21.2.2013

Saikku jatkuu

Nemolla kävi hieroja tiistaina. Pojasta ei löytynyt mitään sen suurempaa, mutta hieroja arveli, että jalka on venähtänyt sivusuunnassa, sillä hauis- ja rintalihakset olivat jäykät. Nyt vaan jatketaan sitkeästi saikkua niin, että alkuun saa viedä vaan pientä lenkkiä korttelin ympäri 5-10 min ja sitten lenkkiä pikkuhiljaa pidennetään. Vapaana juokseminen ja treenit on tietty kielletty. Tavoitteena olisi, että kuukauden kuluttua uskaltaisi taas treenaamaan! 

Eihän tässä muuten mitään, mutta kun Nemo on mielestään terve ja haluaisi riekkua ihan normaaliin malliin ;) Sisälle viriteltiin jo yhdelle juoksusuoralle lisämatto, jotta ei tulisi enää enempää venähdyksiä ja portaissa kulkua täytyy välttää myös. Lisäksi saatiin neuvo syöttää Nemolle B-vitamiinikuuri sekä MSM-jauhetta, mikä auttaa niveliin.


Harmittaa tietty, mutta ei auta, kun chillailla. Onneksi meillä näitä lenkitettäviä riittää! Ollaan testattu syksyllä hankkimaani juoksuvyötä ja se on osoittautunut tosi kätsyksi eli laitan koirat kiinni siihen ja pystyn lenkkeilemään itse kädet vapaana. Pientä vetoa siinä oli alkuunsa, mikä tuntui sitten omassa alaselässä, mutta toinen kerta meni jo vähemmällä vedolla. 

Hyvää viikonloppua! Me lähdetään aamulla viitisteen hotelliin chillailemaan :)

12 kommenttia:

  1. Voi Nemo parkaa. :( Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Nemolle extrarapsuja!!!!!!!!

    VastaaPoista
  3. Chililläkin oli pienempänä tassuvenähdys ja otti aikansa ennenkuin parani. Mukavia hotellihetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy vaan olla kärsivällinen. Nemolla oli kans about 4kk iässä, mutta silloin se oli oikeasti kipeä, eikä halunnut astua sille. Nyt se painais ton kintun kans täysillä, jos sais ;) Kiitos :)

      Poista
  4. Voi hitsi Yritäpä rauhoitella virkeetä rapsonia, siinä tekemistä riittää.
    Paranemisia sinne.
    Meillä on mattoja joka paikassa ihan tuskaksi asti. Meillä se syy ei ole venähdykset tai niiden pelko, vaan se ettei meidän neiti voi kävellä jos lattia kiiltää. En tiedä mikä juttu se on, mutta sama tyyli jatkuu ulkona jään kiiltäessåä. Huoh

    MSM:ssä on sekin hyvä puoli, että se auttaa allergiaoireisiin. En tiedä mistä se johtuu, mutta viime kesänä koin sen hyväksi sekä itselleni että Essille. Selvittiin kesän siitepölyistä tosi helpolla tämän tuotteen avulla, ihan olemattomalla lääkityksellä. Niinpä sitä nyt taas meillä otetaan syksyyn asti, ehkä läpi vuoden, koska kumpi8kin meistä kärsii myös pölyallergiasta kotona. Siivoomisesta huolimatta. Tai johtuneeko sitten siitä ettei niin paljon jaksa/ehdi siivoomaan kuin mitä pölyä kertyy. Kun niitä mattojakaan ei kerran voi pois ottaa. Ei viitsi stressata koiruliinia turhaan.

    Terkkuja sinne täältä Essilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa jännä, ettei Essi suostu kiiltävällä pinnalla kävelemään. Olisiko joskus kiiltävällä liukkaalla alustalla lähtenyt jalat sutimaan? Ahaa, MSM:stä on apua myös allergioihin, tuosta en ollut kuullutkaan. Tiesin vaan, että sitä hevosille syötetään niveliin ja hieroja kertoi tosiaan, että käy myös koirille ja ihmisille:) Terkkuna teille ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. Ihanaa hotellireissua koko perheelle :-)

    Paranemisia Nemolle! Helpommin sanottu kuin tehty, pitää parsoni levossa... Meilläkin muuten Mimmi syö nykyään Cartivet+MSM niveliä varten. MSM on tosiaan suositeltu ihan ilman vaivojakin, mutta etenkin vanheneville ja aktiivisille työkoirille. Olen pähkinyt, pitäisikö Martillekin alkaa antaa, ihan nivelkunnon ylläpitämiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, nautiskellaan varmasti :)

      No juu, eihän noita kauaa pysty pitämään pumpulissa;) Tähän asti on mennyt yllättävän kivuttomasti..

