20.11.2012

Luna huulipuna

Luna sai uuden lempinimen Emmiltä (3vee), kun oli päivähoidossa kasvattajan matkassa. Luna huulipuna tuli siitä, että Luna pussaa samanlailla, kun punaa laitetaan ja niinhän se tekee, sillain varovasti, mutta tunteella lipaisee.

Luna on ollut nyt tavallista rauhallisempi, nisät ja masu hieman turvoksissa, pientä aamupahoinvointia (?), lempeä katse (tai sitten kuvittelen vaan..) ja tyyni lunkki olemus. Olen lenkkeillytkin kolmen koiran kanssa ja tosi upeasti on mennyt vetämättä!
 
Aamuisin tosin Luna ei lähde ollenkaan ulos, nostaa vaan päätään sohvan (tai sängyn) uumenista, mutta ei lähde lirkutuksellakaan. Sisällä on keksinyt kaikenlaista touhua mm. silppuaa tyhjiä vessapaperirullia. Tänään nappasi lyijykynän suuhunsa, mutta antoi sen kyllä heti pois ja nyt viimeisen tunnin on vahtinut yhtä laatikkoa, missä on koirien puruluujoululahjat (miten voi haistaakin pakettien läpi..).

Tosiaan Luna on ollut meillä sängyssäkin lähes joka yö, kun mies on niin heikko tytön edessä <3 Kaikenlaisia selityksiä on kuultu: "Miten se nyt noin livahti ovesta makkariin" tai "Tuleehan tota nyt ikävä, kun on pennuttamassa kasvattajan luona" :D

Lunan kasvattajan blogista voi lukea ataksia-testistä, jossa tuli ilmi, että Luna on taudin kantaja.
 
 
Nuga tuntui selviävän tuikkuepisodista kolmen päivän vanilijakakalla ja yhdellä oksennuksella. Heti sen jälkeen huomattiin, että ontuu, kun nyökkäili päätään vastaavasti, kun hevoset, mutta siitä oli vielä vaikea sanoa, mikä jalka on kyseessä, kun niissä ei ensin näkynyt mitään. Seuraavana päivänä koikkelehti kolmella jalalla pitäen tassua ylhäällä asfaltilla, mutta nurmikolla meni ihan puhtaasti. Veljentyttö sen sitten huomasi, että etutassun anturassa oli 2-3cm viilto. Vaiva meni parissa päivässä itsellään ohi, muutaman kerran sitä huuhdottiin, mutta mitään sidettä ei hoksattu laittaa, kun tassu oli jo kunnossa!
 
 

Nemon kanssa treeneissä tehtiin ensimmäiset onnistuneet takaaleikkaukset kepeille, wuhuu! Epäilin jo vähän, tuleeko sitä päivää ;) Lisäksi treenattiin putken jälkeistä hyppyä, jonka jälkeen takaisin putkeen mahd pienellä kaarella eli käännetään selkä hyppyyn päin ja jäädään sen etupuolelle, heitetään kädellä koira esteen taakse. Kaarrokset pieneni ja nopeutui, kun en lähtenyt esteen taakse haahuilemaan.

Vapaaharkkaamassakin käytiin kertaalleen. Nugan kanssa kokeiltiin ekaa kertaa muuria (hyppäsi ihan samanlailla, kun tavallisen aidankin) ja putkelle lähetystä, jonka jälkeen kaarteessa vino hyppy. Etuperin vieden onnistui, mutta jos menin esteen taakse, niin tuli esteen kierto. Lopuksi vielä heiteltiin kahta lelua niin, että Nuga alkoi tuomaan toista lelua mulle, edistystä. Nemon kanssa otettiin pitkästä aikaa välistävetoja ja muurin takaakiertoa, mitkä tuottivat tuskaa, kun Nemo on nykyään aluksi ihan liian suurilla kierroksilla, eikä malttaisi keskittyä yhtään... Haukahteli vaan mulle ja rässi mitä sattui, mutta en antanut periksi vaan vaadin ohjauksen seuraamista, jonka jälkeen vasta sai reikäpallo palkan.

