7.8.2022

Heinäkuun loman tokat viikot


Keittiön ikkunan alla kukkaketo

Lomatarina jatkuu...

- Äidin muuttokin osui loman alkuun, joten yksi päivä laitettiin yhdessä paikkoja uudessa kodissa ja toisena päivänä käytiin vähän ostoksilla mm. Ikeassa ja samalla poikettiin lounaalla. 

- Lukiokaverini kysyi mua extempore Pyynikille lenkille, käytiin samalla myös uimassa ja Laukontorilla lounaalla. Oli niin ihanaa ja muisteltiinkin, että viimeksi noin 20v sitten on vastaavaa puuhailtu kaksin rauhassa.

Pyynikillä lenkillä


Jälleen Laukontorilla salaatilla

- Kiertelin myös lapsuuteni Tammelassa, poikkesin lohiaterialle torille ja tein kesälöytyöjä Bueno kirppikseltä. Päivä oli sen verran lämmin, että viilentymään lähdin jälleen kerran Rauhaniemen rantaan.

Rantalookia

Matkalla Rauhaniemeen, auto piti jättää Lapinnimeen parkkiin, kun ei ollut vapaata parkkiruutua

- Istuttiin iltaa Laukontorin lähettyvillä kuunnellen Tammerfestin esiintyjiä mm. Behm. Aikuisina matkassa oli myös viltti ja eväät! Kaupunki oli niin täynnä porukkaa, etten muista, koska viimeksi ja keli oli superlämmin. 

Täällä on muutama muukin nauttimassa kesäillasta

Kaupunkifestarimeininkiä

- Poikettiin Lempäälässä Pirkanmaan parhaaksi kahvilaksi äänestetyssä Siirin kahvilassa, jossa saikin hetken jonottaa, mutta oli odottamisen arvoista. Lämpöiset todella suuret korvapuustit meni heittämässä top1 korvapuusteiksi! Herkuteltiin vanhan talon tunnelmallisessa yläkerrassa sateen ropistessa kattoon. Paluumatkalla poikettiin taas Ideaparkissa.

Siirin kahvilan miljöötä

Tervetuloa

Yläkerrassa

Talo täynnä pieniä yksityiskohtia, kuten tämä tapetti

- Ajeltiin Hämeenkyrön suunnalla äidin, isän ja veljenpoikani kanssa. Poikettiin Frantsilan Kehäkukassa pienissä putiikeissa, syötiin Heiskalla lounasta, tsekattiin Timin mänty (kolmen ihmisen kädet tarvittiin, jotta yltti puunrungon ympäri), ihasteltiin pupunpoikasia (kahdesta pentueesta 8 + 7 pientä) Kukkokuppilassa ja herkuteltiin vohvelilla. Lopuksi poikettiin vielä katsomassa Yltä ja Alta maataideteos.

Frantsilan Kehäkukan hyötypuutarha

Timin mänty

Kukkokuppilan pupunpoikasia sai syöttää

- Siivottiin Pirkkalan Koirakerho Piskien estekontti ja tehtiin pieniä maalaushommia. Koirahenkinen höpöttelyseura teki hyvää ja tulipas hyvä mieli, kun saatiin kontti kuosiin ja ylimääräiset romut roskiin. Nyt kelpaa taas järjestää kursseja.

- Mukava päätös lomalle oli ystävän kanssa kesäteatteri, ravintolaruoka, jätskit torilla ja poikkeaminen Keskustorin kesäkeitaalla. Komediateatterin ulkoilmakatsomossa menevä Koskinen ja Pahanpuhujat on mukaansa tempaava sekä hauska, varsinkin tamperelaisille osuu ja uppoaa, suosittelen!

Sadekaan ei haittaa, kun on kunnon katos

Alkumaljat

Astorissa

Keskustorin Kesäkeitaalla

Loman aikana myös luovuus lähti lentoon, kuten niin monesti ennenkin, kun saa rauhassa olla ja puuhailla oman mielen mukaan. Takavasemmalla kutkutellut kädentaidot tili Pupuannan sai alkunsa extempore <3 Tällä hetkellä tuntuu, että aikaa on hieman enemmän käsitöille, kun 14- ja 12-vuotiaita koiria ei tarvitse joka päivä ulkoiluttaa 1-2h. Toki kääntöpuolena on ollut sitten se, että kun nämä karvaiset personatrainerit ulkoiluttaa vaan pieniä lenkkejä, niin mun on mentävä keskenäni reippaammille lenkeille, koska kiloja kertyy ja hartiat menee ihanasti jumiin käsityöhommissa :D Yllättävästi kyllä ne aukeaakin sitten ihan vaan kävelemällä kädet vapaana hihnoista. 

Pupuannan Käsityöt, makramekorviksia myynnissä, lisätietoja Instagram tai Facebook tileiltä

Lisäksi lomalla tuli paljon puuhailtua kotona ja kotikonnuilla mm. pihahommia, auton siivousta, paljon käsitöitä, pyörä- ja kävelylenkkejä, herkkuruokia, uimaan pulahduksia, kaupoilla käyntiä, kaappien järkkäilyä, tavaroiden vientiä kierräykseen, tallilla puuhailua hevosen kanssa ja tietysti kaikuttelua koirien kanssa sekä omassa pihassa hengailua.

Loman tarkoitus kyllä toteutui, sillä kolmannelta lomaviikolta aloin nukkumaan kunnon yöunia, sometuksen pidin ihan minimissä, Netflixin säästin syksymmälle ja pari viimeistä arkipäivää tuntui jo hieman tylsiltä, kun tarkoituksella olin vaan kotona. Töihin oli kiva palata sopivasti kesäjuttuja puuhanneena, mutta ennen kaikkea levänneenä.


Omasta pihasta salaatit, basilika ja persilja kovassa käytössä leivän päällä ja salaateissa

Summer Love topin koeversio, ohje Iinesdiy Instagramista

Paikallisia tuotteita Jussinhannan leipomosta ja Lamminpään kukasta, tässä aamupalalla kahvikupposen kera myös paljastettiin miehen yllätyssyntymäpäivälahja, kun lähtee bestiksensä kanssa syyskuussa Varsovaan pitkäksi viikonlopuksi! Tytöt yllätti pojat!

Varjossa viilentymässä

Tykkäättekö pitää lomaa mieluummin heinä- vai elokuussa? Vai jopa kesäkuussa, jolloin on yleensä vielä viileämpää? Toki joskus nämä kuukausi sää oletukset menee ihan päälaelleen, eikä voi etukäteen tietää, mitä keliä Suomessa pukkaa :)

Ihanaa kesän jatkoa <3

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!