18.1.2014

Voihan vesihäntä

Lunan tyypillistä vesileikkiä:


Meillä oli niin kivaa koirakylpylässä Nokialla! Uimala on rakennettu ikään kuin kahteen tasoon eli sisääntulo, omat pukeutumisloossit (joiden ovet saa hakaan) ja pesupaikka on alakerrassa, josta sitten pääsee nousemaan allasalueelle. Allas on soikea ja sinne on yksi leveä luiska, jota pitkin on helppo pulahtaa altaaseen ja sieltä pois. Altaan reuna ylttää oman lanteen korkeudelle, joten pikkukoiran pystyy nostamaan altaaseen myös reunalta, toki vain liuskan kautta koira pääsee itse altaasta pois. Meidän sakille tämä oli toimivampi setti, kun Hyvinkään koirakylpylässä, jossa tilat on yhdessä tasossa ja altaaseen on suora näköyhteys, mikä tekee sen, että Luna huutaa koko ajan, kun haluaa veteen.Yllätykseksi Luna ei huutanut, kun hetkittäin, sillä altaan puolen tunnin hintaan sisältyi uittaja, joka veikin Lunaa altaassa suoraan reunoja pitkin, jolloin uiminen oli tehokaampaa joka lihakselle ja huutoa ei tullut. Luna yleensä kiihdyttää itsensä vedessä, kun ui koko ajan itsensä ympäri, ottaa vesiroiskeita kiinni ja haukkuu. Myös poikia uittaja vei pidempiä matkoja ja heitteli leluja meidän kanssa. Kätsyä! Yllätykseksi Nemo oli veden ja lelun nähdessään kierroksilla ja lähti vauhdikkaasti veteen hakemaan saalista. Johtui varmaankin osittain siitä, että altaan liuska ja koko alue oli päällystetty matolla, joka ei luistanut. Väsyessään Nemo ei sitten enää niin innoissaan mennyt altaaseen, vaan tuumaili aina hetken liuskalla. Jos heitti lelun liian kauas, ei lähtenyt sitä hakemaan ja kun heitti lähelle, nappasi sen kiinni ja tuli heti takaisin kuivalle maalle. Tätä samaa teki myös Nuga tennispallon kanssa. Siksi uittaja olikin hyvä, kun ensin houkutteli veteen heittäen lelun lähelle ja kun koira jo polskutteli, viskasi lelun kauemmaksi. 


Palvelu oli erinomaista ja kassahenkilö huolehti koko ajan kompostiaitojen avulla, että kukin uimaporukka pysyi omalla puolellaan pesutiloissa, kujaa pitkin päästi kätsysti kulkemaan. Uittaja oikein suihkutteli meidän koirat + laittoi oikeankokoiset pelastusliivit päälle, niin päästiin helpommalla, kun koirat sätkii siinä vaiheessa jo jokaiseen ilman suuntaan. Pieniä ostoksia tuli tehtyä mm. kelluva lelu ja raakalihaa, mikä meillä oli kotona jo loppumaan päin.


Reissu ei mennyt kuitenkaan niin, kun Strömsössä, vaan kotiin päästyä Nuga roikotti häntäänsä. Seurailin hetken ja yritti kovasti nuolla sitä, eikä malttanut sohvalla olla paikallaan, kun hetken ja taas täytyi vaihtaa asentoa. Niin meidän tie vei jälleen päivystykseen, tällä kertaa Univetiin Nekalaan, johon meiltä on vaan muutama kilometri matkaa, päivystys on heillä klo 22 asti. Vesihäntä oli ilmeisesti syynä Nugan tuskaiseen oloon. Tila vielä paheni Univetin aulassa, kun jouduttiin odottelemaan, ilmeisesti jotain koiraa tikattiin ihan huolella ennen meitä, mikä lie tappelu sattunut. Nuga siis alkoi läähättämään, urisi, vähän vinkuikin ja suusta tippui kirkasta vettä, ihan niin kun olisi juuri käynyt juomassa, parta ihan märkänä. Olo helpotti sitten aika pian, kun sai kaksi kipulääkettä, toisen opiaatti pohjaisen ja toisen tavallisen, jota syötetään nyt kerran päivässä 4-7 päivän ajan.


Nuga on jo melkein oma itsensä. Häntä heiluu ja pientä rallia vetää pihassa... Vaikka nyt piti vaan huilia viikonlopun yli. Maha meni myös vähän ripulille, veikkaan että siitä tujummasta kipulääkkeestä. Toivotaan, että sekin alkaa pian helpottamaan.


Vesihäntä on tyypillinen noutajilla, jos paljon puljaavat vedessä, mutta se voi tulla myös rasituksesta ja kylmästä. Meillä oli kaikki elementit, kun napsahti nämä paukkupakkaset yhtäkkiä, koira juuri kynitty ja edellisenä päivänä vielä agility rasitusta. En osannut kuitenkaan odottaa tällaista, kun aikaisemminkin ollaan oltu talvella koirakylpylässä ja kysyin vielä aikaa varatessa, haittaako, jos agility on edellisenä päivänä. Seuraavalla kerralla sitten viisampina. Kuulin muuten, että tutun parsonilla oli myös ollut vesihäntä juuri ja he eivät edes ole olleet uimassa, mutta johtunee äkillisestä kovasta pakkasesta.


Suomen talvi näyttää nyt parastaan, käytiin jo aamulenkillä järven rannassa kameran kera. Saa nähdä, mitä muuta keksitään vapaan lauantain kunniaksi. Ehkäpä käyn ostamassa yhdet kokeilutöppöset koirille, sillä niitä tassuja paleltaa nyt näillä miinusasteilla. Aurinkoa lauantaihin, käykäähän ulkona hakemassa vähän D-vitamiinia :)


2 kommenttia:

  1. Voi, Nuga-pikkuista :( Paranemista! Hyvältä vaikutti teidän uimareissu kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi poika toipui parissa päivässä! Reissu oli muuten oikein mukava :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!