25.8.2014

Energian purkua koirapuistossa


Luna nautiskelee uudessa mummokeinussa loikoilusta

Saksan reissun ajan koiria tuli meille hoitamaan jälleen äitini ja veljentyttöni. Päivät olivat menneet niin hyvin, että hoitajat olisivat mielellään olleet pidemmänkin aikaa..? Ekana yönä Nemo oli pitänyt vahtia ulko-ovella ja niin ollen nukkumisesta ei ollut meinannut tulla mitään. Toisena päivänä Nemo oli ollutkin ihan väsynyt kaikesta valvomisesta ja toisen yön nukkuivat tyytyväisinä sikeästi bokseissaan. 

Koirat olivat päässeet perinteisesti pitkille lenkeille ja vielä uimaankin. Nuga oli myös käynyt kahteen kertaan koirapuistossa ja ollut siivosti muiden kanssa. Uusi tuttavuuksia oli tullut mm. mäyräskoirasta, chihusta, ruskeasta terrieristä, labbiksesta ja valkoisesta paimenkoirapennusta, jolle oli pitänyt vähän murista. Itse en ole vienyt Nugaa koskaan koirapuistoon, kun tuttujen koirien kanssa, joten aika rohkeaa toimintaa ;) Parempi, että kuulin asiasta vasta jälkikäteen.


Nemo rapsuteltavana

Puistoilusta inspiroituneena mietin vähän, josko helpottaisi omaa arkeaan lenkkeilemällä heti aamusta tunnin ja siihen voisi sisällyttää myös koirapuistossa juoksentelun, kun nuo kaupunkikoirat niin harvakseltaan pääsee vapaana viipottamaan ja klo 6 pintaan ei varmaan puistossa ole suurta tunkua. Klo 16 jälkeinen lenkki olisi epäilemättä siinä tapauksessa huomattavasti helpompi! Käytiin harjoittelemassa tätä yhtenä loma-aamuna ja koirilla oli kivaa. Kierros kesti kyllä yli tunnin.

Liekö puistosta vai mistä johtuu, mutta Nugalla on ripuli ollut eilisestä. Aika mieto ja välillä maha jo ihan taviskin, mutta taas vesi lentää. Pari kertaa oksensikin, lähinnä hotkittuaan vettä. Riisiä, raejuustoa, kanaa ja maitohappobakteeria on annettu, josko se siitä rauhoittuisi kokonaan. Aina vaan pyörii mielessä, ettei olisi mitään vierasesinettä mahassa, kuten viime joulukuussa


Mahtuuko keinun alta pujahtamaan -testi

Nemo pääsi tallille Nugan sijaan ja käyttäytyi ihan nätisti eli malttoi hengailla, eikä syönyt pahemmin hevosenlantaa. Nemo on myös ollut taas hieman kankea/ontunut kahden agilitytunnin ja Seitsemisen reissun jälkeen. Olen sen etujalkoja venytellyt ja oikealla puolella tuntuu kireyttä, silti mietityttää, ettei vika olisi kuitenkin nivelsiteissä, mitä ei kuitenkaan arasta painelemalla. Olen tässä vähän kahden vaiheilla taas agilityn suhteen, mutta päivä kerrallaan.

Luna on ollut aamulla ihan tokkurassa, eikä ole lomallakaan lähtenyt klo 10 jäljestä lenkille. Katsoo vaan silmät sikkurasta pehmeästä pedistään, joka tuotiin taas varastosta portaiden alle. Siitä on tullut tytön lempipaikka, sama missä Anskua ja Nugaa leikitti pikkupentuina. Lomalla Luna tyytyi vähän vähempäänkin lenkkeilyyn, mutta tää ekan työpäivän jälkeinen lenkki oli taas kauheata sinkoilua joka suuntaan... Kai se vaistoaa mun mielentilani. Lomalla on aina niin helppo sanoa, että koirien kanssa on kiva lenkkeillä, eikä hermo mene mistään. Toisin se on aika ajoin 8-16 arjessa :P

Hyvää elokuun viimeistä viikkoa, vaikka tuntuukin jo kelien puolesta, kun olisi vähintään syyskuu. Toisaalta illat on vielä ihanan valoisia, joten nautitaan niistä!


Nuga pötköttää ja pussaa

2 kommenttia:

  1. Huh, meikä ei vois kuvitellakaan, että joku veisi näitä koirapuistoon :-D Hienoa, että Nugalla meni puistoilu mukavasti! Ikävämpi juttu toi ripuli, toivottavasti paranee pian :-( Paranemisia siis ja mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua aina jälkeen päin hirvittää ;) Nuga on kyllä joka kerta ollut nätisti puistossa.

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!