Ajateltiin uskaltautua tauon jälkeen epiksiin (YLÖKK:lla on itsenäisyyspäivänä) ja ehkäpä loppuvuoden/alkuvuoden kisoihin. Fiilis on ollut hieman lannistunut kesäisen takapakin jälkeen, mutta täytyy yrittää puuduttaa Nemoa kisoja edeltävänä päivänä juoksuttamalla tms. ja pitää radalla ihan natsimeininkiä, niin ehkä saadaan jotain rotia touhuun (tulee ihan pentuajat mieleen, kun Nemoa yritettiin väsyttää aina ennen mätsäreitä tms ;D). Mulla menee vaan heti herne nenään, jos käyttäytyy, kun possu ;)
 
 
Lunalla on kysyntää, on nyt mummulassa yökylässä ihan muuten vaan! Veljentyttö haluaa opettaa temppuja Lunalle, kun se on kuulemma meidän koirista älykkäin (lapsen suusta tulee totuus?). Nukkumapaikkakin on varattu patjalta lattialta, jotta saa Lunan viereensä ;)


Luna huulipuna pelkkä pää trimmattuna

8 kommenttia:

 1. Luna huulipuna... :D

  VastaaPoista
 2. Ihana Luna-mamma ♥ Vai on neiti suosittu yövieras, söpöä :-)

  Hienoa, että Nuga selvisi tuikkuateriasta vammoitta! Meilläkin muuten Maralla on tassuongelmaa, luultavasti ainainen märässä lenkkeily ja tassujen pesu ovat tulehduttaneet varpaanväliä :-/ Täytyy muistaa kuivata entistä tarkemmin. Tulisi jo sitä lunta!!

  Hienostihan teillä menee agissa molempien poikien kanssa! Harmi, ettei päästä Itsenäisyyspäivän kisoihin, mutta tammikuussa olisi sitten tarkoitus Marankin kanssa startata. Ainakin putkiluokassa...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olivat nukkuneet sittenkin kaikki likat samassa sängyssä eli mummu, Jonna ja Luna, joka oli tunkenut itsensä ihan peittojen alle :)

   Ei se ihme olekaan, jos näillä keleillä tulee tassujen ihoon ongelmaa... Pikaista paranemista Maralle! Tai sitten toivotaan vaan sitä lunta, niin moiset vaivat jää pois ihan itsestään!

   No juu, kivaahan noiden kanssa on harrastaa, mutta kisakentille ei ole paljon asiaa ;) Missä tammikuussa on epikset?

   Poista
  2. Agiwarsit jatkuu osakilpailulla 12.1. http://www.ylokk.net/agiwars/
   Sinne siis olis tarkoitus mennä :-)

   Poista
  3. Onpas kiva, että talvellakin pääsee useampiin epiksiin ja vielä oman seuran järjestämiin!

   Poista
 3. Näti olet Luna, tuli mieleen italialaishitti vuosikymmenien takaa; "Tintarella di Luna".
  Luna on vissiin sitten jalostuksesta poissa?? Ihan hirveä tauti tuo ataksia. Toivottavasti pysyy siellä jossain geenien mutkassa eikä pulpahda pintaan hänen suloisuuttaan kiusaamaan. Koko sanasta tuli hakematta mieleen se vuosien takainen Tiukun sairausepisodi, kun epäiltiin jo vaikka mitä. Onneksi se oli sitten vain pikkuaivojen tulehdus ja kortisonikuurilla meni sinne mistä oli tullutkin. Tiuku on elämänsä kunnossa, mutta meille kyllä jäi se jonkun asteen tarkkailutrauma.
  Ihan niinkuin Essin allergioidenkin suhteen. Kyttäyskeikalla ollaan 24/7. Niin se vaan menee, että nää karvamollat on niin rakkaita, ihan niitä lapsinaan pitää ja huolehtii/murehtii ihan kaikesta ja kaiken aikaa.

  Nuga on sitten samaa kaliiberia varmaan kuin Onni. Kaikki syöty purjehtii suoliston läpi kuin vesi ja peräpää korkeintaan paukkuu kaasupalloja toisten iloksi. Yök.

  terkkuja sinne koko ihanalle poppoolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Taudin kantaja ei itse sairastu, eikä sitä suljeta pois jalostuksesta. Toivotaan tosissaan, ettei Lunan sulhanen ole kantaja, sillä jos on, niin silloin voi osa pennuista sairastua. Lunalla on siis tällä hetkellä pennut masussa, mutta testi tuli Suomeen vasta astutuksen jälkeen, damn.

   Tiedän niin tunteen, kun koira ei ole oma itsensä ja oireita vahditaan silmä kovana, eikä koskaan tiedä, missä vaiheessa täytyy ottaa yhtettä lääkäriin. Onneksi meillä on ihana eläinlääkäri, joka opastaa hoito-ohjeet puhelimessakin pienimpiin vaivoihin! Onneksi Tiuku selvisi kortisonikuurilla, kuulosti hurjalta. Essille tsemppiä allergian kanssa, on se ikävää.

   Kiitos ja terveisiä takaisin päin :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!