22.3.2020

Poikkeustila päällä

Nyt ollaan poikkeustilassa, mutta se ei meillä ole vielä arkirutiineja muuttanut. Arkisin on käytävä töissä, joka päivä kolme kertaa lenkillä ja sunnuntaisin hevonen hoitamassa. Itse olen kyllä sääntöjä noudattanut ja nyt kovasti toivon, että etätyömahdollisuus myönnetään myös meille, joiden työt hoituu koneella. Töissä pestään ja desinfioidaan käsiä ahkerasti sekä pidetään turvavälit muihin ihmisiin joka puolella liikkuessa.


Haralanharjulla


Korkealla ollaan


Sammalta ja lunta

Viime viikkojen puuhailuja:

- Nemo fyssarilla vetreämpi, kun aiemmilla kerroilla! 8 viikon väli on hyvä. Jos siitä venyy, niin jumia on enemmän havaittavissa.
- Koirat olleet iskällä yökylässä ja etätyökavereina, sängyssä koodausapuna.
- Käytiin Kangasalla Mustijärven laavulla ja Haralanharjulla kävelemässä yhteensä 1,5h. Evästauko oli tietty se parhain hetki.
- Luna sai myös jumppapompan kanervan värisenä Peten Koiratarvikkeen alesta -40% (tietyt värit)
- Lenkkeiltiin tuulisessa Suomensaaressa ja haaveiltiin uimarannan tuntumassa kesästä.
- Arkenakin on käyty metsälenkillä, kun valoisaa on jo pitkälle iltaan. Viikonloppuna löydettiin uusi tunnin pituinen lenkki metsän siimeksessä pururataa pitkin. 
- Koirat oli mummulassa kaksi yötä! Mulla oli heti ekana iltana niitä kova ikävä, mutta toisena iltana osasin jo ottaa rennommin. Mummu nautti seurasta ja koirilla oli kissanpäivät, 24/7 iholla ja mummun & veljentytön herkkuja nautiskellen. Sain kuviakin pitkin päivää töihin, milloin mistäkin asennosta mummun sylistä :D Vienti- ja hakureissulla tehtiin samalla lenkit Tammelan sykkeessä ja puistoalueilla.
- Taas oli levotonta menoa arkisin eli haukkumista mun tullessa kotiin. Syykin selvisi, kun naapurissa tehdään remonttia ja miehet kulkee oven takana sekä asunnosta kuuluu ääniä... Remontti jatkuu, katsotaan, kuinka selvitään tulevasta viikosta. Aiemmin, kun koirat haukkuivat päivällä, niin samaisessa asunnossa tehtiin muuttoa. Sanoin jo sen Digital Dogsitterin irti, kun pari viikkoa meni hienosti hiljaa, lukuunottamassa klo 16 maissa olevaa aikaa, mutta silloinkin vaan pientä haukahtelua.
- Pääsin Klainon kennelin uusimpia 5-viikkoisia jäseniä katsomaan ja sylittelemään #ikuinenpentukuume ja tehtiin Hannan & Martin kanssa samalla lenkki meidän huudeilla.


Luonnon taidetta


Metsässä on monta ihmeellistä asiaa


Evästauon vakuuttava kerjäläinen ;)


Love you to the moon and back <3 <3

Nyt on tarjolla paljon erilaisia nettikursseja ja kokeiltiin Koiruuksien Klubin ilmaista aktivointi puolituntista. Tykättiin! Sama teema jatkui ke-to-pe, mutta päästiin vasta pe tunnille mukaan, jossa kerrattiin edellisten päivien opit. Teemana oli hajuerottelu ja se oli kyllä väsyttävää puuhaa! Puolituntia oli juuri sopiva aika kahden parsonin kanssa ja kätevästi sai molemmat aktivoitua samaan aikaan rauhassa ilman tappelua. Istuivat vaan vierekkäin ja vuoron perään otin treeniä, toisen odottaessa vieressä (hyvää harjoitusta sekin!). Koira opetettiin laittamaan kuono kuppiin, jonka jälkeen toiseen kuppiin kanelia ja toinen hajuton kuppi. Koiran piti laittaa kuono kanelikuppiin ja kun osui oikeaan, niin kehu ja nami. Äkkiähän nämä sen hoksasivat ja intensiivisen opiskelun jälkeen kuukahtivat samantien nukkumaan, luksusta.


Suomensaaressa

Kaikille tsemppiä tähän tilanteeseen, pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, ei kirmailla nyt mitään ylimääräisiä, ettei tietämättämme tartuteta muita <3 Onneksi ilmat on olleet aivan upeat ja ekat joutsenetkin jo nähty. Kevät tulee!


Luna aloitti terassikauden


Auringonpalvojat


Nemokin!


Lähimetsässä


Kaupungin sykkeessä Tammelassa

P.S. Luna on menossa hammaskiven puhdistukseen viikon päästä. Samalla otetaan purukalustosta kuva, jos jotain hampaita tarvitsee poistaa. Haastattelen myös kokeneempaa lääkäriä, kannattaisiko Nemo sterkata, kun kivekset on eri kokoiset... Ne on aina olleet, mutta tuntuu, että nyt korostunut se eriparisuus. Samalla voisi poistaa kyljessä olevan pikkurillinpään kokoisen pehmeän patin. 

P.S.2 Koirat saa mut välillä tuskastumisen partaalle tuolla loputtomalla energialla ja Nemo kulkee, kun varjo mun perässä. Herää pirteänä kukonlaulun aikaan ja kitisee mun edessä pitkin päivää. Lenkilläkin kirmaa joka päivä täysillä kaikki välit, milloin ei haistele puunjuurella. Samalla olen niin onnellinen niiden puolesta, että ovat niin hyväntuulisia ja hyvässä kunnossa edelleen! Lienee meidän lenkkitahdilla osuutensa, kun joka viikko mennään vähintään 30km pitkin maita ja mantuja.

P.S.3 Luna on taas kirpsakampina aamuina tehnyt pissattomat eli ei suostu aamulenkillä pissalle. Yhden kerran unohdin makkarin oven auki, niin pissat oli perinteisesti sängyssä. Muuten on sitten pidätellyt työpäivän ajan. Tänään Luna on saanut molempien lenkkien jälkeen järkyttävät hepulit, juossut matot solmuun ja haastanut Nemoa leikkimään <3 Yhtenä aamuna ihmettelin, mitä tapahtuu sängyssä, kun tyttö näki unta niin, että häntä vaan helui, liikkis!


Pururadalla


"Mennään jo äiti, seikkailu odottaa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!