9.3.2013

Varvasluussa murtuma

Viikon blogihiljaisuus johtuu siitä, että en olisi osannut muuta, kun pyörittää samaa levyä Nemon ontumisesta. Nyt ei tarvi enää pähkäillä, sillä lääkäristä löytyi syy: Nemon oikean eujalan toiseksi uloimmassa varvasluussa on pieni murtuma. Lääkärin mukaan pitäisi parantua täysin ja näin ollen on paras mahdollinen diagnoosi, varsinkin kun ajatellaan agilitykoiraa. Voi kuinka olo on helpottunut. 


Kuva: Ulla Hellsten

Harmi vaan, kun lääkärissä käynti venyi näin pitkälle. Ontumisen alkamisen jälkeen odottelin hierojan käyntiä 2,5 viikkoa, sillä Nemo oli välissä viisikin päivää täysin oireeton. Hierojan käynnin jälkeen oireet jatkuivat kuitenkin, jolloin 1 viikon päästä varasin lääkärin ja aika meni vielä viikon päähän eli päästiin ammattilaisen käsiin vasta 4,5 viikkoa ontumisen alkamisesta.

Lääkäri kyllä sanoi alkuun, että ei hänkään olisi mennyt heti lääkäriin, mutta röntgenkuvauksen jälkeen antoi ymmärtää, että aikaisemminkin olisi voinut tulla, mutta mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut ja hän ei syytä mua mistään :) Kuvassa näkyi siis varvasluussa pieni lommo ja siitä oli irronnut kaksi 'kiveä'. Jos nyt oikein ymmärin, niin näiden kahden kiven lähtemisen olisi mahdollisesti voinut estää, jos olisi jo aikaisemmin saanut tulehduskipulääkkeen, joka tyrehdyttää tämän prosessin. 'Kivistä' kuitenkaan tuskin tulee mitään vaivaa.


Kuva: Ulla Hellsten

Niinpä Nemolla on nyt 10 päivän tulehduskipulääkitys, mikä lääkärin mukaan on siinä mielessä huono, että koipi ei ole nyt sitten yhtään kipeä ja Nemo helposti käyttää sitä täysillä.. ;) Noh, lääkärin määräyksenä on nyt kuukauden päivät kevyttä lenkkiä hihnassa max 0,5h kerralla ja vältetään riehumista ja pomppimista; kohtalaisesti rajoitettu liikunta hihnassa kontrolliin asti. Lisäksi mennään kontrollikuviin kuukauden päästä, ei vaatine rauhoitusta.


Kuva: Ulla Hellsten

Kannatti jälleen kerran turvautua Eläinklinikka Oivaan, sillä palvelu oli ykkösluokkaa. Ensin Nemon etujalat taivutettiin, tassut ja rinta paineltiin, mutta mitään hälyyttävää ei näkynyt. Sitten Nemon sydän kuunneltiin ja poika sai lattialla rauhoituspiikin, jonka seurauksena seisoa pönötti useamman minuutin, ennen kun kiepahti melkein suorilta jaloilta nukkumaan, kevyeen horrokseen. Sitten röntgenkuviin, jonka jälkeen lääkärin kanssa tarkastelemaan kuvia ja miettimään, mikä on paras hoitokeino vaivaan. Sitten vielä Nemolle herätyspiikki, lääkkeet mukaan ja maksun aika. Nemo oli koko illan kotona aika väsyksissä, ensin ei olisi malttanut nukahtaa, mutta veti sitten sikeitä tyytyväisenä sohvalla meidän välissä, välillä herätettiin poikaa pissalle. Pahoinvointia ja alle päästämistä ei ollut. Puolen yön aikaan oli vasta oma itsensä (sai ruoan) eli 8h kuluttua rauhoitusaineesta.Kuva: Ulla Hellsten

Tänään Nemo touhuaa ihan omana itsenään ja onpas mukavaa, kun pääsee jo 20-30min lenkeille. Pysyy meno sisätiloissa aisoissa ;) Aisoissa ei ole kyllä pysynyt noi meidän nuorimmat, kun viriteltiin korkea turvaportti alkuviikosta olohuoneen oviaukkoon... (Kiitos porttilainasta Artun porukalle!) Ideana siis se, että Nemo saisi olla työpäivien ajan omalla puolella hissukseen, sillä joka päivä töiden jälkeen on ollut matot ihan rullalla... Luna ja Nuga siinä enimmäkseen telmuaa, mutta tokihan Nemokin siihen innostuu mukaan. Tää tosiaan onnistui yhtenä työpäivänä, muina päivinä pikkuiset on olleet samalla puolella, kun Nemo... Luna taitaa mahtua turvaportin sivusta kampeamaan, mutta Nugan ei kyllä pitäisi, eikä pitäisi pystyä hyppäämään korotetusta yli... Täytyy ehkä tehdä jotain pieniä virityksiä tai laittaa Nemo vallan yläkertaan oven taakse. 

