30.11.2018

Marraskuun viimeinen


Miten teillä meni marraskuu, oliko hankala vai helppo tänä vuonna?

Mulla ja koirilla oli semihelppo! Voisiko aurinkoinen kesä vielä vaikuttaa asiaan. Toki väsytti ja pimeys yritti vetää mielen matalaksi, mutta oli paljon kivaa ohjelmaa ja myös aikaa levätäkin. Suurin vaikutus oli varmaan unen määrällä, sillä eron huomaa heti, onko nukkunut hyvin vai ei. Nukahtaminen on itselle hankalaa ja aamusta herään pienimpäänkin ääneen, mutta silti, kun menee tarpeeksi ajoissa sänkyyn, niin on mahdollisuus hyviin uniin. 

Koirat ovat olleet tavallista väsyneempiä aamuisin, mikä tarkoittaa sitä, että saattavat pötkötellä minuutin pari vielä, kun menen alakertaan, mutta kun ensimmäinen nousee, niin alkaa se perinteinen ralli. Ja toki, jos ekana suuntaan keittiöön, niin onhan siellä sitten kaikki tikkana perässä ;) Lenkeillä on ollut myös aikamoista ryntäilyä havaittavissa, mutta kyllä ne yleensä alkaa tasaantumaan siinä 40min kävelyn jälkeen, sitten päästään loppulenkki siivosti. Mitään ylenpalttista haukkumista ei ole ollut tällä kertaa marraskuussa!


Koirien ilta rauhoittumiseen on vaikuttanut se, että ystäväni vinkistä aloin antaa iltaruoan koirille jo päivälenkin jälkeen. Sen ovat oppineet, että maha täynnä ei hötkyillä. Nykyään tällainenkin on mahdollista, kun ei suunnata joka ilta harrastuksiin. Nuga saa sitten vielä nukkumaan mennessä kolmannen pienen aterian ja muut katsoo kateellisena vierestä... Aiemmin poika sai välipalan töiden jälkeen ja vanhempansa söivät sillä välin luut. Nyt en viitsi enää yötä vasten antaa luita ja muutenkin, jos tietäisivät, että sellaiset on vielä tulossa, niin sitä samaa riehumista ja keittiöön juoksua se olisi sitten koko ilta.

Työkaveri ihmettelikin meidän riehuvia koiria ja sitä, etten suostu jättämään niitä keskenään enää 8-9h työrupeaman päälle, kun korkeintaan hätätapauksessa. Olen edelleen sitä mieltä, että jos koiralle ei ole aikaa ja sen tarvii olla keskenänsä suurin osa päivästä, niin sitten ei auta koiraa ottaa ollenkaan. Toki vuorotöissä/lapsiperheissä asia saattaa olla helpompi, kun ollaan vähän eri aikaan kotosalla. Kerroin siis työkaverille, että meillä alkaa vanhin koira haukkumaan monesti iltaisin, kun lähden ovesta ulos, vaikka viemään roskia... Totesi, että olen opettanut ne siihen (tiedostamatta) ja niinhän se varmaan vähän onkin, myönnettäköön :D Toinen on myös tuo keittiöön ryntäily... Mutta josko se nyt vähän vähenisi.


Nuga on aikamoinen väkkärä ja päässyt liiaksikin hoikistumaan, kun ruokana on ollut vielä kevyt nappulan pussin pohja. Yritin nappulan annoskokoa lisätä ja kaksi kertaa annoin 0,75dl sijaan 1dl, mutta heti alkoi närästämään ja sitä on kestänyt nyt jo viikon. Onneksi nyt vihdosta viimein se alkaa osoittamaan laantumisen merkkejä. Kävin alkuviikosta hakemassa saman nappulan tavallisen version ja poika on nyt lihotuskuurilla. 

Ilmeisesti närästyksen vuoksi poika oli kärttyinen viime viikonloppuna ja kerran pääsi hyökkäämään Nemon kimppuun. Sitten oli murinaa pihallakin. Tilanne taisi olla väärinymmärrysten sarja, missä en itsekään toiminut intuitiolla parhaalla mahdollisella tavalla, tilanne olisi siis ollut vältettävissä. Onneksi ei käynyt mitään. Nemo on kyllä lehmänhermoinen! Kasvattaja jo pentuna sanoi, että Nemo ei haasta ketään, mutta ei myöskään jää kenenkään jalkoihin. Näin se menee, Nemo aika napakasti sanoo takaisin ja pistää poikansa ruotuun. Tämän tilanteen jälkeen muutama minuutti, niin Nuga pötkötteli häkissä ja Nemo siinä ulkopuolella melkein kyljessä kiinni, hassut pojat.


Viime viikolla koirat lähtivät Kangasalle harjulle vaunulenkille ja puistoon, kun vietettiin iltaa 2v kummipojan kanssa. Yllättävän hienosti kulkivat vaunujen kanssa, mitä nyt vähän olisi tehnyt mieli suukottaa sitä kärryissä istuvaa, malttoivat kuitenkin mielensä.

Joka arki-ilta olikin mulla ohjelmaa ja viikonloppuna koirat olivat taas iholla 24/7. En meinannut päästä ovesta lähtemään edes kauppaan, kun kaikki olisivat lähteneet samoissa ovissa mukaan. Mukavaa kyllä, kun viikonloppuina on ollut aikaa olla koirien kanssa rennosti ja lenkkejäkin tehtiin yhtenä lauantaina yhteensä 3h, hih! Siinä alkoi jo koirat olla sitä mieltä, että joko mentäis kotiin, mutta kun mulla oli herkullinen maratonpuhelu kesken, niin ei sitä silloin malta sisällä istua, vielä voi yhden korttelin kiertää ;) Nemo pääsi myös kertaalleen temppuilemaan mun kans pihalle ja oli pakko ottaa jotain rauhoittavia liikkeitä, pomppi niin innoissaan, että pelkäsin koiven katkeavan siitä riemusta. Täytyisi vähän useammin lähteä namien kanssa ulos, kun ei se 5-10min aktivointi itseltä kauheita vaadi ja koira on sitten silmin nähden tyytyväinen :)Huomenna se sitten alkaa JOULUkuu! Tänä vuonna on joulutus lähtenyt melkein lapasesta, kun jo loka-marraskuulla on laitettu kausivaloja, leivottu joulutorttuja sekä pipareita, juotu glögiä, paketoitu lahjoja jne. En ole kehdannut tuutata vielä mihinkään kanaviin kuvia, mutta huomenna niitä voi sitten laittaa ilman, että pidetään ihan kahjona ;) Tän viikonlopun agendassa on joululeffat ja joululahjaostos kierros ystävän kanssa. Niillä jos jollain saa joulufiilistä!


Ai niin, olisi ihana saada joulupotretti koko laumasta, mutta ovat taas kaikki kolme kipeästi trimmin tarpeessa! Kestää siis tovin, että kaikki kolme on huolettu ja sitten voi vasta alkaa harkitsemaan kuvien ottoa. Ajankohtakin pitää olla viikonloppuna, jotta valo riittää kuvan ottoon. Katsotaan toteutuuko tämän vuoden puolella.

Ihanaa joulukuun aloitusta! Nyt ei tarvi enää pidätellä itseään ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!