssassa


Sisko ja sen veli


Nuga ja Ansku


Nemo ja Nuga Anskun perässä kieli pitkällä, kirjaimellisesti

Kiva koiramainen viikko. Keskiviikkona treenien jälkeen Luna treffasi Martin, harjulla tehtiin reipas lenkki. Ilta jatkui tietysti pulinan ja siipien merkeissä :P Treeneissä Nuga pääsi hiomaan hyppytekniikkaa, keppejä ja kontakteja. Nemon kanssa otettiin TOKO-liikkeitä ja temppuja, säästelin vähän sen tassuja, kun tuntui taas juhannuksena toista tassua (tällä kertaa oikeata) pitävän ylhäällä ja liikkuvan kankeasti kertaalleen sängystä alas hypätessä.

Torstaina Nemo pääsi tosiaan fyssarille ja nautti silmin nähden käsittelystä, mitään suurempia jumeja ei löytynyt. Sen verran fyssari tiirasi kannuskynsiä, että ne molemmat punoittaa ja itsekin olin huomannut, että toinen on vähän lohjennut. Poika oli yhtä hymyä, kun näki Katin kuukausien tauon jälkeen, leikkiasentoa ja pomppua riitti sekä häntä teki isoa ympyrää, hyvä ettei irronnut. Tietty aulassa hauskuus jatkui, kun oli paljon ihmisiä ja muita koiria, joten näin parhaaksi viedä Nemon ensin autoon ja sitten vasta jonottaa kassalle...


Nemo joutui kantoon

Perjantai olikin koirien mielestä viikon paras päivä, kun päästiin Anskua ja Olgaa moikkaamaan Viljakkalan mökille. Keli suosi ja niinpä tehtiin pieni kierros luonnossa. Nuga karkasi heti uimaan ja jopa Nemokin pulahti veteen. Meininki oli aika vauhdikas, sillä pojat kuvitteli kait, että Anskullakin on juoksut (kotona siis Lunalla juoksut), joten kierroksen jälkeen nähtiin parhaaksi lyödä pojat autoon rauhoittumaan. Sisällä mökissä Ansku aloitti ylitsevuotavan pusuttelun ja istui moneen kertaan mun sylissä kahvipöydässä.


Nuga simmaa


Ylös vedestä


Ja ravistelua vaille valmis

Tänään aamulla suunnattiin Nugan kanssa Forssan näyttelyyn. Keli suosi jälleen ja oli mukava näyttelypäivä, vaikka paikalla ei ollutkaan montaa tuttua. Kyllähän sitä aina juttuun pääsee parsonihmisten kanssa! Nuga oli hyväntuulinen, leikitin sitä lelulla ennen kehää ja huomasin, että seisoo paremmin, kun itsekin olen seisomassa. Kehässä Nuga käyttäytyi tosi hyvin, juoksi iloisesti häntä pystyssä, seisoi paikallaan ja pöydälläkin kyttäsi kiinnostuneena nameja ja lelua, eikä ollut tuomarista moksiskaan. 

Nuga sai ERIn ja oli luokkansa kolmas, puolalaisen Soleckyj Szpunar Vivamarian arvostelu meni näin:

Excellent topline. Typical head but eyes are very light. Excellent construction of chest. Typical coat. Back is straight. Excellent construction of back legs. Rythmical movement. 

Erinomainen ylälinja. Tyypillinen pää, mutta silmät ovat erittäin vaaleat. Erinomainen rinnan rakenne. Tyypillinen turkki. Selkä on suora. Erinomainen rakenne takajaloissa. Hyvärytminen liike. 

Lisäksi tuomari kävi sanomassa aina neljälle parhaalle perustelut arvosteluun (ja ymmärsin jopa, mitä puhui meille englanniksi!): 

Silmät ovat liian pyöreät ja vaaleat. Liikkeessä nostaa etujalkoja liian korkealle, mutta liikkeen siluetti on silti erinomainen.


Ansku lähti poikia pakoon


Pohjavilla on kasvanut takaisin


Olga odottaa kepin heittoa

Olin niin tyytyväinen päivään, sillä Nuga oli viimeksi näyttelyssä tosi jännittynyt. Ulkonäyttelyssä oli kuitenkin rento tunnelma ja onneksi sen sai välittymään myös koiraan. Toissa kesäisen Forssan näyttelyn jälkeen odotin ostoksia innolla, mutta tällä kertaa kojuja oli vaan kourallinen, sen takia niistä pitikin sitten kaikista haalia jotain mukaan... Koirille uudenlaisia puruluita, roadkill -lelut vanhojen räjähtäneiden tilalle ja itselle todella kaunis musta t-paita hevos-timanttipainatuksella!

Nyt ilta jatkuu agilityn MM-karsintoja Rovaniemeltä seuraten livestreamilta. Tsemppiä kaikille tutuille, Ville siellä ainakin oli jo jatkossa Ainon kanssa! Klenille näytti tulleen 5vp. Muitakin pirkanmaalaisia on saanut nollatuloksia.


Viljakkalan maisemaa

Rentoa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Teilläkin näyttää olleen tosi kiva mökki-ilta! Nyt on kyllä hieno ilma mökkeilyyn, mikä ei ole ollut tänä kesänä ihan itsestäänselvyys...

  Onnea Nugan ERIstä! Hienon arvostelun poika sai, eikun kohti seuraavaa näyttelyä :-)

  Livestreamin äärellä minäkin jumitan, vaikka ulkona olisi mahtava kesäilta... Go parsonit ja muutkin tutut!

  VastaaPoista
 2. Mökkeily on parhautta! Harmi, että päästään nauttimaan siitä vaan kerran pari vuodessa.

  Kiitos, olin tyytyväinen tuohon ERIin Hoo putken jälkeen ;)

  Sama homma tosiaan, että ulkonakin olisi voinut olla, mutta sisällä tuli kökittyä netin ääressä. Toisaalta olinhan jo päivän ottanut aurinkoa Forssassa. Tänään taas jännitetään...

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Onnittelut Nuga pojalle:) Taisi saada sitten ekstraherkut vielä kojuista kotiin viemisiksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia :) Kyllä, herkkuja oli kotiin viemisiksi!

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!