Agitreeneissä jännitti jälleen ja Luna oli extra kuumana, sillä pääsi radalle vasta pitkän odottelun jälkeen. Onneksi oli taas tiukat porttivahdit hommissa ja opelta tuli aivan uusia vinkkejä Lunan rauhoittamiseen. Omakin olo rauhoittui, kun alkoi kehumaan Lunaa rauhallisella matalammalla äänellä ja tehtävän jälkeen otti tytön kainaloon ja syötti nakkeja. Niin pystyi paremmin keskittymään opelta tuleviin ohjeisiin. Nemon kanssa saatiin kehua, että koira ottaa kontaktia paremmin kun ennen ja kysyy, mitä tehdään seuraavaksi. Itsellä oli korkeat kädet ja pieniä ajoitusongelmia.
Koirapuistossa tein VIRHEEN, kun heitin Lunalle lelun, mikä olikin niin kiva, että sen kanssa mentiin häntä suorana kymmeniä minuutteja, eikä tietenkään annettu lelua pois, saatikka muuten kiinni. Tilanne meni sitten entistä tukallammaksi, kun portin taakse pölähti vapaana kaksi kultaista noutajaa ja parson! Siitähän desipelit nousi meidän porukalla, koirilla... ja mulla, eikä se tietenkään mitään auttanut. Onneksi koirien omistajat saapuivat näköpiiriin, ottivat koirat kiinni ja siirtyivät kauemmaksi, niin Luna saatiin vihdoin hihnaan ja ulos. Niin piti blogiinkin hehkutella, että koirapuisto kävelymatkan päässä kotoa on huippu, kun siellä voi koirat helposti päästellä höyryjä, mutta taitaa toi puisto jäädä meillä siihen käyttöön, kun on tosi kurja ilma tai kellonaika sellainen, ettei ole muita koiria näköpiirissä... Sisällehän niitä ei auta samaan aikaan päästää, mutta ulkopuolellakin ne aiheuttaa liian suuria sydämentykytyksiä.
Tästä viisastuneena aloitettiin treenaamaan Lunan kanssa luoksetuloa ihan a:sta eli vaihdettiin uusi sana ja ensimmäinen harjoitus tehtiin sisätiloissa nakkien kanssa. Hyvin toimi, vaikka parketti olikin hieman liukas siihen touhuun... Tulevalla viikolla siirrytään ulkotiloihin liinan kanssa (kiitos Tanja lainasta!) ja jossain vaiheessa otetaan lelut käyttöön, tällä kertaa kaksi samanlaista lelua (kyllä sen puistossakin tiesin, että niitä pitäisi olla kaksi, mutta kummasti meillä aina niistä samanlaisista toinen hajoaa tai katoaa..)! Vinkkejä luoksetulon uudestaan harjoittelulle otetaan vastaan? Ollaan varmaan sitä suurin piirtein oikein treenattu, mutta liian vähän, kun ei ole niitä paikkoja, missä Lunan uskaltaa irti päästää. Muutenkin tulee enemmän touhuta tytön kanssa kahden, jotta saan tehtyä itsestäni mielenkiintoisen tyypin ;)
Nugan sisäsiisteys on mennyt huimasti eteenpäin! Melkein joka kerta tekee ulos tarpeensa, kunhan vaan pääsee otolliseen paikkaan. Hihnakäytöstä ollaan treenattu myös, sillä helposti alkaa pimeään aikaan haukkumaan vastaantulijoille ja toisille koirille sekä tänään oli ensimmäistä kertaa vetämistä havaittavissa, niin oli vauhti päällä pojalla, jota saa välillä houkutella metriäkin eteenpäin. Meillä vieraili muutaman yön ajan veljentyttö 10 vuotta, joka innostui opettamaan Nugalle paikallaoloa ja uutuutena maahanmenon. Kummasti vaan noinkin pieni pentu oppii, kun on perso ruoalle ;)
Onneksi Nemo tulee edelleen hyvin luokse, joten tehtiin kahden tunnin metsälenkki vapaana Ulpun (Lunan sisko) kanssa, olipas kivaa! Nyt mekin tiedetään muutama metsälenkki lähituntumassa. Haaveena, että joskus Lunaakin voisi siellä päästää vapaana viipottamaan :)
1327261847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sunnuntai chillailua