17.12.2013

Perjantai 13. päivä meni

Niin tosiaan, lupasin kertoa meidän 13. päivä perjantaista, joka oli tällä kertaa maineensa veroinen. Aamulla suunnistin työterveyteen, kun vasenta kättä taivuttaessa näkyi silmissä tähtiä, sormet turposi ja kyynärpään yläpuolella oli nestettä. Lääkäri(t) oli ihmeissään ja ainut syy, mitä keksivät oli se, että käsi oli ärtynyt koirien jatkuvasta tempoilusta hihnassa. Saikkuahan siitä napsahti ja tulehduskipulääkekuuri. Käsi oli ihan pois pelistä, hiuksia en saanut ponnarille, korvisten laitosta puhumattakaan, pukeminenkin oli aika haastavaa...
   
Koko viikko (ja sitä edellinen viikko) oli ollutkin aikamoista tempomista hihnoissa hyvien hajujen perässä, lunta kun oli maassa. Lisäksi kotona oli vinkuvonkua all the time, sillä Lunalla edelleen juoksut. Kitinä ei juurikaan helpottanut, vaikka Luna lähti mummulle evakkoon tärppipäivien ajaksi. Johtui varmaankin siitä, kun Nemolla ei ollut mitään extraohjelmaa, tavanomaista narulenkkiä vaan. Vapaana juoksu tai agility olisi varmasti purkanut suurimpaa turhautumista (mutta tosiaan nivelsiteiden takia ei vielä mahdollista).
   
  
Päivä jatkui sitten niin, että Nuga oksensi... Ja hetken päästä oksensi verta ja toisen kerran verta. Soitin Tampereen alueen isoimmat eläinlääkärit läpi, mutta missään ei ollut ilta-aikoja. Ainoastaan Univetiin olisi voinut tunnin päästä mennä jonottamaan, mutta suurella todennäköisyydellä olisivat lähettäneet meidän kuitenkin Vethausiin. Niinpä soitin sinne ja päätimme ajaa suorilta Hattulaan. Lääkärin pakeille päästiin oikeastaan heti ja hoito oli erinomaista. Nugan suu tarkastettiin, maha paineltiin, kuunneltiin syke, mitattiin kuume, otettiin röntgenkuvat (ilman rauhoitusta) ja verikokeet. Mitään hälyyttävää ei löytynyt, ei näkynyt vierasesinettäkään, ainoastaan iso tukos suolessa. Antoivat ruiskeen ja tavara tuli ulos. Nuga sai järeämmän mahalääkkeen, antibiootit ja ajan mahalaukun tähystykseen tämän viikon torstaille.
  
Siinä oli se perjantai, mutta homma jatkui lauantaina, kun aamukakalla ulos tuli jonkun lelun pilli..! Mietin pitkään, mistä se voisi olla ja tulin siihen tulokseen, että leluja ei ole muulloin saanut, kun viimeksi kasvattajan luona pihassa reilu 5 viikkoa sitten. Veti palasiksi sellaisen pehmon, jonka sisällä vinku, oltiin se vielä itse kasvattajan koirille viety, kun meidän koirilla sellaiset ei pysy ehjänä. Muuten lauantain Nuga oli ihan jees, mutta sunnuntaina sitten oksensi ruokansa ja vielä yölläkin jotain putua, epäilen, että oli hevosen lantaa tallilta, vaikka yritettiin, ettei söisi yhtään mitään ylimääräistä enää.
  
  
Nuga on ollut oksentamatta nyt eilisen ja tämän päivän, toivotaan, että kaikki vierasesineet ovat nyt poistuneet ja maha alkaa rauhoittumaan. Ylihuomenna mennään kuitenkin lekuriin ja katsotaan sitten, mitä siellä sanotaan. Epäilivät mahahaavaa, kun tuosta pillistä ei silloin tietoa ollut.
  
Lääkärissä muuten mua vähän nolotti, kun en itse pystynyt pitämään koirasta kiinni, niin mies piteli poikaa ja kun kuumetta piti ottaa, niin Nuga ärähti lääkärille. Sen jälkeen kului joitain sekunteja, niin oli jo hoitaja pitämässä kiinni ja Nugalla kuonokoppa. Koppa oli yllättävän kivannäköinen, sellaista tukevaa joustavaa urheilukangasta, joka säädettiin napakaksi pienellä pikalukolla, mitä esimerkiksi lasten lenkkareissa käytetään. Nuga ei ollut siitä millänsäkään ja mieskin sanoi, että toihan voisi olla koiran asuste, mitä nykyään näkee pikku fifeillä. Ajattelin kysyä, mistä sellaisia saa ja mahdollisesti hommata 3kpl. Olisi aika paljon stressittömämpää päästää koiria tallilla juoksemaan, kun eivät pääsisi syömään jokaista kakkakikkaretta ja ehkä se mun kätenikin pääsisi vähän helpommalla, kun ei tarvisi koko ajan nostella 3x10kg pois epämääräisistä puskista kaupungissa.
  
Nyt vaan peukut pystyssä, että Nugalla ei ole enää mitään ylimääräistä masussa!
  
Muuten meillä valmistaudutaan jouluun, nyt kun mun käsikin on jo pari päivää ollut parempi. Lahjat on tosiaan paketoitu, pientä siivousta ja ruokakaupassa käyntiä vielä sekä lahjakierrosta luvassa loppuviikkoon. Joko teillä on lahjat hankittu?

