22.8.2014

Pikapyrähdys Bremenissä

Meillä oli pitkään tiedossa, että viimeiselle lomaviikolle saadaan helposti koirille hoitajat. Tarkoitus oli lähteä etelän lämpöön, mutta kun kesään ilmestyikin juhlia niin, että ainut mahdollinen väli lomareissulle oli kuusi päivää, niin matkan varaaminen tuotti hieman vaikeuksia. Loputtoman surffailun jälkeen varattiin edellisellä viikolla helppo ja edullinen muutaman päivän reissu Bremeniin, Saksaan. 

Matkustaminen ei paljon helpompaa voisi olla, kun ajomatka Pirkkalan lentokentälle kesti noin 15 minuuttia kotipihasta, lento vajaan 2h ja kohteessa raitiovaunulla 15min hotellille (pelkät käsimatkatavarat!). Bremen oli vähän niin kun Tallinna, mutta pidemmillä välimatkoilla. Aikaa oli vaan yksi kokonainen päivä, joten se meni ilman suunnitelmia kierrellen vanhaa kaupunkia, poiketen museossa, syöden lounasta salaattibaarissa, vähän shoppaillen ja tunnelmaa aistien.


Pitkän kävelykierroksen jälkeen pidimme sadetta hotellissa lueskellen ja herkutellen lähileipomon croisantteja ja muffinsseja. Illalliselle suunnistimme Italialaiseen ravintolaan, jota piti serkukset vaimoineen. Palvelu ja ruoka oli erinomaista, hinnat hulppeammat, kun muissa ravintoloissa. Kokemisen arvoinen! Ravintola löytyi Tripadvisorista, mitä käytämme paljon matkoilla. Hotellin edustalle tehty oma ratsastuspolku!


Bremen oli mukava kaupunkikohde. Omaa fiilistä laski tämä nopeasti vaihtunut syksy ja kylmyys, ilman takkia ei pärjännyt ja sadekuuroja tuli, vaikka aurinkokin paistoi. Aiemmin ajattelemani elokuuhun sopivat mekot jäi matkalaukkuun. (Miestäni tultiinkin haastattelemaan Radio Energyyn, mitä aiotaan tehdä kaupungissa, kun kelikin on niin kurja!). Palvelu oli joka paikassa oikein iloista ja hintataso hieman alempi, kun Suomessa. Jos kohteessa olisi viipynyt pidempään, niin olisi pitänyt kehitellä tekemistä, vaikka mennä katsomaan jotain musikaalia tai ottaa lenkkivermeet mukaan. 

Myöhemmin voisin esitellä ostoksia. Löysin yhden ihanan sisustuskaupan ja aika monta kivaa vaateliikettä...

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kokemuksia Bremenistä! Olen monta kertaa miettinyt, että siellä pitäisi käväistä, kun se täältä on Ryanilla (toistaiseksi ainakin) niin helppoa :-) Ostoesittelyä odotellessa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, helpompaa oli Tampereelta matkustaa Bremeniin, kun esimerkiksi Tallinnaan ja reissu oli puolta edullisempikin ;) Bremen voisi olla aika tunnelmallinen kohde sitten joulutoriaikaan.

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!