4.11.2015

Lelulaatikolla
Meillä koirilla ei voi olla lelut esillä, koska niistä tulee välittömästi kina. Vaikka kaikille antaisi täsmälleen samat lelut samaan aikaan, niin se toisen on aina parempi ;) Koirat ovat saaneetkin leluja vaan treeneissä palkkana tai kun ovat jostain syystä yksin toisessa huoneessa, esim. silloin kun Lunalla oli juoksut. 

Leluja on kuitenkin tullut haalittua vuosien varrelta sieltä sun täältä ja palkinnoiksi sekä lahjaksi niitä on saatu myös, joten päätinkin kerätä ne yhteen laatikkoon ja nyt meillä saa kukin koira vuorollaan mennä lelulaatikolle ja valita mieleisensä.

Tällä kertaa kehitin ideaa vielä sen verran pidemmälle, että jokainen sai samaan aikaan eri tiloissa tekemistä, sillä muuten ne kaksi huutaa, kun yksi kuuluu höntsäilevän lelujen kanssa yläkerrassa. Eli yksi oli leikkimässä yläkerrassa, toinen namiälypallon kanssa alakerrassa ja kolmas boksissa luun kanssa. Sitten vaihdettiin osia niin, että jokainen pääsi vuorollaan jokaiseen pisteeseen, kätevää! 

Leluista eniten Nemon mieleen on namimuna, jota on joskus käytetty agilityssä eli muna on itsessään lelu ja sisältä saa vielä namin. Luna tykkää ylitse muiden tennispalloista, niiden kanssa tyttö viihtyy tunti tolkulla, tökkii ja heittelee palloa itselleen niin kauan, kunnes se otetaan pois... Nugalle kelpaa kaikki, se tyhjentää yksi kerralla jokaisen lelun laatikosta, tällä kertaa paras taisi olla wubba. Nugan kanssa täytyy olla vaan tarkkana, sillä sille ei uskalla antaa mitään, minkä voi hajottaa, koska hotkaisee suorilta kaikki pillit mahaansa.

Tässä vähän Nemon leikkiä (pelkään välillä, että jalat katkeaa..):Onko teillä lemppari virikevinkkejä koirille? Näin marraskuussa kaikki tulee tarpeeseen, jos ei joka ilta jaksa pimeässä heittää pitkää lenkkiä! ;)

4 kommenttia:

 1. Oi ihania leluja <3 Tuollainen koppa on kyllä kätevä, kun lelut ei ole koko ajan jaloissa pyörimässä :-) Meillä onneksi lelut ei aiheuta riitoja, mutta luut sitten sitäkin enemmän..

  Meillä virikkeenä toimii laittaa lelukoppaan nameja. Oon myös Hertalle opettanut keräämään lelunsa takaisin koppaansa :-) hauskaa puuhaa, etenkin syksyn pimeinä iltoina!

  Ja ainiin, aivan supermahtava uusi banneri. Vau <3 Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lelulaatikko on kyllä ihan kätevä, saa helposti nostettua kaappiin. Tiedän tunteen, kun luut aiheuttaa kärhämää.. Meillä syövät eri huoneissa, eivätkä juurikaan yritä ottaa toistensa, niin se menee ihan ok.

   Aivan, tuota voisikin kokeilla seuraavalla kerralla, että lelukopassa on lisäksi vielä namia! Voi, toi olisikin hieno taito, että keräisivät itse lelunsa ja siivoisivat sotkunsa ;) Jotenkin en ole osannut opettaa tuota kantamisen taitoa.

   Kiitos, bannerikuva on valokuvaajan ottama. Vielä, kun sen saisi bannerikokoon :) Kiitos samoin, hyvää uutta alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Meillä vinkuleluilla leikkiminen säännösteltyä, muuten menee överiksi ja ne revitään lopuksi. Ajanvietteenä kotona koirien pelit, Dobo ja hajutunnistus / Nosework.Lisäksi elo-toukokuussa 1-2xkk : ssa sisäuintivuoro, joka on aivan super! T : Anna, Elmeri ja Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä onkin kivoja aktiviteettejä pimeään vuoden aikaan! Noita pelejä meilläkin on muutama ja sellaisella jumppatyynyllä ollaan temppuiltu, mutta omaa doboa ei ole. Sisäuintivuoro olisikin säännöllisesti huippu, kiitti vinkistä :)

   Rapsutuksia! :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!