11.12.2013

Suomen suosituin koiran nimi

Arvoitus: Kuka kuvassa luuraa?


Kuva: Sanna Rannikko

Oikea vastaus: Sehän on Nemon veli Rocky. 

Kuvassa näyttää aika paljon meidän Nugalta vai mitä mieltä olette. Livenä Rocky oli mielestäni ihan kun pikku-Nemo. Rockyssa oli kyllä samaa iloisuutta, hännänheilutusta ja pussailua, kun Nemossakin. Kuulemma poika tulee juttuun kaikkien kanssa. (Näimme siis tässä taannoin agilityn merkeissä Turussa).

Luitte varmaan jutun Aamulehdestä koirien nimistä (sain itse linkin siitä Facebookin kautta, kiitos Katja!). Rocky oli yksi suosituimmista koirien nimistä, mitä en ihmetellytkään, sillä sukulaisillani on ollut saksanseisojia, joista kahden uroksen nimet Rocky, toinen kyllä pelkällä k:lla kirjoitettuna. Yllätykseksi Luna on Suomen yleisin koiran nimi! Johtuneeko ainakin nuoremmalla sukupolvella Harry Pottereista, joissa sekkailee Luna Lovekiva

Meidän Lunan nimi tuli siitä, kun oltiin ensimmäisellä yhteisellä Etelän matkalla ja ulkoilmaravintola La Luna osoittautui meidän suosikiksi, johon palasimme ilta toisensa jälkeen <3 Luna tarkoittaa ainakin italian kielellä 'kuu'. 

Nemon nimen idea tuli leffasta Finding Nemo/Nemoa etsimässä, mikä oli ensimmäinen leffa, mitä miehemme kanssa kahden katsottiin (meneekö liian siirappiseksi :P). Myöhemmin, kun pentu oli jo talossa, niin vanhempi ikäpolvi tuli ihastelemaan, että teillä on oikein kapteeni talossa (Kapteeni Nemo, Jules Verne). Nemo tarkoittaa 'ei kukaan', taitaa olla salaperäinen hahmo ;)

Nugan nimeen ei ole mitään varsinaista tarinaa, mutta se liittyy vähän niin kun nougatiin, mikä on mun mieheni ja äidin lempparijätski kautta vuosien. Kaverini humanistisesta tiedekunnasta oli kyllä jyrkästi sitä mieltä, että kolmannelle koiralle pitää tulla nimi 2000-luvun fantasiakirjallisuudesta, kuten Nemo 1800-luvulta ja Luna 1900-luvulta. 

Liittyykö teidän koirien nimiin tarinoita? Miten päädyitte juuri siihen nimeen?

8 kommenttia:

 1. Rocky oli kyllä ihanan iloinen poika, kuten Nemokin! Kiva, että teillä on Suomen suosituin tyttö <3

  Meillä koirien nimitarinat lyhykäisyydessään näin:
  Ensimmäisen parsonini Mimmin nimeä mietin pitkään ja itse asiassa Lunakin oli vaihtoehtojen listalla :-) Kirjasin monia eri nimiä paperille ja makustelin niitä mielessäni.Tulin siihen tulokseen, että parsonille sopii mielestäni parhaiten supisuomalainen, täpäkkä nimi ja Mimmi oli mielestäni juuri sellainen. Vauhtimimmi <3

  Martin nimi tuli paljon helpommin :-) Nimen piti sointua Mimmiin eli siitä tuli jo alkukirjain, M. Lisäksi nimen piti olla suomalainen ja helposti "käskytettävä". Käskytystä terävöittää, jos nimessä on R-kirjain (MaRtti ----kele;-)) Muutenkin Martti oli sellainen suun hymyyn asettava nimi, vähän ehkä "hömelö", joka on sopinut mielestäni meidän Maralle paremmin kuin hyvin <3 Hauska sattuma oli, että Martin veljestä tuli Mauri :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, olet tainnut joskus mainitakin, että Luna -nimi oli myös sulla aikoinaan mielessä! Mulla oli ihan sama, että Nemon nimeä miettiessä oli monia kymmeniä mieleisiä paperilla, joista sitten päädyttiin Nemoon. Mies oli pitkään Velhon ja Bitin kannalla ;) Todellakin on hassua, että veljeksille tuli niin samanhenkiset kutsumanimet, Martti ja Mauri :)

   Poista
 2. ♥oi tuo bannerikuva on ihan huippu!! :) :) Ihanan miehekäs Rocky! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Rocky rötväilee sängyssä :)

   Poista
 3. Meillä Teuvolle ei tarvinnut nimeä sen kummemmin keksiä, Eija oli hoitanut sen jo meitin puolesta. :D
  Teuvo Tursaasta vaan tursas pois ja nimi oli valmiina.
  Oskarin kohdalla oli parikin eri vaihtoehtoa. Ensinnäkin siitä syystä, että Eijan naapurina on Teuvo, joten naapuri piti laittaa toisellekkin koiralle nimeks. ;) Älä silti kysy, että miks. :D
  Koska sattumoisista syistä Kalevia ei kelpuutettu koiralle nimeks niin sillä hetkellä oli naapurina myöskin Ossi. Se oli sopivan kuuloinen ja lyhyt, joten valinta osui siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, teidän koirilla on kyllä omaperäiset nimet. Ei välttämättä tule samanlaista kaksikkoa heti vastaan :) Vai nimiin vaikutti myös naapurisuhteet :D

   Poista
 4. Kivat tarinat teidän koirien nimien takana! :D

  Meillä Peni sai nimensä Neon Genesis Evangelion-nimisestä animesta. Siinä on sellainen hauska pingviini lemmikkinä, jonka nimi on PenPen ja se olikin tarkoituksena antaa aluksi nimeksi, mutta omassa suussa se sitten vain taipuikin vähän toisin :)
  Hukka saikin nimensä ihan "suoraan suomennettuna" kennelnimestään Big Bad Wolf ja Iidan nimeä en halunnut muuttaa, koska se tuli meille kodinvaihtajana. Vaikka sille Berttaa aluksi suunnittelinkin, koska se oli vähän sellainen Paksu-Bertta meille tullessaan ;D
  Herasta tuli Hera, koska se sointui sen kennelnimeen Hunting Hyena ja silloin katselin paljon elokuvia ja luin fiktiokirjallisuutta, joka sijoittui muinaiseen Kreikkaan. Pitihän sitä siis yksi jumalatarkin saada taloon ;)

  p.s. Iidalla on myös yksi narttupentu, jonka nimi on Luna. Se sai nimensä jo heti synnyttyään, kun sillä oli pyllyn päällä puolikuun muotoinen valkoinen kuvio ja se sillä oli sitten haluttu säilyttääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teidän koirien nimiin liittyy jokaiseen kans omanlaiset tarinat ja lähteet! Olisin kans aikoinaan halunnut koiran nimen liittyvän jotenkin kennelnimeen, mutta kun Nemon virallinen on Peatdigger Quinlan, niin en sitten heti mitään Q:lla alkavaa keksinyt! Onpas ihana yksityiskohta, kuun muotoinen merkki Lunalla, tykkään :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!