30.5.2012

Niin kesäistä


Viikonloppuna saatiin nauttia kesästä! Olikin ihana pukea hellemekko päälle ja lähteä ystäväni lasten 4- ja 2-vuotis (viime vuonna 3+1 -päivää ;) synttäreille.


Paketteihin sujahti isommalle Muumihahmoja: Muumimamma, Pikku Myy ja Niiskuneiti ja pienemmälle suloinen Muumibody.


Ennen juhlia aloitettiin pihan laitto projekti eli kannettiin kivilaatat ja koristekivet kukkaistutusten reunoilta pois, nostettiin maasta kasvit, joita ei pihaan jätetä (kiikutinkin ne samaiselle ystävälleni, jolla isompi piha) ja levitettiin multaa. Tarkoituksena siis saada piha nurmikolle, jotta koirien tassuissa ei kulkeudu sisälle mieletöntä määrää multaa joka päivä. Ruohomattohan siihen on pakko laittaa tai muuten on piha pois käytöstä koko kesän. Kasveista jätin pihaan ainakin sellaisen, kun Palava rakkaus :) Ja pensasvadelma sekä hapan kirsikkapuut sai jäädä.

Alkukesän tunnelmaan kuuluu ehdottomasti syreenintuoksu, niitä on meillä ollut lapsuuden kodin pihassa (syreeni taustalla).


Omenapuun kukat ovat nyt kauneimmillaan.


Toivotaan lämpöisten kelien jatkuvan!


7 kommenttia:

  1. Voi miten ihania puita, kunpa meilläkin olisi jo niin isoja puita, että kukkisivat kauniisti. Vaan justiin vasta ne istutettiin... :)

    VastaaPoista
  2. Omenapuut on kyllä tosiaan nyt kauneimmillaan..meillä kukkii neljä vanhaa. Yks kyllä joudutaan kaataan koska se kaatuu ekalla myrskyllä itekseen...syksyllä en antanu kaataa kun tuli hyviä omppoja ja nyt ei taas raaskis kun on nättejä kukkia :P :D

    Kuikuilen sääennustusta joka päivä...pikkisen sais kyllä lämpösempää lupailla :P

    VastaaPoista
  3. Meillä on kukat vielä puhkeamatta omenapuihin,mutta kirsikkapuut kukkii ja angervot=)Ne on niin suloisia nyt.Kukintaaika on aina niin lyhyt niissä,että pitää ihan pysähtyä aina toviksi niitä ihastelemaan=)Tämä viikko onkin viileä,mutta ensi viikolle pitäisi lämmetä taas.
    Mukavaa viikkoa=)

    VastaaPoista
  4. Aira, kauniita on, mutta noi ei ole omassa pihassa. Olen käynyt niitä vaan lenkillä ihastelemassa/nuuskuttelemassa :) Teillä on sitten puut kukassa vuoden/parin päästä..? Olen näissä niin huono ;)

    Sanna-Mari, onko teillä juuri noita valkoisia kukkia omenapuissa? Niitä näkyy nyt paljon omakotitalojen pihoissa, aah! Ei kannata kaataa, ne luo omanlaista tunnelmaa ja vaikkapa omppopiirakka on niin hyvää! Samaa mieltä, kesä takaisin :)

    pitsienkeli, oih, kuulostaa ihanalta noi kirsikkapuut kukassa! Samaan havahduin, että eihän noi syreenitkään tuoksu, kun alkukesästä. Ihanaa, lämpöä vaan lisää :) Hyvää viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kyllä nyt aikaa olla luonto kauneimmillaan. Meilläkin omenapuu kukkii :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun olit jättänyt viestin blogiini, niin osasin tulla vastavierailulle:) Onpas muhkeat kukinnot omenapuissa, aivan ihanat!

    VastaaPoista
  7. Anneli, totta :) En ole aiemmin kiinnittänyt omenapuun kukkiin huomiota, ne on vaan niin hetken kukassa.

    Kanelia ja kardemummaa, jep! Puut ei ole omassa pihassa, vaan kadun toisella puolen olen käynyt niitä ihastelemassa :)

    VastaaPoista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!