8.12.2013

Vapaana olon vaikeuksia

Poden vähän huonoa omaatuntoa, kun meidän koirat pääsee niin harvakseltaan vapaana juoksemaan. Ne kun niin nauttii siitä ja itsellekin se on parasta ulkoilua koirien kanssa. Saa mennä juuri sitä tahtia, mitä itse haluaa, eikä tarvi koko ajan pysähdellä.
     

Maneesissa

Tietysti, kun kaupungissa asuu niin ne vapaana pito mahdollisuudet on aika rajalliset. Koirapuistoissa saatan joskus päästää koiria menemään, mutta täytyy katsoa sellainen hetki, että paikalla ei ole muita koiria. Pirkkalassa oli hieman paremmat vapaanpito mahdollisuudet, mutta sielläkin koira pystyi olemaan vapaana aikaisin aamusta, kun ei vielä ollut muita liikkujia. Härmälässä tuntuu, että vaikka suunnistaisi viikonloppuna klo 7 maissa lähiulkoilureiteille, niin siellä tulee aina jengiä vastaan.
      

Olen myös vähän sitä vastaan, että startaaan auto, jotta päästään ulkoilemaan, enkä kaiken lisäksi oikein edes tiedä, mihin metsään sitä yksin lähtisi suunnistamaan... Miehen saa mukaan ehkä kerran vuodessa ja silloinkin tulee tappelu, kun kumpikaan ei ole tottunut metsässä liikkuja. Odottelenkin innolla, että järvet jäätyy, siellä on baanaa koirien mennä.
    

Mökillä

Onneksi silloin tällöin pääsee mökille, tallille maneesiin tai kasvattajan luokse maalle, missä on tilaa temmeltää. Kasvattaja aina ihmetteekin, kuinka meidän koirat jaksaa innostua ulkona juoksemisesta. Viikottain toki tehdään myös narulenkkejä uusissa maisemissa, kun meillähän käytännössä koirat kulkee joka reissussa auton perässä mukana, joten on helppo tehdä kauppareissun yhteydessä lenkki uudessa ympäristössä tai kaverilla kyläillessä toisella puolella Tamperetta lenkki. Parsonlenkkejä unohtamatta, jolloin saa myös koirakontakteja. Huomaa, että koirat on heti väsyneempiä, kun on erilaisia hajuja, kun omilla kulmilla.
    

Tässä taannoin tehtiin lenkki parsoneitten Nyytin ja Urhon kanssa Pyynikillä. Siellä maastoissa on aina mukava lenkkeillä ja palkita itsensä tietysti munkki-kahveille hyvässä seurassa :)

P.S. Otin itseäni niskasta kiinni tänään aamulla ja päästin Nugan vapaaksi läheisellä isolla jalkapallokentällä. Eihän siitä mitään tullut, poika kirmaili hetken ympyrää ja lähti sitten vastakkaiseen suuntaan, kun mä ja Nemo (hihnassa), tie vei kohti läheisiä omakotitaloja, jolloin huusin kurkkutorvi suorana... Onneksi poika tuli sitten luokse namia hakemaan, kokeilu jäi siihen. Mentiin me vielä hetkeksi tyhjään koirapuistoon, jonka ulkopuolelle ilmestyi koiria alle viidessä minuuttissa. Se siitä vapaana olosta. Nemo taitaa olla ainut meidän koirista, joka on kytkettävissä lähes 100% varmuudella, jos vastaan tulee tiellä liikkujia. Pitää noita muita päästää vapaana väljemmillä vesillä. 

