15.8.2013

Lavat ja rintaranka jumissa

"Nemolla kireyttä lapojen seudussa sekä jäykkyyttä rintarangassa. Myös etujalkojen eteenviennissä kireyttä."
 
Näin tuumasi fysioterapeutti Kati Kallio. Hoito-ohjeeksi saatiin tavallista narulenkkiä ja venyttely joka päivä lenkin jälkeen viikon ajan.
 
Venyttelyt:
 
- Etujalkojen eteen- ja taakseviennit (Nemo kyljellään)
- Makupalan kurotus kyljeltä ja hännäntyvestä molemmin puolin
 
Tulevalle keskiviikkolle on uusi aika fyssarille ja katsotaan, onko käsittely ja päivittäiset venyttelyt avanneet jumeja. Jos ei ole auttanut, niin fyssari suosittelee seuraavaksi ortopedille. Nemo on tosiaan jumissa molemmilta puolilta, ei mitenkään enempää oikealta, missä se alkuvuodesta murtunut varvas.
 
Saatiin mukaan myös sairaslomalappu, jolla voidaan perua sunnuntaina agilitykisoihin osallistuminen. Todistuksessa lukee, että agilityyn ei saa osallistua 15.-23.8. välisenä aikana.
 
Nemo oli taas reissussa ihan fiiliksissä eli kaikki olisi pitänyt haistaa ja maistaa tai ainakin pusuttaa. Namien perässä teki kaikkia liikkeitä tohkeissaan. Makuulle laittaessa fyssari havaitsi, että jättää helposti sen oikean etujalan enemmän koukkuun ja siihen perään Nemo tarjosi salamana joka kerta kierimistä... Kotiin, kun päästiin, annoin Nemolle luun ja aloin itse iltapalalle. Poika veti pientä hepulia luun kanssa eli heitteli sitä ilmaan ja oli sellaisessa leikkiin kutsu -asennossa saaliinsa kanssa. Jouduin sitä toppuuttelemaan, sillä riehuminen on nyt kielletty. Näytti vähän, että käsittely olisi auttanut ainakin hetkellisesti, niin vapautunutta ja villiä menoa oli.
 
Nemon kanssa tehtiin yksi ilta laatuaikalenkki, voi sitä autuutta. On niin easya lenkkeillä yhden sosiaalisen koiran kanssa! Siinä oikein sielu lepää ja koira saa rauhassa nuuskuttaa jokaisen kannon ja kolon. Taaskaan ei tullut koiria vastaan, jotta olisi päästy moikkailemaan. Kyllä niitä sitten tuli, kun kahden nuorimman vilperin kanssa lähdettiin. Huomasin, että nekin vetää vähän vähemmän, kun itse kävelee/maleksii niin hitaasti kun pystyy. Jotenkin ne kierrokset ei nouse niin korkealle, kun reippaalla lenkillä.
 
Viikonloppu on jo ihan ovella, toivottavasti olisi siedettävää keliä, vaikka nyt on pari päivää satanut kissoja ja koiria (it's raining cats and dogs :). Suunnitelmissa ei ole muuta koirohjelmaa, kun Piskien mätsärissä sihteerinä toimiminen ja tallille meno kera koiran/koirien. Mitä te meinaatte puuhata, onko koiramaista ohjelmaa tiedossa?
 
Hyvää viikonloppua ja tsemppiä mahdottomasti agikisadebyyttiin ainakin Ulpulle ja Maralle!
 
 
 Voiko ihanampaa hetkeä olla, kun koko päivä ollaan ulkoiltu mökillä ja illan tullen pikkuinen karvaturri käpertyy jalkoihin takkatulen rätistessä vieressä

4 kommenttia:

 1. No onneksi ei Nemolla todennäköisesti ole jumitusta vakavampaa vaivaa ja sairaslomakin noin lyhyt <3

  Laatuaika on parasta, itse en ole sellaista saanut aikaiseksi pitkiin aikoihin. Josko sunnuntai olisi Mimmin päivä, kun lauantai menee Maran kanssa agilityn merkeissä :) Siinäpä siis meidän viikonloppusuunnitelmat :) Toivotaan, ettei sataisi niitä kissoja tai koiriakaan!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nyt nähdä tosiaan, tässä ei ole vielä selvinnyt, mistä jumitus johtuu... Edelleen tuntuu kankealta ja ontuukin, vaikka venytelty on joka päivä ohjeen mukaan.

   Voi että, leppoisaa laatuaikaa huomenna Mimpsun kanssa :) Yritän kans vuorotella, että kaikki saisi tasaisesti henk koht aikaa, mutta välillä se unohtuu vallan.

   Poista
 2. No hitsi, että Nemoa ny kiusitaan noilla vaivoilla. Kun luonto ois menopäällä. Mutta on tosi kivaa huomata kuinka hyvin pidät huolta pojun kunnosta asiantuntijavoimin.
  Paranemisia ihqu-Nemolle. Ja olen ihan valmis allekirjoittamaan, ettei mitään ihanampaa juur ole kuin parson jalkamutkassa lötköämässä. Se mikä sen kruunaa, on se pieni tyytyväinen hökinä joka sieltä jalkamutkasta sitten ajoittain kuuluu.
  Terkkuja täältä Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se ja virtaa piisaa ;) Välillä kyllä tuntuu, että olisi pitänyt viedä aikaisemmin sinne ja tänne, pitää enemmän pumpulissa jne, mutta lääkärin ohjeen mukaan yritetään mennä. Nemo pusuttaa kiitokseksi sydämellistä lukijaa, kiitos!

   Totta, sielä jaloista kuuluu välillä tyytyväinen tuhina <3

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!