21.12.2012

Lumileikkejä

Niin Luna tyttönen lähti kasvattajan luokse mammalomalle. Lomaa se onkin, kun saa metsän siimeksessä olla, vapaana juosta pihalla, tutkia koloja ja ihania hajuja + viettää aikaa kasvattajan perheen kanssa. Kuinkahan Luna suostuu edes tulemaan takaisin kaupunkiin..? :D Ihan tohkeissaan tyttö karkasi ovesta ja suoraan kasvattajan auton takaloosterin liepeille, että mennään sitten heti!
 
Tässä vielä muutama masukuva Lunasta, talvitakkikaan ei mennyt enää kiinni ja piti lainata Nemon omaa. Mutta eikös se niin mene ihmisilläkin, että hätävarana käytetään isännän takkia, jos oma ei enää sovi ;D Näin olen ainakin kuullut. 
 
 
Nyt sitten jännitetään, mikä päivä alkaa tapahtumaan! Voi olla, että pentuset alkavat syntyä (jo viikkoakin) ennen laskettua aikaa, varsinkin jos niitä on monta. Jos mahdollista, niin menen itsekin seurailemaan tapahtumia, kun silloin viime syksynä en ollut kummallakaan h-hetkellä kotona, vaan mies toimi kätilönä. Saa nähdä tarviiko meikäläinen jotain paperipussia, sillä jotka mut tuntevat, tietävät että pelkät tarinat saa kalpeaksi ja pyörtymisen partaalle ;D
 
 
Lunan kasvattajan blogissa on muuten ihana talvinen kooste mamman touhuista siellä maalla.

 En muista, olenko maininnut, mutta Nemo on kaikista villein noista koirista nyt lenkillä... Se menee ihan sekaisin lumesta ja juosta rilluttelee ihan kaikkiin ilmansuuntiin. Aluksi se oli aika piristävää, että 4 veekin heittäytyy ihan pennuksi, mutta välillä nykäisee hihnassa niin, että tuntuu käden lähtevän irti. Lisäksi syö suurella himolla lumikökkäreitä ja aura-auton jälkeen on kiva, kun saa kantaa suussa niitä laattoja... (ja pissahätä on tunnin päästä aikamoinen).
 
 
Luna ei ole juuri Nugan kanssa riehunut tiineenä ollessaan...
 
 
... Mutta lumi saa hepulirallia aikaan
 
 Noh, nyt kun Luna ei ole kotona, niin poikia uskaltaa viedä vapaana juoksentelemaan ihan koirapuistoon. Pöpöjen välttämiseksi ei uskallettu viedä edes poikia sinne, etteivät kanna mukanaan mitään tautia. Kaverin vinkistä käytiin yhtenä aamuna Campingillä pieni lenkki niin, että pojat sai painaa vapaana. Nuga pysytteli lähituntumassa ja sille tuli jopa vähän hätä, jos poistuin näköpiiristä. Nemoa ja Lunaa ei voisi vähempää kiinnostaa, jos menen vaikka koulutusmielessä puun taakse piiloon :D

 
Klenimäistä..?
 
Tuo postimerkinkokoinen piha on kuitenkin aika ihana koirille. Tykkäävät peuhata siinä etenkin lumiseen aikaan. Nemo kaivaa ja kaivaa, Nuga saa hepuliralleja ja välillä kaikki vetävät hännät suorina peräjälkeen. Ihmeen hyvin Lunakin on pihassa pysynyt, vaikka alussa ajattelin, että ehtii ottaa ritolat siitä moneen kertaan, joko toiseen pihaan tai kokonaan maailmalle. Mutta kun rehellisiä ollaan, niin Luna on tasan kerran lähtenyt siitä lumipenkan yli parkkikselle ja tuli rivakasti takaisin, kun huusin: "Syömään!" :D

 
Ja tapellaan
 
Nuga on muuten alkanut saada taas ruoaksi nappulaa + lihaa, kun pysyi niin kovin hoikkana puurolla + lihalla, vaikka annoin isoja annoksia, öljyä, kalaa yms. Toivotaan, että poika lähtee vähän pyöristymään ja aina voi ostaa nötköttiä, sillä kuulemma saa koiraa lihotettua.
 
Millaisia lumileikkejä teidän koirat harrastaa?

 
"Ei vaiskaan, ihan hellästi vaan poikani kanssa painin" <3

6 kommenttia:

 1. voi ei mikä ihana makkara.. varmaan ihana odotella koska ne oikeen tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niin, tulisi nyt lomien aikaan, kun kesken työpäivän ei pääse paikalle.

   Poista
 2. Ihana Masu. Meillä hypätään uppolumeen ja sitten hepuloidaan. Tai sitten aurataan omaan tietä nenulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hepulointi tutulta! Toi auraus on varmasti näkemisen arvoinen :D

   Poista
 3. Meillä Näätä menee kans lumesta ihan sekaisin, se ei millään malta odottaa pääsevänsä hihnasta irti (Näätä siis kulkee joka reissulla ilman hihnaa, kun ei mennä autotien lähisyydessä), vaan saa spurtteja ja nykii hihnassa. Ulpu vetää riemulla umpihangessa, ja molemmat ovat päättäneet tappaa kaikki lumikököt ja syödä ne :)
  Talvi on kivaa aikaa, kotikin pysyy siistinä pidempään.
  Voisi kokeilla mennä yhdessä kämppikselle joku päivä? Tekis Ulpulle hyvää saada remuta kaltaisiensa kanssa, Näätä kun ei oikein tuolla hangessa pärjää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Näätää :D Onneksi poikaa voi pitää vapaana melkein missä vaan! Samanlailla mulla kulki Nemo vapaana viimeisen vuoden Pirkkalassa, kiinni vaan jos tuli autoa tai muita koiria. Totta, että lattiat on siistimmät nyt- Lunta tulee kyllä sen verran, että koko ajan saa olla kuivailemassa tassuja/irroittelemassa kökköjä tai sukat on märät ;) Mennään vaan Campingille, laita vaikka tekstaria, milloin sopisi!

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!