13.12.2012

Jouluvalmisteluja

Joulu lähestyy ja kaikenlaista touhua on riittänyt joka päivälle...

Nuga treffasi Rokin (kerrankin Nugan porukat eivät olleet esiliinana ;). Hienosti pojilla meni, kun tehtiin pitkä luminen lenkki metsän tuntumassa, jonka lomassa Nuga pääsi viilettämään pellolla vapaana. Vähän Nuga yritti hyppiä Rokin kuonoon hampaat edellä, kai leikkiin haastaen, mutta kun Roki poika on niin kovin lepsu (omistajan mukaan LIIAN lepsu), niin täytyi ihmisten komentaa, että jättää toisen pään rauhaan ;) Metsässä oli hyviä hajuja, seisoja bongasi ilmeisesti teeret ja kohta Nugakin pysähtyi haistelemaan ja nuuski ilmaa keskittyneesti pitkän aikaa!
 
 
Roki ja Nuga pellolla

Agilitytreenit jäi tällä viikolla väliin, kun liikenne oli ihan sekaisin ja töistä kotiin hakemaan koiria kesti melkein tunnin, niin en edes lähtenyt kokeilemaan tuuriani Ylöjärvelle päin (ja hyvä niin, kun ohitustiellä oli ajeltu neljääkymppiä).
 
  
Kaikki kuulolla
 
Onni onnettomuudessa, sillä koirahierojan kalenterimerkinnät oli menneet sekaisin ja olikin meidän ovella samaisena iltana (päivää liian aikaisin). Hieman aikaa raksutti, kun joku vieras nainen astui ovesta sisään piittaamatta yhtään kolmesta hyppivästä ja huutavasta terrieristä :D Kyllä meitä kaikkia nauratti vähän aikaa, mutta kun ei kerta päästy treeneihin, niin hieronta sopi ja niin ollen Nemo pääsi nautiskelemaan, silmät puoli ummessa. Jumissa olivat eniten takareidet, jotka agilityn ponnuissa joutuvat koetukselle. Välillä Nemo ponkaisi makuulta ylös heiluttaen häntää, että jos nyt ei enää niitä reisiä.. Muuten kyllä nautiskeli toimenpiteestä ja sain ohjeeksi hieroa välillä iltaisin takareisiä ja vaikka ihan selkääkin kevyesti. Reisistä ei kaikki jumi vielä lähtenyt, joten uutta hierontaa suositeltiin alkuvuoteen.
 
Myös Luna ja Nuga olisivat kovasti halunneet käsittelyyn, sen verran ahkeraan yrittivät pussailla hierojaa ja tunkea syliin. Nemo oli kuitenkin sitä mieltä, että tää on nyt mun vieras, menkää muut pois! :)
 
 
Nemo vahtii tarkkana
 
 
Nugakin hengessä mukana
 
Piparkakkutaloa leivottiin tässä yksi ilta ja koirat olivat ahkerasti kauppareissulla mukana, kun aina jäi joku ostos ja taas täytyi lähteä lähikauppaan. Kaupan edessä on oikein koiraparkki, mihin hihnat saa kiinni seinään, mutta näillä kerroilla ei tarvinnut jättää yksin ulos, kun oli ulkoiluttajakavereita mukana. Piparkakkujen teko oli niin hienoa, etteivät malttaneet lähteä keittiöstä ollenkaan, vaikka toisessa huoneessa olisi ollut rapsuttelija. Ainoastaan Nuga irtaantui hetkeksi keittiöstä ja kun taas ihmisen katse irtaantui pöydästä, niin johan Nemo oli käynyt lipomassa piparkakkutaikinaa...
 
  
Valmista taloa ihailee myös Luna
 
Lunan suhteen alkaa iskeä jo haikeus, kun tyttö lähtee pian kasvattajan hoiviin pariksi kuukaudeksi. Tyttö on nyt niin miellyttävän seesteinen ja kaunis hehku silmissä + oikein kainaloinen pusuttelija. Maha on kasvanut aikas paljon... Sivuprofiilista sitä ei niinkään huomaa (jos mäyräkoiriin vertaa, joilla saattaa maha viistää maata), mutta ylhäältä katsottuna on pötäkkä ja sylissä selällään näkee mahan kunnolla, iso on. Mahassa on tuntunut myös pientä liikettä ja Nuga (rontti) on käynyt kokeilemassa Lunan nisiä, jos sieltä saisi evästä (onko tää ihan normaalia? :D).

Lunalla on nälkä vähän väliä ja sitä mukaa myös tarpeiden teko hätä. Ei kuitenkaan lenkkeile mielellään kovin pitkään, vaan tekee suht pian uukkarit ja lähtee päättäväisesti kotiin päin :) Onneksi meillä on myös tuo piha, mihin pissalle voi päästää vaikka tunnin välein.
 
 
Tällaista tänne, onko teillä koirat mukana jouluvalmisteluissa? :)
 
 
P.S. Koiramaiseen jouluarvontaan on aikaa osallistua vielä kolme päivää!

10 kommenttia:

 1. ihana tuo lunan pömppis :P

  VastaaPoista
 2. Meillä karvakaverit on kyllä mukana melkein kaikessa, mitä puuhaillaan, myös jouluvalmisteluissa. Varsinkin Oskari on erikoistunut tunkemaan nenänsä aina ja kaikkialle ja selvittää kyllä samantein, että mitä milloinkin puuhataan. Teuvoo ei läheskään kaikki hommat edes kiinnosta ja pysyy omaehtoisesti pois.
  Mukavaa joulun odotusta Teille! Ja rapsuja karvaisille. Ekstra rapsut tietysti tulevalle mammalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheee, muistankin aika monta kuvaa, missä Ossi on ihan tekemisen keskellä :D Teuvo osaa ottaa sitten vähän rennommin. Hyvää joulun odotusta myös teidän perheelle! Luna lähettää ihan hirrrveästi pusuja teidän pojille <3

   Poista
 3. Viimeinen kuva Lunasta on paras! Dogit on kaikessa mukana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin koirat häärää täysillä mukana ;)

   Poista
 4. Kiitos mahakuvista ;) Ehkä siellä on nyt enemmän kuin kaksi, kun sillon Luna oli vielä ihan näyttelykunnossa :D Meillä leivottiin juuri äsken pipareita ja siitä oli jouluilo kaukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, tarkoitus on ottaa lisää muistakin kulmista ;) Niinpä, veikkaan kans, että enemmän on kun viimeksi! No höh, teillä ei mennyt leipomiset sitten ihan putkeen...

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!