Rauhallista viikonlopun jatkoa!

P.S. Nemon persoonallisuutta kuvaa hyvin se, kun oli lääkärissä saanut herätyspiikin ja oli virkoamassa, mutta ei jaksanut vielä nousta, vähän silmiä vaan raottaa, niin silti joka kerta, kun kyykistyin sen viereen lattialle/sanoin sen nimen, niin heilautti häntäänsä kerran <3 Se oli vielä aika koomisen näköinen, kun nukkui peiton alla ja peitto vaan nousi hetkeksi :D

P.S.2 Suunnitelmissa on esitellä lisää studiokuvia blogissa ja teille on myös lähiaikoina vaaleanpunainen yllätys..!

16 kommenttia:

 1. Hyvä, että syy ontumiseen selvisi ja Nemo saadaan kuntoon. Paljon rapsuja Nemolle, Lunalle ja Nugalle sekä extrarapsut Nemolle!

  Kivoja kuvia dogeista. Mikäköhän ylläri on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rapsut menee perille, etenkin Nemolle ;) Sinne kans Bonolle ja Nasulle pusuja <3

   Se on sellainen karvaisten tyttöjen ylläri...

   Poista
 2. Tosi ihanaa, että Nemon ontumisen syy lopulta oli noinkin vaaraton ♥ Paranemisia pojalle ja kärsivällisyyttä noiden lyhyiden lenkkien kanssa :-)

  Studiokuvat on kyllä hienoja, odotellaan seuraavia :-) Ja sitä tyttöjen ylläriä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, pelkäsin jo pahinta eli sitä nivelrikkoa, kun lääkärikin sanoi ensimmäisenä, että yleensä tuollainen oire on merkki siitä. Jeps, pitkää pinnaa täällä tarvitaan ;)

   Poista
 3. hienoa että vaivan syys selvisi eikä mitään peruuttamatonta ole päässyt käymään. ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että Nemo tulee entiselleen, kun nyt vaan malttaa levätä lisää.

   Poista
 4. Pikaista paranemista Nemolle ja kekseliäisyyttä teille pojan rauhassa pitämiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekseliäisyyttä tosiaan tarvitaan ;) Sormien koskettamista ollaan opeteltu, mutta siitäkin meinaa tulla liian vauhdikasta, vaikka pitäisi istua paikallaan ja vaan tökkiä kuonollaan :)

   Poista
 5. Hyvä tosiaan, että syy selvisi. Kärsivällisyyttähän tuossa koitellaan jos lenkit saa kestää max. puoli tuntia kerralla ja riehumista ja pomppimistakin pitää välttää. :D Ei tuu oleen helppo nakki. :D
  Meillä jo kaks päivää tollasta pientä ja rauhallista menoo saa tyypit suunnilleen kiipeileen seinille. :)Varsinkin adhd-Oskari meinaa repiä peliverkkarinsa tylsyydestä. Ja sitten aletaan keksiin kaikkee omaa kivaa. :(
  Pikaista paranemista Nemolle ja kärsivällisyyttä Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kun pystytte samaistumaan tilanteeseen, sellaisia adhd-sähikäisiä nää on :) Nemo meillä on vilkkain, onneksi ikä vähän tasoittanut meininkiä. Mutta on tää jo helpotus, kun edelliset kaksi viikkoa oli sellaista max 10min lenkkiä... Kuulostaa muuten ihan samalta, kun meillä, kaksi päivää chillailua ja kirjaimellisesti kiipeillään seinälle :D Niin ja kiitos, sitä tarvitaan!

   Poista
  2. Ossilla ja Nemolla on sitten tuo touhukkuuskin yhteistä, jekkuja keksitään, jos on tylsää ;) Muita yhteisiä on ainakin ikä ja koko ;)

   Poista
  3. Joo ja toi hännän heilutus. Ei tarvi kun kattoo Oskariin päin tai puoli sanaa sanoo sille ihan mitä tahansa niin häntä vispaa välittömästi. :D

   Poista
 6. Unohtuipa vielä kehua kuinka hienoja kuvia oottekaan saaneet. Kyllä kuvausreissu kannatti.

  VastaaPoista
 7. Nyt vaan paranemista ja kyllä se siitä !
  Upeita kuvia, ihan viimeisen päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Kuvat on studiossa otettu, ammattilaisen työtä :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!