3.4.2020

Helppo hampaanpoisto

Lunan vuoro oli käydä hammaslääkärissä parin vuoden tauon jälkeen. Hampaat näytti päälle päin melko hyvältä, vaan vähän plakkia, paitsi toisen puolen takahampaassa reippaammin. Suu röntgenkuvattiin, hammaskivi poistettiin ja samalla kaksi mädäntynyttä takaposkihammasta poistettiin, nimellä "helppo hampaanpoisto". 


Äidin nuppunen <3

Koronan vuoksi nähtiin tutun hoitajan kanssa pihassa, josta Luna lähti hänen matkaansa ihan intoa piukassa hihkuen :D Kun kävin hakemassa tytön, niin oli vällyjen välissä heräämässä, mutta heilutti vimmatusti häntäänsä nähdessään mut. Autossa nousi välillä istumaan ja kotona ei millään olisi nukkunut pedissä, vaan pomppasi siitä ylös niin, että vällyt tuli mukana, kunnes jäivät keskelle lattiaa. Laitoin lopulta tytön boxiin nukkumaan. Parani kyllä nopeasti parissa päivässä, kun suuhun ei tarvittu edes tikkejä. Lopputarkastus on parin viikon päästä. 

Harmi vaan, että suussa oli kolme muuta hammasta ns. rajatapauksia, jossa ientasku jo 5mm, joten eläinlääkäri suositteli uusintakäyntiä 6-8kk kuluttua. Lunalla on vakuutus voimassa vielä tämän vuoden, niin tokihan mennään ihan senkin vuoksi. Nemon kanssa reilu vuosi takaperin pitkittelin asian kanssa ja lopulta ei ollut vakuutus enää voimassa, joten useampaan käyntiin meni rapsakasti yhteenä 1000€, nice. 


Omassa pedissä

Lunan operaation aikana käytiin Nemon kanssa höntsäilemässä Pirkkalassa koirakentällä extempore. Keli oli komea, aurinko paistoi ja aitojen sisällä pystyi huolettomasti ottaamaan temppuja ja leikkimään, vaikka mukana oli pelkät namit. Seuraavalla kerralla sitten lelut mukaan, kun niitä niin harvoin voi koirille antaa (tappelevat keskenään). 


Nemoa naurattaa yhteisissä treeneissä


My terrier <3

Poikkeustilan aikana on tullut lenkkeiltyä vielä tavallista enemmän, etenkin metsässä, nyt valoisalla pääsee töidenkin jälkeen. Viikonloppuna käytiin myös Pyynikillä oikein eväiden ja termarin kanssa. Lisäksi, kun olen tehnyt etätöitä, niin olen aina ruokkiksella käynyt pienellä happihyppelyllä! Neljän seinän sisällä olon jälkeen sitä oikein kaipaa ulos raikkaaseen ilmaan. 


Pyynikillä kahvitauko


Lunallakin uusi Jumppapomppa kanervan värisenä

Onko teillä arki muuttunut koirien kanssa? Onhan nämä täällä vähän väsyneempiä, kun tavallisesti, koska jokaista mun liikahdusta pitää seurata... Se onkin välillä työpäivisin haastavaa, kun ovat juuri lopulta rauhoittuneet paikalleen ja sitten puhelin soi tai on kahviaika. Harmikseni sain jonkun flunssan tähän loppuviikkoon, toivottavasti menee viikonlopun aikana ohi kokonaan. Koirat on olleetkin nyt vierihoitajina ja minimaalisilla lenkeillä. 


Vierihoitajat


Kyllä sä siitä paranet :D

Hyvää viikonloppua! Muistakaa ulkoilla päivittäin!

P.S. Mitä tekemistä olette keksineet kotona karanteeniaikana? Itse olen ollut aina hyvä kotoilemaan, joten pikkupuuhaa riittää mm. Netflixistä sarjoja, leffoja, kirjan lukemista, ristikoita, palapeliä, kaappien siivousta, livejumppia, ruoanlaittoa, leipomista, rairuohon istutusta, koirien aktivointia namien piilotuksella, älypeleillä ja kongeilla. Tuntuu vähän, kun ajassa olisi palattu omaan lapsuuteen 80-90-luvulle, eikä se tunnu yhtään hassummalta (ainakaan vielä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!