24.1.2016

Mikä zäkä


Käytiin toista kertaa vapaaharkkaamassa agilitya tällä talvikaudella! Useamminkin voisi käydä, esim. 1krt/kk olisi varmaan hyvä treenin ja maksun kannalta, koska joka viikko ei koirat todellakaan kestä kahta treeniä, sen verran tunteella mennään joka kerta siitä lähtien, kun auto hallin pihaan kaartaa ;) Huuto on kova autossa sillä välin, kun yksi on hallissa... 

Mutta ei tuo maksukaan mikään paha ole, kun taisi olla 30e kurssimaksun päälle ja nyt kun kolme koiraa on treenannut siellä kaksi kertaa, niin siitä jää vaan 5e/koira/kerta, edullista hauskuutta sanoisin. Mies ei kyllä ole samoilla linjoilla näiden maksujen kanssa, kun kauhisteli joskus koirauimalan hintaa, oliko se nyt joku 30e/0,5h eli ei taas paljon mitään, kun laskee per kolme koiraa. Olin aika närkästynyt ajatuksesta, että se olisi muka kallista, ei tainnut tietää poika, mitä maksaa ilmota vaikka kaksi koiraa kolmelle agiradalle puhumattakaan näyttelyilmoista ja matkoista... :D


Vapaaharkka oli lähinnä koirien höyryjen päästöä pitkän pakkaskauden jälkeen. Lunan kanssa heittelin palloa ja suikahteli pari kertaa putkeen. Otin myös irtoamisharjoitusta hypyn kautta putkeen ja pallo palkaksi -> 10min jälkeen kieli roikkui suurin piirtein polvissa ja tyttö löi jo maate palloa natustelemaan.

Nemon kanssa otettiin kontaktitreenissä harppaus vuosia taaksepäin ja laitoin puomin alastulolle lätkän. Ensin syöttelin pelkkää alastuloa välillä vapauttaen ja sitten otettiin koko puomi + vapautus putkeen. Toimi hienosti, mutta tällä kertaa en palkannut, jos tarjosi omia aikojaan kontaktia. Nemo sai myös vähän juosta pallon kanssa. Loppuaika otettiinkin matalammassa moodissa muutamia rallytoko liikkeitä. Nemo on niin taitava.

Nugan kanssa otettiin samaa kontaktiharjoitusta ja hyvin tuli namilätkälle asti, sillä viimeksi hiipi alastulolla, kun ilmeisesti olin komentanut liian kovasti. Lisäksi otettiin kolmea erilaista radan pätkää ja kepeille vientiä oikealta puolen. Mietin jo viimeisen radan kohdalla, ahnehdinko liikaa, kun kepeillevienti oli hieman hankalassa kulmassa, mutta poikapa yllätti ja rata meni ihan nappiin! Nyt kesti senkin, jos edistin hypyillä, niin tuli niistä yli, eikä sivusta mun perässä.


Aamutreenin jälkeen olikin mukava lähteä kaupoille, kun koirat jäivät tyytyväisinä kotiin pötköttelemään. Kaupoilla kävi ihmeellinen zäkä! Löysin meinaan Ideaparkin Faunattaresta Nemolle Pompan petroolinsinisen takin kokoa 41, voiko olla totta! Olin käynyt liikkeessä tänä talvena ja soittanutkin myöhemmin sinne, etsien juuri tuota takkia. Istuu kyllä Nemollekin hienosti, jippii! Kelpaa lähteä ystävänpäivänä Lietoon kisoihin, kun ei tarvi tuplatakilla olla liikenteessä, kuten viikko takaperin Tamskilla :P Ehkä tosin tarvii siistiä tuota kuontaloa, kun tuo kelikin nyt lauhtui... Nemo hädin tuskin näkee eteensä, auts.


Ulkoilurikasta sunnuntaita! Lähdetään kohta tallille ja ajattelin ulkoiluttaa kameraa, sillä VIHDOIN kävin järjestelmäkameran peruskurssin Tiinan kanssa ja ensimmäistä kertaa elämässäni ymmärsin, miksi, miten ja mistä niitä asetuksia säädetään! Se on oikeastaan aika yksinkertainen homma, miksei kukaan ollut osannut selittää sitä noin rautalangasta vääntäen..?! Olen antanut livenä jo pari briiffiä asian tiimoilta kavereille. Suosittelen siis lämpimästä Altti Näsin kurssia. Kurssin vetäjä kyllä vähän pelästyi, kun totesin, että ollaan saatu aiheesta pari perheriitaa aikaiseksi :D Mutta tämän open kanssa ei tarvinnut hermostua, oli niin innostava, selkeä ja maanläheinen ote asiaan.

2 kommenttia:

  1. Hajuaistin avulla mennään, ei sitä niin kauheesti nähdä tarvi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah, kai se niin sitten on ;) Mutta agilityradalla olisi kyllä kiva, kun jotain näkisi :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!