7.8.2022

Heinäkuun loman ekat viikot


Maailman helpoin kakku: valmistorttupohja, päälle mansikkarahka ja koristeeksi mansikoita

Ensimmäinen työviikko on takana ja arki alkoi rytinällä töiden osalta, huh. Onneksi iltaisin on saanut puuhailla omiaan, kun harrastukset alkavat vasta myöhemmin. Heinäkuun loma vuosien tauon jälkeen oli special, tuntui helpolta, kun perhe ja ystävät lomaili samaan aikaan.

Myös kaikki kohteet oli auki lomakaudella. Yleensä, kun olen lomaillut elokuussa, niin paikat on jo kiinni, kun koulut alkaa. Tällaista puuhaa mulla oli heinäkuussa ilman etukäteissuunnitelmia, mies oli koko kesän töissä, joten yhteistä aikaa oli vaan viikonloput: 

- Loma starttasi yhteisellä kaupunkipäivällä, jonka aika käytiin monipuolisella Finlaysonin Art Arealla, Periscopen kattoterassilla drinkeillä ja käveltiin ihastuttava Ranta-Tampellan reitti, jonka varrella pysähdyttiin jääkahville, oli helle!


Hyvä voimalause loman alkuun


Toinen toistaan ihanampia koiratauluja


Lasitaidetta


Periscopen terassilla, tehty rantatyyliin mm. kaislasisustusta ja dj soittaa yläpuolella


Tammerkosken rantareitillä


Talot komealla paikalla, kotiin pääsee veneellä


Jäälatte, tän jälkeen alkoikin kova ukkonen kotiin ajellessa...

- Sain kutsun lukiokaverini ja ex-kämppikseni esikoistytön rippijuhliin Orivedelle. Oli kauniit, rennot ja herkulliset puutarhajuhlat, kiva vaihtaa kuulumisia heidän perheen ja suvun kanssa vuosien tauon jälkeen.


Aamusta hevosenhoito ja sain samalla upean kimpun mukaani vietäväksi rippijuhliin
(Pihatolla vanhassa kasvihuoneessa lämpölukemat kun saunassa :D)


Upeat kotimaiset Ali-Marttilan ruusut


Puutarhajuhlissa kukki pionit


Lukiokaverini kanssa

- Vierailtiin rakkaan ystäväni luona Mutalassa ja yövyttiin yksi yö heidän rantasaunalla. Kahteen päivään mahtui grillailua, saunomista, uimista, mönkkäriajelu ja soutelua. Parannettiin tietysti myös maailmaa parhaassa seurassa. 


Ensimmäinen virallinen lomapäivä Näsijärven rannalla


Illan tullen


Näissä maisemissa silmä lepää


Auringonlaskua voi tuijotella ikuisuuden


Aamu-uinnille (tietysti nakkena :D)


Valmiiseen aamupalapöytään


Soutuveneileen

- Pääsin heti aamusta kampaajalle hemmotteluun, jonka jälkeen poikkesin Laukontorin rannassa Ilopillerin salaatilla. Kiertelin vähän keskustan putiikkeja ja lopulta kotiuduin bussilla mansikoiden ja kirsikoiden kanssa.


Tampereen keskustan aamu


Tuli elävästi mieleen kesäaamut, kun työskentelin jäätelökioskilla


Kehräsaari


Sade yllätti


Ilopillerin vuohenjuustosalaatti

- Kaverini kanssa ajeltiin Pirkkalan pikkuteitä Lempäälään Navettakirppikselle ja viehättävässä maalaistalon pihapiirissä varjossa herkuteltiin artesaanipizzaa. Poikkeiltiin Lempäälässä muutamiin paikkoihin, mitä mieleen juolahti ja viimeinen etappi oli Ideaparkissa pyörähdys. 


Pizzaa puiden suojassa paahteelta


Suloinen miljöö

- Miehen kanssa suunnattiin perinteiselle kesäreissulle Hämeenlinnaan. Tällä kertaa pysyttiin keskustan tuntumussa. Poikkesin ekaa kertaa Wetterhoffin ihanan käsityömyymälään ja sitä vastapäätä olevaan KirppuLinna kirppikselle (josta aina lähtee jotain mukaan!), syötiin lounasta Popinon terassilla, käytiin Casinon rannassa kahvilla ja hengähdettiin hetki Sibeliuspuiston penkillä musiikkia kuunnellen. Kotimatkalle kurvattiin Kantolan Siilojen kautta, jossa suuret upeat musta-valkoiset muraalit ja matkan varrella pikastop Portabello kirpparilla, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Vahva suositus Hämeenlinnan kirppareille, niitä on paljon ihania!


Popinon terassilla


Turistina Hämeenlinnan keskustassa


Kauniita rakennuksia


Sibelius puistossa hengähdyshetki


Kantolan siilot


<3

- Rauhaniemen uimarannalla tuli vietettyä useita päiviä äänikirjoja kuunnellen, kirjaa lukien (joo, harrastan molempia yhtä aikaa, luku mulle mieluisampi), ristikoita täytellen ja tietysti uiden. Kesäkioskia tuli myös kannatettua kahvin, pullan ja jätskin merkeissä useampi kerta! Lomafiilikseen pääsee ehdottomasti parhaiten rannalla :)

- Yksi sadepäivä meni raposasti jonottamalla passia 2,5h. Siinäkin toimi äänikirja mukavana ajanvietteenä. Lopulta passille ei kuitenkaan ollut käyttöä lomalla, mutta josko loppuvuodesta vielä päästäisiin esim. Tallinnaan, nyt jäi, kun ei saatu koirille hoitajaa.

- Kummisetäni uurnan lasku ja muistotilaisuus osui myös lomaan <3


Rauhaniemen ranta on mun yksi suosikkipaikka Tampereella, linkittyy lapsuudenkesiin

Kelpailee

- Salo Soi festareilla oltiin koko viikonloppu ja yövyttiin lapsuudenystävän luksus asuntovaunussa Vuohensaaren leirintäalueella, joka oli nimensä mukaan upealla paikalla saaressa. Festarit sen sijaan oli Salon keskustassa 4km päässä ja matka taitettiin pyörillä/kävellen/taksilla, reitti oli kyllä helppo, pelkkää suoraa ja molemmin puolin meri. Leirintäalueelle saapuessa meitä odotti parilalla grillattu lohi, uudet perunat ja mansikkasalaatti, herkuttelua jatkuikin sitten koko viikonloppu. Lisäksi vuokrattiin lauantaina rantasauna pariksi tunniksi ja päästiin mereen uimaan. Kertakaikkiaan hauska hemmottelureissu! Niin joo ja niistä esiintyjistä paras oli Stig, menkää hänen keikoille!


Tervetuliaismalja


Pyörät varmassa tallessa


Festareilla


Tytöt tahtoo pitää hauskaa


Komeat on merimaisemat kävellessä Salon keskustaan

Tarina jatkuu seuraavassa postauksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!