14.9.2023

Liikkis

Lämpöiset kesäkelit on jatkuneet vielä! On nautiskeltu lenkkeilystä ja omasta pihasta. Grilattiinkin viimeisiä kertoja tälle kaudelle ja koirat saivat tottakai omat maistiaiset makkarasta.

Kivoja vieraita on saatu myös, kun koirien isä poikkesi kylässä. Luna oli aika liikkis, kun kuuli ulko-ovelta rapinaa haukahti kerran ja kun isä huikkasi moikat, niin hiljeni heti ja häntä alkoi vispata. Sitten kun tuulikaapin ovi aukesi ja kohtasivat, niin tuli ilopissat eteiseen! Lunahan nuorempana innostui samanlailla aina kasvattajan nähdessään. 

Tehtiin ensin lenkki molempien koirien kanssa, Nemo vietiin välissä kotiin ja jatkettiin vielä Lunan kanssa niin, että saatiin pitkä lenkki tytölle. Isällä oli aikaa vielä kahvitellakin, joten koirat saivat huomiota kerrakseen.


Piikahaassa lenkillä ennen kauppareissua


Lempparipaikkoja

Mummukin kävi meillä kylässä. Tehtiin lenkki ja koirat saivat tietty rapsutuksia sekä suukotuksia. Nameja saivat lisäksi tuliaisina, mutta nyt ollaan vähän pienemmällä herkuttelulla, kun koirille on varattu kontrolliverikoeaika lokakuun alkuun. Jos kaikki näyttää hyvältä, niin Nemolle on varattu hammaskiven poisto lokakuun puoli väliin. 

Mies muuten huomasi ja sanoi sen ääneen, että Nemo ei todennäköisesti kuule oikealla korvalla. Jos pojalle huikkaa jotain sen oikealla puolen, niin ei välttämättä reagoi tai jos reagoi, niin kääntyy vasemman kautta katsomaan. Näinhän toisen korvan kuurouden voi havaita jo pienestä parsoninpennusta, valkoisilla koirilla ja kissoilla, kun kulkee perimässä kuuroutta. Tämä iän tuoma on tietenkin eri asia, kun synnynnäinen. 


Taloyhtiön pihassa


Ihana lämmin syyskuun aamu

Päästiin samoihin arkitunnelmiin, kun ennen koronaa, sillä olin yhtenä päivänä toimistolla koko päivän ja illan sitten kummipoikani synttäreillä. Kotona ehdin olla välissä 1h, lenkittää ja ruokkia koirat sekä hetken istua niiden kanssa sohvalla. Synttäreiden jälkeen oli aika lennokasta porukkaa ja tottakai seuraavana päivänäkin. Se oli mulla onneksi etätyöpäivä, joten pääsin koirien kanssa ulkoilemaan keskellä päivää, kokonaisuudessaan päivään tuli yksi ylimääräinen lenkki, kun molemmat oli lentoon lähdössä jo pari tuntia aamulenkin jälkeen...

Onko muilla yhtä aktiivista tassukansaa? Työkaveri juuri puhui, että tutulla on kolme belgianpaimenkoiraa ja niille todellakin täytyy keksiä ohjelmaa tai keksivät ihan keskenään mm. irrottamalla patterien termostaatit, apua!

Rauhallista loppuviikkoa ;)


Koirat läkähdyksissä hauskuuksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!