12.8.2022

Tuhatvuotias

Nemo kävi eilen hammaskivenpoistossa, suu myös röntgenkuvattiin ja yksi huonokuntoinen hammas poistettiin. Samalla poistettiin lavan päältä vanhuusiän näppylä, joka oli kuulemma ihan harmiton, mutta aukesi välillä, niin parempi ottaa pois, ettei tulehdu.

Nemo virkosi nopeasti, kävi pissalla ja söi ahnaasti liotettua nappulaa (vähän turhankin innokkaana nyt "vauvaruoan" perään :D). 3-5 päivää on kipulääkekuuri ja pehmeätä ruokaa sekä 2 viikkoa pyyhittävä hampaat Hexarinse suuvedellä 2 x päivässä. Meille tuttua puuhaa. Olen niin helpottunut, kun viime käynneillä ei ole tarvinnut montaa hammasta poistaa, varmaankin hampaiden pesu lääkärin ohjeen mukaan joka toinen päivä tekee tehtävänsä.


Kuva: Leila Luodemaa

Unna hammasspesialisti leperteli Nemolle pöydällä tähän tapaan: "Oot jo tuhatvuotias, ajatella tuhatvuotias ja noin hyvässä kunnossa" <3 Unna on ihana ja ns. Nemon omalääkäri, kun ensimmäisellä rokotuksella on jo käyty Unnalla 14 vuotta sitten. Sydänäänet oli edelleen priimaa! Verikokeissa oli pientä heittoa, ei mitään hälyyttävää, mutta yhtä maksa-arvoa vielä tsekataan uusinta verikokeella myöhemmin. Se voi nousta melkein mistä vaan mm. suussa olevasta tulehduksesta. 

Mulla on ollut vähän tiukat kaksi viikkoa töissä, joten iltaisin oon ollut melko puhki ja tuntuu, että koirilla vuorostaan riittää virtaa. Ehdin jo yhtenä päivänä ihmetellä, kun Nemo nuuskutteli lenkillä tavallista enemmän, pysähteli ja vuoroin kirmaili. Syy selvisikin nopeasti, kuulemma naapurin Mantalla on juoksut! Energioita on purettu Lunan kanssa pidemmällä lenkillä, pihassa nuuskuttelemalla ja Luna polskimalla altaassa sekä pienellä leikkituokiolla. Nemon kanssa mentiin pihaan narulelun kanssa ja Lunan kanssa tennispalloteltiin sisällä. Nemolla oli myös temppukurssin toinen tunti ja jälleen oli kivaa!

Kuva: Leila Luodemaa

Mukavaa helleviikonloppua!

P.S. Nemo on kunnostautunut taas varastamisessa... Vei yksi ilta mun sylistä lankakerän, millä kudoin parhaillaan itselleni toppia :D Yleensä vie jotain jämäkeriä, mitkä lankakaapista vierii vahingossa lattialle mun etsiessä jotain toista lankaa. Tällä kertaa tosiaan suoraa sylistä, enkä heti edes tajunnut, kunnes alkoi sitä yrittämään palasiksi. Toinen mitä on yrittänyt viedä, niin matalalta sohvapöydältä servettejä ohi mennessään... Kuvitellut kai, että lipaisemalla sellaisen lattialle, tulee mukana jotain herkkuja pöydältä. Tähänkin ehdin väliin. 

3 kommenttia:

  1. Ihana tuhatvuotista ❤️😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Automaattinen tekstinsyöttö iski jälleen! Piti olla Ihana tuhatvuotias! ❤️

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!