10 kommenttia:

  1. Ikäviä nuo vierasesineongelmat, mekin ollaan tultu kai vähän liiankin varovaisiksi sen suhteen että minkälaisia leluja Ikelle uskaltaa antaa - lienee turha edes mainita, että tollaset vinkulelut ei tule kyllä kysymykseenkään :D Lisäksi mulla on tapana aina koissun jäädessä yksin kotiin tsekata suurin piirtein kaikki lattiat, ettei niille vaan ole vahingossakaan tippunut mitään ylimääräistä koiran popsittavaksi (esim. leipäpussinsulkijoita, jollainen Iken masusta toissa keväänä löytyikin..).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou-nou, kuulostaa teilläkin aika tehokkaalta napostelijalta. Tosi hyvä, että olet noin tarkkana! Näillekään ei kotona anneta ollenkaan leluja ihan jo siitä syystä, että niistä tulee tappelu. Leluja saavat ainoastaan agilitytreeneissä. Tämän lelun Nuga bongasi maalla kasvattajan pihassa ja sitä sitten repi pitkin metsää... Jatkossa poika on siellä vapaana vaan kuonokopan kanssa. Täytyy vaan ensin hommata se koppa ;) Aika paha tuo pussinsulkija, siitäkin koituu ikävyyksiä, terävä kun on.

      Poista
  2. No voi apua, millainen pe 13. pv teillä ollut! Onneksi sekä kätesi että Nugan maha ovat parempaan päin! Toivotaan, että Nugan vatsa nyt pysyisi kunnossa eikä se imuroisi mitään vierasesineitä enempää...

    Joululahjat on lähes hankittu, pari pitäisi vielä keksiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tässä onkin, että tarvisi nopeasti hommata kuonokoppa, että tota imuroitsijaa uskaltaa missään pitää vapaana :D Hihnassakin ehtii napsia vaikka mitä suuhunsa.

      Mukavaa joulun aikaa teille!

      Poista
  3. No huh huh. On kyllä ollut päivä nimensä veroinen ja viikonloppu perään. :(
    Toivottavasti syypäänä oli se vinkun osa ja kaikki olis nyt ok. Ja hyvä, että se sun käteskin on jo parempi. Meillä ainakin väliin tulee semmoisia yks kaks nykäsyitä narun toisesta päästä, että väliin on kyllä ihme, että käsi yleensä pysyy paikoillaan. ;) Onneks ne on kuitenkin harvassa.
    Lahjat on pääosin hankittu ja muutenkin jouluhommat alkaa oleen vähitellen kondiksessa. Odotellaan vaan, että päästäis jouluun.
    Kaikesta huolimatta mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuga alkaa olemaan kunnossa, toivottavasti parantumisessa ei tule takapakkia. Heh, samaa mietin välillä, että ihme tosiaan, kun käsi on vielä paikoillaan... Joku kysyikin multa, että onko näillä koirilla joku vetotausta, että se olisi niin kun geeneissä :D

      Hyvää joulun odotusta myös teille, enää kolme yötä! Teilläpä ajoissa on kaikki valmiina :)

      Poista
  4. no voi persujen kevätvalssi, on sullakin ollut kaikkea. Kun perhen karvanaperot sairastaa siinä on koko maailma enempi sekasin kuin omien vikojen kanssa.
    Voi pientä, jos essi oksentaisi verta, mulla ois pasmat ihan sekasin. En muuta tekisi kuin vahtisin, ja sehän ei tunnetusti auta. lisää vain stressikierroksia ihan kaikilla.
    Essin kasvattajalla oli Essin sisko myös kunnon gastriitissa. parani sitten kyllä ihan lääkkeillä ja ruokavaliolla. Naudanmahalla saatiin hyvä bakteerikanta suolistoon takaisin ja tätänykyä typy voi ihan hyvin.Kyllä se nuga siitä paranee, on kuitenkin hyväkuntoinen ja nuori.
    oikein paljon tsemppiä sinne. Itse toivun täällä silmäleikkauksesta hyvin , mutta joulusiivot jäävät muitten huoleksi. arvaat varmaan, kuinka pahoillani siitä olenkaan ;)

    terkkuja ja mukavaa joulua teille kaikille täältä Essilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepskukkuu, tässä ei ole kauheasti ehtinyt tehdä tai ajatella muuta, omat syömisetkin olleet vähän heikkoja, mutta onneksi nyt näyttää siltä, että poika paranee. Kovin laihahan tuo on, mutta pian uskaltaa antaa jo ihan tavallista ruokaa. Nyt on syönyt kanaa ja raejuustoa. Hui tuota Essin siskoa, mutta onneksi tuli kuntoon!

      Voi että, pikaista paranemista sinulle ja toi on kyllä parasta, kun tulee kotityökielto :P Hyvää joulunaikaa teille kaikille <3

      Poista
  5. No onpa ollut kaikkea murhetta! Meilläkin Minttu on sellanen lelujen nakertaja, että saa olla tarkkana mitkä lelut on valvomatta käytössä. Narulelut on ollu turvallisia. Pehmolelujen kanssa saa leikkiä hetkittäin valvonnassa. Chili taas on toista maata. Se ei oo juur leluja tarkoituksella rikkonut.
    Toivottavasti Nugan vatsavaivat helpottaa ja saatte viettää rauhallisen joulun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä sellaisia repijiä että... Nemo hajoittaa kaiken muutamissa sekunneissa, mutta ei onneksi syö sitä silppua. Nuga näköjään vetää ne mahaansa asti... Luna sen sijaan ei hajota, paitsi pidemmällä ajalla saattaa jotain tennispalloa puolittaa. Jännä, että teillä äiti ei hajota, mutta tytär kyllä! ;) Valvomatta näille ei uskalla kyllä mitään jättää tätä nykyä.

      Mukavaa joulun odotusta ja tytöille rapsutuksia!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!