26.10.2018

30 vuotta ystävinä -reissu Tallinnaan

Lokakuussa aurinkoinen Tallinna oli piristysruiske pimeään! Lähdettiin kolmen yön reissuun 30 vuotta ystävinä -teemalla :) Lapsuudenystävä on kuin sisko ja löytyi silloin kymmeniä vuosia sitten ala-asteelta samalta luokalta. Reissu muodostui siis aivan meidän näköiseksi, vauhtia ja vähän vaaratilanteitakin mahtui matkaan ;)

Päivä 1

Reissufiilis alkoi heti, kun laittoi työpaikan oven kiinni ja suuntasi kohti Tampereen rautatieasemaa. Juna on itselle paras tapa matkustaa, koska meno on tasaista, pystyy lukemaan (toisin, kun autossa tai bussissa) ja pääsee tarvittaessa jaloittelemaankin. Myös eväät kuuluu junatunnelmaan.

Vastaava Tallinnan reissu oli tullut tehtyä ennenkin, joten Helsingin rautatieaseman pääovien edestä oli helppo hypätä raitiovaunuun nro 7 (myös 6T), joka vei noin vartissa Länsiterminaaliin. Siellä sitten haettiin liput Ikaalisten matkatoimiston (käytän nykyään aina tätä pirkanmaalaista matkatoimistoa, koska hinnat ja palvelu erinomaista!) luukulta ja käveltiin suoraan laivaan ilman mitään ruuhkaa, kätevää! Laukut vietiinn säilytykseen 3,5h laivamatkan ajaksi, hinta säilytykselle  1€: kaksi laukkua ja kaksi takkia.

Merimatka menikin joutuisasti ravintolassa kuulumisia vaihtaen ja menneitä muistellen. Juuri Silja Europa laivaan liittyy lukuisia muistoja 9. luokalta, eri kaveriporukoista, abiristeilyltä ja olen ollut joskus työharjoittelussakin laivalla parin viikon ajan. Ravintolassa oli pientä säätöä, koska hampurilaiseni oli huonolaatuinen ja niinpä palautin sen keittiöön (ekaa kertaa elämässäni!) ja tilasin ceaser-salaatin tilalle. Myöhemmin myös huomattiin unohtaneemme kännykän ja Silja Linen kortin ravintolaan... Oli hieman noloa käydä niitä kyselemässä, mutta tallella oli. Alkoholilla ei ollut vaikutusta asiaan, vaan kerta kaikkiaan puhuttiin niin suut vaahdossa, ettei huomattu ja me ei kumpikaan koskaan unohdeta mitään mihinkään.


Alkumaljat laivalla


Jälkiruoka


Selfietime


Tallink Spa & Conference hotellilla

Olimme saaneet Tallink Spa & Conference hotellista suosituksen kaverilta. Hotelli oli kolmen tähden perushotelli ja allasosastolla oli mukava rentoutua sekä virkistää päivän mittaan puutuneita jalkoja. Hotellin sijainti oli noin 5 minuutin kävelymatkan päässä vanhan kaupungin kaduista ja laivan tullessa D terminaaliin, kävelymatka oli noin 15 minuuttia A terminaalille, jonka edessä hotelli sijaitsi. Suosittelisin hotellia lasten kanssa matkustaville juuri kylpylän vuoksi ja Merimuseokin näytti olevan lähellä.

Päivä 2

Hyvän aamupalan jälkeen lähdimme kävellen hotellilta päämääränä Kristiine kauppakeskus, jonne kävelee vanhan kaupungin keskusaukiolta noin 20 minuuttia. Ensimmäinen etappi oli heti hotellin oikealla puolella oleva rakennelma. Tämä jäi arvoitukseksi, mikä paikka on ollut aikoinaan?


Kipuamista


Makea maisema merelle


Vanhaa kaupunkia


Pastillinvärisiä taloja


Tallinnan ihastuttavat kukat


Virossa kylään mennessä viedään aina kukkia


Torni ja kaksi kirkkoa


30 vuotta ystävinä

Vanhassa kaupungissa kierreltiin hetki ja poikettiin muutamaan tuttuun kauppaan sekä suunniteltiin tulisiaisostoksia. Kristiinessä kierreltiin suurin osa kaupoista läpi, mutta ostoksia tehtiin maltilla. Tällä kertaa Terranovasta löytyi parhaat kotiinviemiset ja tuliaiset, myös Sinsay oli piristävä uusi tuttavuus. Kierroksen jälkeen iski jo nälkä ja niinpä haimme kauppakeskuksen Prismasta välipalaa, jotta jaksoimme lähteä patikoimaan kohti uutta Telliskiven aluetta, josta oltiin saatu ravintolasuositus. Kristiineltä meni lähes suora tie alueelle ja matkan taittoi jalan 20 minuutissa. 


Pistaasipähkinäkakku

F Hoone ravintola oli mieleinen! Tilasin falafelia quinoa-salaattilla pääruoaksi, lasin viiniä, jälkiruoaksi pistaasipähkinä-kerma-juustokakun (menee muuten mun jälkiruokien top 3 listalle!) ja kahvin, joiden hinnaksi tuli yhteenä noin 15€. Tunnelma oli rento, vähän roso-romanttinen ja palvelu mutkatonta. Tai olihan meillä hieman säätämistä, kun englannin kielen taito ei ole priimaa, mutta tultiin kuitenkin pienten takeltelujen jälkeen joka kerta ymmärretyksi ;) Palvelu nyt ei Virossa useinkaan yltä edes Suomen tasolle, joten en sitä lähde kehumaan, mutta kun oli siihen asennoitunut, niin tämä oli ok. Kokeilemisen arvoinen paikka! Kaksi tuntia vierähti leppoisasti sadetta paossa. Viereiseen pöytään tuli muuten paikallinen nuori pariskunta, joilla oli suloinen musta corgi mukana!


