13.8.2014

Toista lomaviikkoa

Toinen lomaviikko meni siivoten ja sisustellen sekä tehtiin pieniä kotikaupunkireissuja pyörillä. Helteen vuoksi koirat oli aika naatteja ja jäivät mielellään kotiin pötköttelemään päivän ajaksi, luksusta ;) Iltaisin tehtiin vähän pidempää lenkkiä ja käytiin uimassa. 


 Heti, kun kelit viileni, niin huomasi, että koirissa alkoi olla taas normaalisti virtaa. Siksi lähdettiinkin vapaaharkkaamaan agilityä Pirkkalaan. Otettiin pieniä valssiharjoituksia ja Nemon kanssa lisäksi hyppytekniikkaa, kun oli niin vauhdikas, että ekalla radalla ponnisti todella kaukaa rysähtäen ja vinkaisten esteen sekaan... Mitään kolhua ei onneksi tassuissa tuntunut paikan päällä, eikä kotona, joten säikähdyksellä selvittiin. Hyppytekniikkaradalla Nemo vaan ei malttanut hyppiä niin, kun piti, vaan vetäisi aina jumboloikan kahden esteen yli... Saatiin sitten muutama siivokin suoritus.

Luna nautti liitämisestä täysin rinnoin, ei komentanut äänellään, kun kerran pari ja pysyi hienosti kentällä, vaikka ohimenevää liikennettäkin oli. Nuga ei päässyt vapaaharkkaamaan mukaan, sillä polkuanturaan tuli vekki ilmeisesti uintireissun yhteydessä. Veljentyttö sen huomasi, että pompotti takajalkaa. Nuga on ulkoillut fleecetossu jalassa ja haava näyttää hyvin alkaneen parantumaan. 


Pirkkalan Piskien agilitytunnit pyörähti käyntiin ja osallistuttiin jälleen Eijan kisavalmiit -ryhmään Nemon kanssa. Koira kulki hienosti; pakkovalssit, takaakierrot, persjätöt, kontaktit, pimeät putken päät ja vastakäännökset toimi. Päästiin rata kerrankin loppuun ja hiomaan nopeampia käännöksiä, jotka nekin lähti sujumaan. En muista, koska viimeksi olisi ollut näin onnistunut fiilis treenien jälkeen! 

Itse vetämäni alkeisjatko tekniikkaryhmän koirakot suoriutuivat myös hienosti valssikuvioista ja kontaktista. Oli ihanaa nähdä, että ne hitaammatkin koirat syttyivät ja saatiin vauhdikkaita suorituksia. Jatkossa uskaltaa teetättää vähän vaativampiakin ratoja. 


Veljentyttö oli meillä viikonloppukylässä ja taas oli koirilla luksusta, kun pääsivät kainaloon nukkumaan. Lisäksi Jonna ja luokkakaverit ovat ahkerasti lenkittäneet koiria ja suosikkina on ollut Luna, kun sitä voi viedä uimaan.

On tää lomalla olo vaan mukavaa ja ihana huomata, että koirat nukkuu aamuisin yhtä pitkään, kun mekin! (Arkiaamuina saattaa jo ennen klo 6 kellonsoittoa kuulua piippausta/steppausta alakerrasta). Kai se väsyttää, kun ollaan porukalla päivälläkin ja täytyy kaikessa touhussa olla mukana ;) 

Mukavaa viikon jatkoa ja rapsutuksia karvaisille!

2 kommenttia:

  1. Pieni ääni sisälläni kuiskaa, että minäkin haluan palata agiliitelyn pariin! Ehkä kun tuo junnari vähän kasvaa... Ronja on niin sairas, ettei sen kanssa ole paljon harrasteltu, ja agility nyt ei tulis kuuloonkaan enää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agility on kyllä kivaa, niin koiralle, kun ohjaajallekin. Tsemppiä aloitukseen juniorin kanssa :) Kurjaa, että toinen koira on sairas, tsemppiä!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!