6.5.2013

Pirkkahallissa

Hymy on ollut herkässä vielä maanantainakin, kun eilinen näyttelypäivä oli niin mukava Tampereen KV:ssä Pirkkahallissa. Kaikista parasta oli nähdä parsonisteja (ihana yllätys Liisa, kun olit tullut paikan päälle!) ympäri Suomea (ja pusu-tyttö Anskua) ja toka parasta oli se, että meidän koirat käyttäytyi nätisti. Kolmanneksi se, että Nuga, Ansku ja Luna pärjäsivät hienosti noinkin isossa ja tasokkaassa porukassa. Neljänneksi tuli tehtyä hyviä ostoksia; paljon pureskeltavaa koirille, uusi näyttelyhihna ja itselle treenipaita World Dog Show 2014, Helsinki -logolla, mikä on kaunis ja tyylikäs.

Nuga, kuva: Toni Lund
  
Päivä lähti vähän takkuisasti käyntiin, kun heräsin reilu tunti ennen kellon soittoa, varmaan jännityksestä, sillä juoksin vessassa koko aamun ;) Ulkona satoi aika kiitettävästi ja meidän Pirkkahallille kävely vesittyi. Olin jo tavallisen aamulenkin jälkeen, kun uitettu koira. Noh, onneksi saatiin kyyti hallille ja vielä apua boksien roudaamisessa.


Kuva: Toni Lund
  
Olen huomannut, että koirat ovat rauhallisemmin näyttelyissä ja agilityssä, kun ovat kaikki omissa mökeissään. Nuga aloitti tapansa mukaan louskuttamisen jo ulkona, kun näki ensimmäisen vastaantulevan koiran. Hiljeni kuitenkin boksissa aika hyvin alkujännityksen jälkeen ja oli aivan liekeissä, kun pääsi nuuskuttelemaan ihanaista parson Nekkua. Varmaan voisi enemmänkin antaa tutustua muihin koiriin, jotta turha jännitys lievenisi.

Kuva: Hanna Isotalo
Kehässä Nuga juoksi mukavasti ja oli pöydällä nätisti, paikallaolo oli jälleen vaikeaa (ei olla treenattu sitten lokakuun..), mutta sain pojan pysymään aloillaan, kun pidin sitä pepusta kiinni. Kehässä Nuga haukahteli aika ajoin, mutta tuomaria se ei onneksi haitannut. Tuomari Ann Cuthbert oli muutenkin mukava, eikä hötkyillyt. Nugan arvostelu: ERI NUK1 SA! Urosten kehässä Nuga ei sitten enää pärjännyt, vaan putosi pois junnun ja sennun kanssa.
Scissor bite, good head, neck and shoulders good, just a little long in back for me, do need a little more angulation to behind, cover ground well, moves a little clouse behind, tail carry could be better, coat good.
(Saksipurenta, hyvä pää, niska ja olkapäät hyvät, vähän liian pitkä takaa, tarvisi vähän enemmän kulmauksia taakse, cover ground well (?), liikkuu hieman ahtaasti takaa, hännän kiinnitys voisi olla parempi, hyvä turkki.)


Kuva: Eija Viitanen
 Anskun vuoro oli meidän koirista seuraavana ja tyttö meni niin makeasti että! Anskulla oli tosi kaunis liike, pitkä ja rento askel! Pöydällä Anskua aavistuksen jännitti, mutta häntä pysyi koko ajan ylhäällä. Toisella kierroksella kilpailuluokassa Ansku ei jaksanut enää keksittyä, vaan juokseminen meni pieneksi poukkoiluksi ja naapurikehän koirat kiinnostivat enemmän. Anskun arvostelu: ERI NUK2.


Ansku, kuva: Toni Lund
 Luna (alias villikortti) viimeisenä, yllätti olemalla ihan nätisti! Pientä vetoa oli juoksemisessa, mutta vinkuhiiri taskussa sai aina huomion kiinnittymään eteen päin menoon. Tuomari sanoikin mulle välissä, että koiran liike ei pääse oikeuksiinsa, kun menen niin kovaa, että ota aikasi ja pyysi meidän menemään uudestaan edes-takas. Kilpailuluokassa Luna oli viilipytty ja seisoi kahden nartun välissä easysti.

Kuva: Toni Lund


Kuva: Toni Lund

Lunan arvostelu: ERI AVK2.

Scissor bite, good head, good reach of neck, shoulders well lay back, topline good, just a little long for me, tailset little low, she could have more angulations behind, covers ground well.
(Saksipurenta, hyvä pää, riittävä kaulan pituus, olkapäät takana, ylälinja hyvä, vähän liian pitkä kroppa, hännänkiinnitys vähän alhaalla, saisi olla enemmän kulmauksia takana.)


Kuva: Eija Viitanen
 Lopputulema oli paljon parempi, mitä osasin aavistaa! Nyt on mukava lähteä kolmen viikon päästä Raumalle. Oli tosissaan kiva nähdä paljon iloisia parsonisteja, terkkuja meiltä teille! :)


Kuva: Toni Lund

4 kommenttia:

  1. Olipa kiva nähdä teitäkin pitkästä aikaa. Ja onnea vielä hienoista tuloksista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, niin oli mukava nähdä ja toivottavasti törmäillään kesän tullen tiheämmin :)

      Poista
  2. Onnea vielä kerran koko pesueen mahtavista tuloksista! Nuga ja Ansku on kyllä niin aikuistuneet, kauniita lapsosia ♥ Ja hyväkäytöksisiäkin koko sakki :-) Niin ne vaan aina jaksaa yllättää, kun niistä aina pahinta pelkää ♥

    Tsempit tuleviinkin näyttelyihin! Ehkä mekin johonkin maalaisnäyttelyyn kesällä lähdetään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kyllä tää meille oli saavutus! Niin kai se sitten on, että noista pienistäkin on tullut jo vähän isompia ;) Aina on kiva kuulla, että koira on saanut massaa ja lihasta. Osuvasti sanottu toi, kun pahinta pelkää.. :P

      Ilman muuta lähdette Marankin kanssa johonkin taas näytille! Mimmihän vetää hienosti vetskukehissä ja aina ERIn nappaa :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!