11.11.2018

Näyttivät parhaita puoliaan

Marraskuu tuli jälleen ja sääennuste on sen mukainen: koko viikko +7 ja vesisadetta. Näillä mennään! Loppuvuoteen on onneksi juhlia ja kivaa ohjelmaa tiedossa, joten ehkä selvitään hieman helpommin joulukuun puolelle ja sitten myöhemmin valoisampaan aikaan. Luettelinkin omia pimeän ajan selviytymisvinkkejä Facebookin puolella (käy tykkäämässä sivusta ja pääset kaikkiin juttuihin mukaan!) ja ne tulee tässä: herätysvalo, vähintään 8,5h unet, ulkoilu ja C-vitamiini. Mitkä on teidän parhaat vinkit?

Viime viikolla Nemo kävi pitkäksi venyneen tauon jälkeen fyssarilla ja pojan lanneselkä oli hieman juminen, kuten ennenkin, mutta muuten vaikutti vetreältä! Nemo nauttii fyssarilla käynnistä ja lopuksi kirmasi vielä ovelta koko flexin mitan päähän fyssarin syliin ja olisi moiskauttanut suukonkin, jos olisi ylttänyt.

Muita pikkujuttuja lähinnä itselle muistiin: Nemon vapaana olo lähipuistossa nyt hermoja raastavaa, kun nutaa a) narttujen hajuissa b) pupun papanoissa. Eikä vapaana kannata jättää puolikiristävää pantaa kaulaan, vaikka siinä ne yhteystiedot olisikin katoamisen varalle, koska kannuskynsi saattaa jäädä pannan lenkkiin kiinni (thank god Nemolla on hyvä paikka -käsky ja ehdin irrottamaan jalan ennen, kun mitään repesi!). Luna lähtee aamuisin lenkille, vaikka on se pimein ja kostein aika! Erikoista, mutta ehkä se on kiekoilla kaikesta touhusta, kuten minäkin :D Olkkarin matto kävi kesän jälkeen uudelleen Turtolan Cittarin tasopesurissa, kun 4kk:n puhtaana pysymisen jälkeen samalla viikolla oli perättäisinä aamuina vahinko siinä, isoimmalla karvalankamatolla, tottakai. Ihmettelen kyllä, kun en ole keksinyt kaavaa, koska tää kämmi tapahtuu, sillä ulkona käymiset hoidetaan samalla rutiinilla ja riittävästi. Onneksi on olemassa tasopesuri!


Nuga meni ihan pähkinöiksi ilmapalloista ja kun nostin ne pöydän päälle turvaan, niin vartioi pöytää ja ajoi kerran Nemonkin kauemmas, vaikka isäänsä ei olis voinut vähempää kiinnostaa 

Meillä vietetään rauhallista sunnuntai-iltaa, sillä koirat näyttivät "parhaita" puoliaan koko viikonlopun ajan. Ystäväni polttareita vietettiin lauantaina ja istuttiin iltaa sekä saunottiin meillä. Perjantaina koirat olivat tohkeissaan, kun taas puhallettiin ilmapalloja kattoon ja herkkuruoka kasseihin oli kiva sukellella. Nemo sai 10-vuotiaalle sopivat hepulit ja veti kyljellään parketilla...

Lauantaina itse juhlien ajaksi koirat pääsivät mummulaan ja mummu (ja mummun silmälasit) oli saaneet sata pusua, varsinkin Nugan toimesta. Mummukin oikein huomasi, kuinka pojan olemus oli muuttunut iloisemmaksi lääkityksen myötä. Illalla kotiutuessaan koirat olivat olleet väsyneitä, mutta riemu repesi uudestaan yöllä, kun yövieraaksi saatiin ihana koira ihminen polttariporukasta.

Tänä aamuna Luna sitten alkoi hihkumaan yläkerrassa nukkuvan vieraan perään. Onneksi vieras ei siihen herännyt, mutta itsellä jäi unet lyhyeen. Lopulta, kun laskeuduin alakertaan, niin rallia vedettiin koko lauman voimin asuntoa päästä päähän ja aamulenkki meni samoissa tunnelmissa. Ei kauaakaan, kun polttariporukkaa tuli hakemaan edellis illan tavaroita, enkä ehtinyt siirtää koiria autoon, joten vieraat pääsivät kokemaan terrierien autenttisen ovitilanteen, huh.

Olen kyllä sattumalta kehitellyt hyvän systeemin yllättäviä ovitilanteita varten. Nemo vessaan (ainut, joka ei hauku ja hypi kahvaan siellä), Luna syliin (huutaa ja pomppii taukoamatta kaikkialla muualla ja meteli on vielä tavallista kovempi) ja Nuga boksiin, jossa hiljenee melko nopeasti. Kai muidenkin laumoilla on vastaava riehumista ovissa? ;) Meillä siis jokainen haluaisi ASAP vieraan syliin suukottelemaan. Luna pääsikin kiertämään sitten sylistä syliin ja hetken päästä Nemo taas sukeltelemaan niihin kasseihin. 

Pojat lähtivät vielä mukaan tallille ja tehtiin reipas lenkki kovassa tuulessa hevosen kanssa teitä pitkin. Huomaa, että mun torstai-perjantain kestänyt koulutusreissu vaikuttaa myös, sillä nyt makoillaan puoliksi mun päällä, vähän siihen malliin, että mun on turha yrittää lähteä mihinkään.


Viikko sitten oltiin Halloween tunnelmissa


Hyvää isänpäivän iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!