22.10.2018

Upeita syyskelejä

Oho, kolme viikkoa on vierähtänyt edellisestä blogitekstistä! Koirien kanssa on nautittu upeista aurinkoisista syyskeleistä pitkien lenkkien kera. Tälle viikolle sääennuste näyttääkin hyytävää sadetta ja ehkä jopa lunta, kääks...

Kotikulmien lisäksi on ulkoiltu ainakin Ylöjärven harjulla ja kauppareissujen yhteydessä Tampereen Koivistonkylässä ja Pirkkalan Toiviossa. Jännästi koirat väsyvät helpommin, kun saavat oudommalla alueella nuuskutella ja kirmailla.Upeat syyskelit

Virtaa meillä onkin piisannut ja sen takia on käyty jokaisen kanssa erikseen laatuaikalenkeillä ja otettu erilaisia tottelevaisuus, rallytoko ja koiratanssi muuvseja. Hauskaa, kun Nemon kanssa kaikkia voi sekoittaa keskenään ja näin ollen nostaa vaatimustasoa. Sen verran laaja temppuarsenaali pojalla on! Lunan ja Nugan kanssa on menty vähän kapeammalla temppukirjolla, sillä esim. koiratanssiliikkeet saa Lunan komentamaan mua haukkumalla, kun namia tulee liian harvakseltaan ja temput on liian tylsiä/hidastempoisia. Muita aktiviteetteja on ollut lelujen kanssa peuhaaminen yksitellen yläkerrassa, karvalankamatolta nappuloiden etsintä ja luiden kaluaminen. 
Nuga on ollut vakkarina tallilla mukana ja muutaman kerran joutunut tovin odottamaan auton perässä, kun olen päättänytkin lähteä maastoilemaan hevosella selästä käsin. Harmi, kun ei ole koskaan ollut sellaista tallia, jossa koirat voisivat juosta hevosen mukana maastossa. Tälläkin tallilla ratsastetaan pääasiassa hiekka-autoteillä.


Sänkipellolla on kelvannut mennä


Maalaismaisemaa ja joka pellolla joutsenia (ei näy kuvassa)


Lenkin jälkeen odotetaan evästä

Eilen käytiin kuitenkin koko perheen voimin tallilla ja olipas se ihanaa pari tuntia ulkoilla kirpsakassa säässä! Mieheni meni hevosen selkään ja käveltiin ensin pidempi lenkki lähiteillä, jonka jälkeen paineltiin sänkipellolle, jossa pääsi ravaamaan ja laukkailemaan. Koirat tonkivat sillä välin peltoa, mahtoi olla hyvät hajut pieniin kirsuihin. Ruoka, sauna ja koirilla uni maistui ulkoilun päälle.Mies ratsailla


Takaisin päin tallille

Luna ja Nuga muuten pyytävät kilpaa pihaan ja juoksevat suoraan kurkkimaan terassin alle... Siellä taitaa pari myyrää myllertää. Nuga etenkin on aivan villinä, kun on saanut kilpirauhaslääkkeen vuoksi voimansa ja energiansa takaisin. Pojan olemus on muutenkin muuttunut kokonaan, selvästi hoikempi ja jäntevämpi, kova touhottamaan, kirmailemaan, hyppimään ja pusuttelemaan. Varsinkin silmistä huomaa, että ilme on tyytyväinen ja seesteinen.


Porkkanan jako


<3Kiltisti odotetaan

Tälle viikolle on koirille mukavasti ohjelmaa tiedossa: mummu tulee yhden illan hoitajaksi, Nuga käy kontrolli verikokeissa ja Nemon koiratanssin jatkokurssin viimeinen tunti on sunnuntaina (toka viimeiselle kerralle en päässyt omien kiireideni ja autottomuuden vuoksi). Lauantaina muuten käydään koiratanssin SM-kisat Ylöjärvellä ja suunnitelmissa on lähteä ensimmäistä kertaa katsomaan sen lajin kisahumua.

Tulin juuri kolmen yön reissulta Tallinnasta ja kerrankin uskalsin ostaa koirille tuliaisia sellaisia kasvipohjaisia dentastixejä, jotka oli vähän pehmeämpiä, kun Suomessa irtotavarana myytävät. Pojat hotkivat omat herkkunsa ja oksensivat seuraavana yönä niitä palasia... Luna ei oksentanut, veikkaan siksi, että malttaa pureskella paremmin luut ja muut. Mutta ei kannata uskaltaa jatkossa ostaa, kun aina siinä käy näin. Liian hyviä herkkuja selvästi.


Mummu kävi kylässä <3


Ja todellisuus, ihan tärähtänyttä meininkiä...

Mukavaa viikkoa!

P.S. Seuraavassa postauksessa voisin vinkata, mitä kivaa löydettiin jalkaisin Tallinnasta tällä kertaa. Kilometrejä kertyi mukavasti ja jokainen aamu oli uusi seikkailu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!