Kauppahallin henkinen, lähellä linja-autoasemaa

Ruoan jälkeen päätimme vielä hieman kierrellä Telliskiven alueella, jossa oli taideteoksia, graffitteja ja monia erilaisia käsityö- sekä sisustusputiikkeja. Löydettiin myös paikallinen kirppari, jonne kiivettiin portaita kaksi kerroksisen talon ylimpään kerrokseen. Telliskivellä on kuulemma lauantaisin isompi kirpputoritapahtuma ja kesäaikaan useamminkin.


Telliskiven alueelta kävelimme vielä kauppahallin tapaisen torialueen läpi, linja-autoaseman ohi (hieman hämärän näköinen paikka iltapimeällä) ja pääkatuja pitkin vanhan kaupungin muurille, josta tupsahdimme hetken päästä hotellille. Kävelykilometrit eivät kuitenkaan loppuneet siihen, sillä haimme vielä kaupasta iltapalaa hotellihuoneeseen. Noin 10h seikkailun päälle kävimme rentoutumassa kylpylässä ja loppuilta kului höpöttäen huoneessa. 

Päivä 3

Olin jo aamupalalla innoissani, kun suunnitelmissa oli lähteä jälleen kiertelemään kaupunkia ja kaupoille. Mitä kaikkea kivaa päivän seikkailu toisi tullessaan ja ylipäätään fiilis siitä, että kerrankin on kaveri, joka jaksaa loputtomasti kävellä ja hypistellä vaatteita yms! Miehen kanssa täytyy ottaa vastaavassa tilanteessa huomattavasti rauhallisemmin ;) Ensimmäinen etappi oli juuri remontoitu Kauppakeskus Nautica D-terminaalin edessä. Keskus oli tunnissa parissa kierretty ja löytyi samoja kauppoja, kun Kristiinestä, joten saatiin kätevästi täältä ne tuliaiset ja joululahjat, josta ei ollut löytynyt kokoja tai mitä oltiin jääty muuten miettimään edellisenä päivänä.


Punnitaan mekkovaihtoehtoja


Kahvitauko Rost kahvilassa

Matka jatkui kohti Viru keskusta, mutta matkalla poikkesimme edellisiltä reissuilta tutuksi tulleeseen Rost kahvilaan, jossa on simppeli ja mutkaton tunnelma. Valikoima on pieni, mutta niin suussasulavia leivonnaisia. Suosittelen tuota kuvassa näkyvää suolaista bagelia, jonka sisällä juustoa.

Kahvilan kanssa samaan Rottermannin kortteliin oli tullut paljon uusia kauppoja mm. Stradivaius, Bull & Bear, Bershka jne. Poikettiin myös Kalevin karkkikaupassa, josta tehtiin pieniä löytöjä pukinkonttiin ja hinnat mm. suklaalevyille oli edullisemmat, kun paikallisissa kaupoissa tai laivan Tax Free osastolla. Suosittelen lämpimästi, sillä perinteisen karkkikaupan tunnelma on ihastuttava ja silmiä hivelevä. 

Itse Viru keskuksessa ei ole itselle paljona nähtävää, mutta Mohito vaatekaupassa on aina kiva poiketa ja lemmikkikaupassa, jonne kulku rakennuksen kivijalasta. 


Viehättävää vanhaa kaupunkia


Kaunis

Kauppakierrosten jälkeen mentiin hotellille vaihtamaan vaatteita illallista varten. Ei oltu tehty pöytävarausta, joten kierreltiin vanhaa kaupunkia ja punnittiin ravintolavaihtoehtoja. Päädyttiin lopulta Peppersack nimiseen perinteiseen ravintolaan, jossa oli erinomainen ruoka ja palvelu, mutta Suomen hinnat. 


Iltateet nautittiin vielä tunnelmallisessa kahvila/leipomo Rukisissa

Päivä 4


Italialaisen ravintolan jälkkäri juustolautanen kahdelle

Kotiin lähtö päivänä mentiin aamupalalle jo aiemmin, jotta vältyttiin ruuhkalta ja ehdittiin vielä nauttia rauhassa aamusaunasta sekä uimisesta. Suunnitelmissa oli reissun aikana käydä hoidoissakin, mutta sopivaa aikaa ei saanut.

Laivalla tehtiin heti ensimmäisenä tuliaisostokset ja sen jälkeen istuttiin pitkällä kaavalla italialaisessa ravintolassa. Kotimatkaan meinasi tulla mutkia, kun Helsingissä oli Mannerheimintie suljettu ilmasto-marssin vuoksi, joten raitiovaunut eivät kulkeneet juuri laivan satamaan saapumisaikaan. Rautatieasemalle selvittiin kuitenkin ajoissa ja vihdoin pääsi taas junaan chillailemaan hyvän kirjan kanssa <3 

Tallinna toimii joka kerta lähimatkakohteena, helppouden ja edullisemman hintatason vuoksi. Suosittelen pientä irtiottoa arjesta!

P.S. Reissun jäljiltä on jo puolet joululahjoista plakkarissa! Aiempina vuosina en ole löytänyt Tallinnasta juurikaan lahjoja, mutta nyt kun tiesi, mitä sieltä kannattaa hankkia, niin panostin niihin. Lapsille en ole löytänyt sen edullisemmin leluja tai pelejä, mutta aikuisille löytyy vaatetta, paperitavaraa ja hemmottelujuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!