5.8.2014

Ensimmäinen kesälomaviikko

Ensimmäinen kesälomaviikko meni mökkitunnelmissa Tahkolla. Nautittiin hiljaiselosta ulkoilun, uimisen, kirjojen ja hyvän ruoan merkeissä. Käytiin myös shoppailemassa (Kauppakeskus Matkus, suosittelen!), terassilla kavereiden kanssa ja ihanissa lounaspaikoissa.


Nemo mietiskelee


Koirat sohvalla


Nemo chillaa

Koirat pääsivät joka päivä uimaan ja erilaisiin maastoihin ulkoilemaan. Mökin läheisyydessä ei voinut lenkkeillä, kun pienen pätkän, kunnes hyttyset kävivät kimppuun, joten tuli huristeltua kauemmas autolla. Käytiin kahteen kertaan Tahkovuoren huipulla ihastelemassa näköaloja, rinteessä oli hyvä päästää poikia vapaana menemään, kun näki kauas vastaantulijat (niitä ei ollut kun huipulla yksi pariskunta) ja koirat olivat aika puhki noususta, joten mitään älytöntä säntäilyä ei ollut. Vapaana pääsivät viilettämään myös sorakuopilla ja Luna päästettiin viimeisenä päivänä mökin laiturilta vapaana uimaan, takuuvarmasti ei karkaa vedestä mihinkään! Uikkarit oli kuitenkin heitettävä itselle päälle, sillä eihän sitä sieltä muuten saanut ylös, kun uimalla.

Törmättiin Tahkon keskustassa äänekoskelaisiin parsoneihin Iinekseen ja Rasmukseen. Kovin lähelle ei päästy, kun Nuga aloitti haukkumisen, mutta vaihdettiin muutama sana kauempaa. Oli hämmentävää ja samalla ilahduttava kuulla, että blogiani on seurattu, sillä meille aivan uudet tuttavuudet tunnisti koirakolmikon! Terkkuja teille, toivottavasti loma Tahkolla meni mukavasti :)


Nuga päivystää


Luun kanssa


Huipulla evästauolla

Olen tänä vuonna ollut vähän tarkempi vedessä läträämisen kanssa eli en ole antanut koirien mielin määrin polskia, koska Nugalle talvella iski se vesihäntä ja nyt vasta olen tiedostanut vesimyrkytyksen riskin, mikä on varmaan Lunalla ja Nugallakin lähellä, sillä litkivät vettä antaamuksella uidessaan. Myös sinilevän kanssa pitää olla tarkkana, kun sitä on vesissä enemmän kun aikaisempina vuosina, mutta onneksi Kuopion suunnalla järvet olivat puhtaita ja kirkasvetisiä.


Uimalelu


Nemo katsoo kateellisena laiturilta, mutta pääsi itsekin vuorollaan hakemaan lelua


Nuga polleana


Luna menossa rantaan päin


Vapauden riemua


Lunan haku

Reissu huipentui vielä Savo Shown, Kuopion näyttelyyn, jossa Nuga esiintyi avoimessa luokassa. Nuga sai ERIn ja SAn, mutta tippui kilpailuluokassa pois. Nuga käyttäytyi suht mukavasti, mitä nyt louskutti vähän turhan paljon, tuomarikin sitä kommentoi huvittuneesti ja kehäsihteerin mielestä poika kerjäsi haukkumisella multa nameja. Ymmärtääkseni Nuga louskutti epävarmuuttaan, kun näki muita koiria, eikä ollut isä ja äiti turvanaan. Kroatialainen tuomari Tino Pehar oli rennon letkeä ja toivotteli tervetulleeksi suomen kielellä. Arvostelu kuului näin:

"Near 3 years, strong boy, good propot, correct head, could have better pigmentated eye rings, correct ear set and carriage, good topline, a little bit low tail set, good angulation, should more better in front."

"Lähes kolme vuotias, vahva poika, hyvä propot?, oikeanlainen pää, voisi olla parempi silmäpigmentti, oikea korvien asento, hyvä ylälinja, hieman alhainen hännän kiinnitys, hyvät kulmaukset, saisi olla enemmän kulmautunut edestä."


Armi ja Nuga


10 kommenttia:

 1. Ihanissa merkeissä näyttää lomanne alkaneen! Mökkeily on kyllä näillä keleillä ihan parasta :-) Ja onnea Nugan hienosta tuloksesta näyttelyssä!

  Mä olen hiukan ihmeissänikin seurannut, miten monet koirat tuntuvat olevan nyt ihan nonstop järvessä. Omani saavat helposti iholleen kaikenlaista hot spotia ym. ja sen takia säännöstelen uimista aika tiukasti. Omin avuin eivät mökilläkään onneksi juuri järvessä polski, kahlailuahan ei lasketa ;-) Mutta koirat ovat tietysti kovin erilaisia ja jotkut voivat lutata vedessä vaikka koko kesän ilman mitään ikäviä seurauksia - mikä on tietysti hieno juttu varsinkin tällaisena hellekesänä!

  Mukavan rentoa loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on parasta koirien kanssa. Tuolla ei vaan pystynyt pihassa pitämään vapaana, kun oli mökit vieri vieressä, se toki tiedettiin, kun mökki vuokrattiin. Nuga kiittää ;) Täytyy koputella puuta, mutta se on jännä, ettei meidän koirillekaan ole tullut iho-ongelmia vedessä läträämisestä. Toisaalta pääasiassa kaupungissa pääsevät uimaan hihnassa pienen hetken kerrallaan. Paranemista teille!