      Ahaa, teilläkin on MSM käytössä. Voisihan sitä ajatella Marallekin ainakin sitten, kun alatte kisaamaan! Oon varmaan vähän pöljä, mutta yritän välttää kaikkia ylimääräisiä tököttejä koirilla ja itselläni;) Siis jos ei ole ihan pakko ottaa.

      Poista
  6. Moikka!

    Kerron vaan ihan kokemuksesta, että toi MSM auttaa hyvin lihasjumeihin ja kolotuksiin. Me annetaan Balmerille 1 tabl (1200mg orgaanista MSM:ää)/vrk ja ollaan annettu joka päivä noin vuoden verran. Hiljattain lisättiin myös kalaöljy kapseli, ja hyvin jalka nousee pian 14-vuotiaalla herralla.

    Miten annatte tuo jauheen? MSM kun on hieman kirpeän ja pahanmakuista, siis jauheena...Me käytetään Bodyflexin MSM tabletteja, ollaan vuosien varrella todettu se kaikkein parhaiten imeytyväksi ja tehokkaaksi. Sitä saa ainakin Sokoksista, joissa on luontaistuoteosasto ja tietty luontaistuotekaupoista, mutta on hintavampi siellä.

    Balerilla oli takajaloissa räätälinlihakset ihan jumissa, ja alaselkä samaten; käytettiin hieroojalla pari kolme kertaa ja ekan kerran jälkeen aloitettiin tuo MSM:n antaminen; kun mentiin toistamiseen hieroojalle perin viikon kuluttua, hierooja sanoi, että jalaoisa ei ollut enää mitään jumeja havaittavissa, ja siitä taas kolmen viikon kuluttua oli selkäjumikin historiaa. Sen jälkeen Balmerilla ei olekaan ollut selkä taikka jalkalihas jumeja. kiitos MSM:n. Me muuten syödään sitä myös itse, aivan fantastinen tuote mm. allergioihin ym. Ja tuota MSM:ää ei tarvii vältellä, ihmiskehon luut ja sidekudokset sisältävät ihan luonnostaan MSM:ää aika huikeita määriä, eli tämä ei ole mikään "tökötti" :) MSM tehostaa solujen aineenvaihduntaa ja siten lisää kuona-aineiden (mm. maitohappo lihaksissa, ja raskasmetallijäämät vaikkapa maksassa)poistumista ja ravinteiden sisäänpääsyä. Ollaan käytetty MSM:ää jo jotain 6 vuotta enkä aio olla ilman. Suosittelen ihmisille, joilla on mm. kulumia tai rasitusvammoja...ei tarvii ottaa sitten niitä särkylääkkeitä...

    Meidän perhetuttu, hivenaineisiin erikoistunut erikoislääkärimme (hoitaa potilaitaan vain hivenaineilla, vitamiineilla ja luontaistuotteteilla; johtava alan lääkäri Suomessa) suositteli meille MSM:ää koviin koivuallergiaoireisiin, ja on toiminut...samalla katosi minulta myös oikean polven vanhan rasitusvamman kolotukset :)

    Pikaista kuntoutumista Nemolle! Ja jos joku haluaa tietää MSM:stä jotain lisää, voi laittaa mulle vaikka viestiä FB:n kautta tai niinak69@gmail.com, vastaan mielelläni :)tiedän MSM:stä aika paljon ja käyttökokemusta riittää.

    P.S. paljonko Nemolle annat MSM:ää päivässä? Nuo pitoisuudet kun vaihtelevat rajusti eri tuotteissa? Balmerilla siis ollut annostuksena tuo yski tabletti Bodyflex MSM:ää, joka on markkinoiden vahvin ja hyvin imeytyvä, eli 1200mg/vrk ja se on toiminut annostuksena hyvin tuollaiselle vajaa 10 kiloiselle poitsulle.

    VastaaPoista
  7. Tulipas muuten aikas paljon kirjoitusvirheitä....anteeksi vaan :) :)

    VastaaPoista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!