12.12.2017

Odottavan aika on...

Täällä sitä odotellaan... Pentuja syntyväksi. Helmi mamma on ihan elämänsä kunnossa eli ei vaikuta edelleenkään yhtään siltä, että h-hetki olisi lähellä. Maha on kyllä pyöristynyt entisestään, mutta mamman vauhti ei ole hiipunut. Ihan lunkisti ottaa sisätiloissa ja koko lauman meno rauhoittui olennaisesti myös, kun Luna lähti sunnuntai-iltana mummulaan (pakkasin haikeana sille kaiken mahdollisen mukaan ja kauheat määrät herkkuja). Meillä ei enää kukaan hauku, kun auto ajaa pihaan etuoven eteen, jihuu!

Yöt on menneet hyvin nukkuen Helmin kanssa. Iltaisin alkaa hyvä hulina masussa ja olen tuntenutkin niitä pieniä vilkkaita liikkeitä <3 Sanotaan Helmiä täällä Hemuliksi ja Muumuuksi, rakkaalla lapsella on monta nimeä vai miten se meni :) Helmi on myös hengannut parina iltana Nemon (pappansa) kanssa alakerrassa lähinnä sohvalla loikoillen. Tuntuvat tykkäävän toisistaan. Nemo on suht innokas, joten olen valvonut tarkasti, ettei aleta juoksuleikkeihin tms. Ollaan käyty porukalla lenkillä ja Nuga tykkää myös Helmistä kovasti. Olen ihan liikuttunut, kuinka nätisti Nuga tutustuu tyttöön. En uskalla kuitenkaan pitää kolmen koplaa vapaana sisätiloissa, sillä noin ihanasta tytsystä tulisi aika pian urosten välillä kahakka. 


Tämän illan lumilenkillä, koirat ihan täpinöissään


Winter wonderland (tsemppiä kaikille aurakuskeille ja huoltomiehille!)

Lunalla on mennyt hyvin, se on nauttinut sängyssä nukkumisesta täysin siemauksin, eikä ole päästänyt pihaustakaan koko yönä, vaikka päivisin päivystää haukahtelemalla rappukäytävän ääniä. Onneksi sekin on jo hiipumaan päin parissa päivässä eli ei jokaisesta rapsahduksesta enää välitä. Mummua on pikkuisen naurattanut, kun kuvitteli saavansa lenkkikaverin, mutta tyttö on suostunut tekemään sellaisia 10-15 minuutin kierroksia pihalla, kunnes on lähtenyt kiskomaan täysillä takaisin sisälle. Hyvässä ruoassa tyttöä on myös pidetty ;) Ja sylistä syliin on päässyt niin mummun, kun vieraidenkin. Mahtaako tyttö haluta enää kotiin palatakaan! :P


Pakkausapulainen, kirsu joka paikassa tutkimassa

Nugaa on taas närästänyt, ja lisäksi on aika pullea sekä pöhöttynyt, joten repäisin ja hain vihdoin (Peten Koiratarvikkeesta) Mushin Duo+ kana-kalkkuna lihapullia, jotka sisältää kaiken tarvittavan (tehty herkkävatsaisille). Nuga on syönyt niitä pari päivää ja tuntuu maistuvan ja mahakin toimii normaalisti, vaikka vaihto tapahtui "kerrasta poikki" tyylillä. Annan myös alkuun mukana maitohappobakteeria. Ensin kyllä haisteli kippoa, mutta nyt kun tietää, mitä siellä on, niin klohmasee ne aika nopeasti kitusiinsa ja nuolee kuppia hartaudella perään. Olen antanut nyt 7-8 pullaa/päivä. Eihän se mitään halpaa lystiä ole, mutta kokeillaan, josko saataisiin närästys kuriin.

Nemon ja Lunan ajattelin pitää edelleen nappulalla, kun meillä kaikki tuntuvat tykkäävän nappulasta enemmän ja mahat toimii paremmin (ja äkkiä laskemalla noilla pullilla ruokintahinta olisi kuukaudessa n. 160e kolmelle parsonille). Lisäksi hampaiden puhtaudessa on olennainen ero, kun ovat pureskelleet nappulaa vs. pelkkää raakaa lihaa. Oikeita luita en ole juuri voinut koirille syöttää, sillä niissä on lähes joka kerta joku tukehtumistilanne päällä. Kaupan luistakin uskallan antaan vaan tietynlaisia. Nuga itseasiassa vetäsee kaupan luun noin kolmella haukkauksella kitusiinsa... Ei ole tietoa mistään jyrsimisestä, huhhuijaa.


Helmi ja Nemo sohvailee


Nemo pappa ja lapsenlapsensa Helmi lapsenlapsenlapset masussa

Tajusin muuten vasta eilen, että tosiaan koirien hammaskiven poistosta on kohta vuosi kulunut ja kaikilla on ihan valkoinen kalusto! Ihan uskomatonta, että ne tosiaan pysyy noin hyvänä ihan vaan "pikaharjauksella" joka toinen ilta. Pikaharjauksella tarkoitan, että niitä harjataan se, mikä pystytään noin minuutti pari ja that's it. Loppupeleissä aika pieni panostus, kun nyt on sen saanut rutiiniksi. Onneksi meillä on tuo Nuga, joka kerjää iltapesua, hih :)

Lumista viikon jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Jännitys tiivistyy! Kuinka monta pentua syntyy? Tuleeko tyttöjä vai poikia?
  Onnea synnytykseen Helmille, kätilölle ja muille läheisille 🙂

  VastaaPoista
 2. Oon kans syöttänyt tuota Mushin kana-kalkkunaa nyt syksyn. Ensin aattelin, että eihän se tuu kuivaruokaa kalliimmaksi, kun kilohinta on peräti halvempi kuin syöttämässäni kuivaruuassa, mutta raakaruokaapa pitääkin syöttää isompi määrä kuin tiivistettyä kuivaruokaa, joten ei enää ollutkaan niin edullista. Kaveri tosin sanoi, että hän ostaa suoraan Mushin tehtaalta, jolloin 140e ruokkii kolme keskikokoista koiraa kolme kuukautta ja meinasin itsekin alkaa ostaa suoraan sieltä, mutta te taisitte asua vähän kaukana Pietarsaaresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ruokintavinkkejä! Tuo kuulostaisikin jo edullisemmalta, mutta tosiaan me ollaan kaukana Pietarsaaresta.

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!