7 kommenttia:

 1. Kurjaa on kyllä, kun pissit pitää suorittaa hihnan päässä, mutta turvallinen ja paras vaihtoehto kaupungissa. Onneksi on välillä mahdollisuuksia juoksukisoille ilman hihnaa. :)
  Meillä maalla koirat eivät ole hihnassa. Välillä käyvät vahingossa kiinnostavia golffareita tervehtimässä tai Minni haistaa sorsapaistin rannasta ja pinkaisee koivikon läpi sinne, mutta muutoin on aika rauhallista ja tottelevaa menoa. Tietäävät kyllä rajansa, kunhan vaan haluaavat muistaa. ;)
  Oli meilläkin aika ennen päivärinnettä, kun tultiin maalle vain mummojaan, voi sitä pikkutassujen riemua, kun tienvarressa tiesivät pääsevän pihalle. Juoksivat pihaan näyttäen kuinka kovaa ja minn
  Pitää tulla. Hassuja ovat aina nuo karvaiset. :)
  Mukavaa adventtia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teillä on koirilla luksusta maalla vapaana mennä viipottaa. Hyvältä kuulostaa, etteivät kovin kauas lähde, jos vaan joskus laajentavat hetkellisesti reviiriään ;) Tiedän niin ton koirien riemun, kun pääsevät harvakseltaan maalle viilettämään! Mukavaa joulun odotusta teille :)

   Poista
 2. Meillä on sama juttu, ei oikeen oo turvallista paikkaa juosta vapaana. Eikä siis juosta vapaana kuin takapihalla eikä siellä parsoni kunnon vauhtiin pääse.
  Koirapuisto on täällä huono. Pienten puolella on aina iseoja koiria ja se toinen puoli on ihan karsee. Puisto ei muutenkaan ole turvallinen, sieltä on porukka saanut kaikenmoisia tauteja ja yhteen aikaan liikkui huhuja myös myrkystä. Että siinä niitä syitä riittävästi. Essi on joskus irti metsässä, koska typy ei mihinkään lähde. Mutta Onnin ja Tiukun mukana ollessa ei irtiolo tule kyseeseen.

  Niimpä täytyy sitten hölkkäillä ja tehdä pitkää lenkkiä, jotta liikunta tarve tulee täytettyä. Olispa meilläkin maneesi jossa painaa välillä.
  Terkkuja Essilästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ihan sama, että pikkuruisessa kotipihassa ei parson tosiaan kunnon vauhtiin pääse, vaikka kyllä siinäkin yllättävästi nopeaa ympyrää vedetään joskus iltahepulin aikaan ;D Ei kuulosta houkuttelevalta koirapuistolta, en veisi minäkään. Enkä oikein täälläkään enää uskalla, kun jatkuvasti kuulee kaikki kurjia juttuja. Kiva kuulla, että Essi pysyy metsässä hollilla! Huomasin muuten tänään taas, ettei se maneesi ole niin hyvä, kun aina siellä jotain hevosen lantaa on, vaikka kuinka sitä puunataan ja se ei tee koirille hyvää mahassa, madotusaikaan voi olla jopa hengenvaarallista. Onneksi sieltä ei sitä ihan rajattomasti saa.

   Poista
 3. Nyt kun me ei enää tätä paikkaa käytetä niin Tre-Pirkkala rajalla Kaitalantien ja Keskisentien risteyksestä kun lähtee siihen suuntaan missä ei oo talvikunnosapitoa niin siellä saa mennä ihan omassa rauhassa. Joskus on jonkun muun kävelijän jäljet ollu samalla reitillä, mutta koiriin ei koskaan olla törmätty. Siitä kun kävelee mäen ylös niin siellä menee hiihtolatu ja taas parin kilometrin päässä toinen jos kulkee tietä pitkin, mutta metäsäkin pääsee kivasti menemään :) Autolla sinne täytyy mennä mutta jos vapaana haluaa pitää niin vierailun arvonen paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos vinkistä! Täytyypi joku kerta mennä katsomaan :) Miksi ette siellä enää käy? Vai oletteko muuttaneet? Ollaan saatu vinkkiä toisestakin paikasta samalla suunnalla, mutta käyty vaan kerran. Yksin ei tule lähdettyä ja miestä saa tosiaan maanitella kk tai kaksi :P

   Poista
  2. Juu muutettiin parinsadan kilsan päähän :) sisko asuu vielä tampereella mutta nykyään se on hyvä väsytyskeino kun käy kaupungilla lenkillä kun on niiiiiiin paljon kaikkia hajuja, täällä kun kaikki tuntuu jo olevan tuttuja :D

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!