   Kiitos, eiköhän se rento olo taas jatku, kun saatiin matot ja ikkunat pestyä :P

   Poista
 2. Terveiset Äänekoskelta! Tahko oli mukava paikka koiraperheen vierailla; uimista ja lenkkeilyä tuli meidänkin tehtyä kauniissa maisemissa.
  Uimista on jatkettu kotikonnuilla; onneksi ilman haittavaikutuksia, kun untia hieman säännöstelee. Molemmat pitävät vedestä kovasti ja uinnin lisäksi yhteinen vesiharrastus meidän laumassa on melonta. Koirat viihtyvät kajakin kyydissä hyvin ja viikonlopun mittaisia retkiäkin on porukalla tehty.
  Oli tosiaan hauska bongata teidät "julkkikset" ihan livenä! Teidän blogia on hauska lukea, kun tapahtumia on paljon ja blogin päivittäminen säännöllistä. Lisäksi kirjoitat hyvistä aiheista, välillä niistä ikävistä ja haastavistakin (esim.haasteet useamman koiran kanssa elämisestä) -jatkakaa samaan malliin!
  Leppoisaa loman jatkoa teille kaikille ja kenties taas törmätään :)
  t.Anna, Timo, Elmeri ja Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, kun kommentoit meidän blogiin :) Teillä siis kans varsinaisia vesipetoja! Kuulostaa kivalta tuo melonta koirien kanssa, matkustavatko siis siinä kannella vai mahtuvatko syliin istumaan tms? Hihhii, oikein julkkikset :D Kiitos rehellisestä kommentista blogin suhteen. Välillä mietin, että kirjoitanko liian ranteet auki -asenteella, sillä arki on välillä todella haastavaa kaupungissa kolmen sählän kanssa ;) Mukavaa kesän jatkoa teille, rapsutuksia Elmerille ja Iinekselle! Kaimojakin ollaan :)

   Poista
  2. Koirat istuvat kiltisti kajakin istuinaukossa melojan jalkojen välissä. Omaa melontatekniikkaa joutuu hieman muuttamaan koirien ollessa kyydissä, mutta silloin melotaan enemmän sellaista nautiskelumelontaa.
   Parson on siitä hyvä rotu, että se on sopivan kokoinen, sopeutuvainen ja luonteeltaan utelias, jotta sen voi ottaa erilaisiin harrasteisiin mukaan. Melonnan lisäksi meidän koirat ovat mukana suunnistamassa ja lisäksi vielä pyöräillessä koirat kulkevat kätevästi omassa "asuntovaunussa". Hollantilainen valmistaja Doggy ride on tehnyt koirille oman vaunun, joka on mainio peli. Mikäli on liian hidas vauhti niin meidän Iines alkaa piippaamaan vaativasti lisää vauhtia - ajoviiman pitää tuntua kuonossa :)
   Terkut muuten Hesan/Ahvenanmaan kvartetille: myös teidän blogia ollaan seurattu 1,5 vuoden ajan. Hauskaa meno ja upeita kuvia!

   t.Anna&co

   Poista
  3. Ahaa, siis mahtuvat istumaan melojan kanssa samaan paikkaan :) Monessa ne on teillä mukana ja mikäs sen mukavampaa, kun parson todellakin soveltuu yhteen sun toiseen menoon mukaan. Tuollaista pyörän taakse kiinnitettävää asuntovaunua/kärryä olen kans joskus harkinnut! Pistetään taas uudestaan mietintään, jos niitä saisi vaikka näin syksyn lähestyessä alennuksella ;) Hih, hyvä Iines ja merkin anto, kun mennään liian hiljaa :D

   Poista
 3. Heeiii Lunahan löysikin vedestä ihan merennei8don !! Ja saatiin vielä kuvakin. Hitsi.
  Kiva paikka uida, näyttää niin puhtaalta vesi. Meillä ei täällä ole kuin yksi pieni virallinen ranta, jossa koiria saa uittaa. Se on niin pieni poukama, että uroskoirilla on hankala siellä yhtäaikaa olla. Ja joutuu ajamaan meiltä ihan kaupungin halki ennenkuin sinne pääsee.
  Olen yrittänyt kuunnella puskaradiota, josko löytyisi parempaa paikkaa, mutta kauempana tuntuvat olevan kaikki. Pitänee siis ostaa semmoinen pieni lasten muovinen allas pihalle.
  Terkkuja sinne karvanaperoille ja muillekin täältä Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken kelasin, että minkä merenneidon ;) Kiitos vaan. No voi harmi, ettei ole hyviä uintipaikkoja koirille teidän lähellä! En tiedä Tampereellakaan mitään varsinaista koirarantaa, mutta yleisten rantojen yhteydessä on yleensä se venepuoli, josta soutuveneiden välistä käyn koiria uittamassa. Hihnassahan ne siinä täytyy olla, mutta tyhjää parempi. Allas olisi kyllä pop omassa pihassa. Essi ilmeisesti tykkää kans uimisesta! Rapsutuksia tytölle :)

   Poista
 4. Mökkeily koirien kanssa on kyllä parasta ja teillä näyttää olleen hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, harmi vaan kun tuolla eivät saaneet pihapiirissä vapaana mennä!

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!