4.9.2023

Kuinka menoa voi rauhoittaa

Seuraan somessa tuttua koirankouluttajaa/koiraspesialistia Emmi Hakiota, jonka viimeisimmässä videossa oli mielenkiintoinen ja arkinen aihe eli koira tarvitsee unta 16h vuorokaudessa! Yöllähän tulee ainakin puolikas tarpeesta 8h ja mahdollisesti työpäivän aikana toiset 8h tai vajaa. Videolla oli myös tärkeä muistutus, että omistajan on huolehdittava, että koira saa tarpeeksi unta ja sillä on rauhallinen sekä mieluisa paikka, missä lepäillä.


Pirkkalan Vähäjärvellä lenkillä


Vauhti päällä

Olen siis ollut oikeilla kantimilla, kun välillä joudun koiria rauhoittamaan lepäilemään. Välillä tuntuu, onko se vaan omaa mukavuudenhalua, ettei halua niiden häsäävän koko ajan, mutta niin monesti se sählääminen onkin lopulta sitä, että ovat jo yliväsyneitä, mutteivät malta käydä nukkumaan. Meille tähän toimii parhaiten se, että istun itse sohvalle rentoutumaan, enkä poukkoile edestakas. Lisäksi rajattu tila keittiöön etätyöpäivien ajan on hyväksi todettu ja myös boxissa monesti maistuu unet niin, että koira kellahtaa selälleen jalat kohti taivasta ja vaan kuorsaus kuuluu :)


Lunan kanssa laatuaikalenkillä, ihana ilma


Nemon kanssa pidemmällä aamulenkillä

Koiratiedosta tuli mieleen, että kyllä ajat on muuttuneet siitä, kun Nemo tuli taloon vuonna 2008. Silloin ei vielä sometettu ja jos sanomalehdessä oli joskus harvoin joku koiriin liittyvä juttu, niin se leikattiin talteen! Vasta pari vuotta sitten heittelin vanhoja leikkeitä menemään, kun löysin niitä arkiston kätköistä. Muistan myös hakeneeni kirjastosta korkean pinon koirankoulutusoppaita Nemon ollessa pentu. Niissä vaan heti teki haastetta se, että joka oppaassa oli vähän eri metodit, eikä oikein tiennyt, mikä olisi ollut oikea tapa opettaa ja kouluttaa koiraa, joten tuli kokeiltua laidasta laitaan vähän kaikkea. Tänä päivänä sen on jo ymmärtänyt, että kaikille omille kolmelle koiralle on tominut vähän eri jutut, mikä on selvinnyt kokeilemalla.


Papan sylissä


Niin kivaa, ettei malttaisi paikallaan olla


Mummulassa naurattaa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen meni koirien kanssa melko mukavasti. Kaksi ensimmäistä päivää nukkuivat autuaasti keittiössä, eivätkä hötkyilleet, vaikka nousin työpisteeltä. Vähän ihmettelivät, kun siirryin muutamaksi tunniksi sähköpöydän viereen yläkertaan, mutta rauhoittuvat kuitenkin lopulta.


Lamminrahkassa


Sateen jälkeen

Koirilla oli pientä aktiviteettiä viikon mittaan pidemmän aamulenkin merkeissä, sadepäivien aktivointia tempuilla, papan kylässäkäyminen ja mummulassa vierailu Nemon kanssa. Seuraavalla kerralla pääsee sitten Luna. Totesin, että parempi mennä yksi koira kerrallaan, kun muuten meno on niin villiä, että huonekalut siirtyy paikaltaan ja ainakaan Nemo ei rauhoitu koko visiitin aikana ollenkaan. Luna vielä vikkelämpänä vie kaiken huomion mummulta ja niin ollen poika jää paitsioon. Viikonloppuna koirat olivat kauppareissuilla mukana ja tehtiin lenkki uudella asuinalueella Lamminrahkassa Kangasalan ja Tampereen rajalla.

Olen vähän ihmeissäni, kun koirat tarvitsevat aktivointia edelleen lähes päivittäin :D Mukavaahan se on yhdessä puuhailla, mutta välillä on vaikea keksiä sopivaa tekemistä Nemon iän ja intensiteetin mukaan, ettei nyt sattuisi mitään. Luna kaipaa selvästi vähemmän tekemistä, mutta tykkää kyllä erityisesti käydä kylässä ja viihdyttää vieraita kotona. Huomiselle on luvattu sadetta, joten olen varannut koirille kongit pakkaseen. Muuten onkin kivaa keliä luvassa. Aurinkoista uutta viikkoa just sulle! 


Aamulenkillä kotiin päin


Vielä on kesäistä keliä <3


Nemon kanssa aamulenkillä tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!