17.12.2017

Synnytystalkoot done

Happy news!

Helmin ja Vatin pennut syntyivät torstaina 14.12.2017: 2 urosta + 1 narttu. Ensimmäinen pentu syntyi kotona, mutta toinen oli virheasennossa peppu edellä tulossa, joten sitä ei saatu luonnollista kautta ulos, en minä, eikä kaksi eri lääkäriä. Helmi jouduttiin hätäsektioimaan ja niin ollen maailmaan saatiin kaksi pentua ehjänä. Lääkärin mukaan Helmin lantio oli kapea suhteessa suurehkoihin pentuihin (249g - 234g - 216g), supistukset olivat kuitenkin voimakkaita. Onnea oli matkassa!


Ensimmäinen aamu kotona. Ilme kertoo kaiken: "Nää on mun aarteet ja hoidan nää ihan itse" :)

Helmi on hyvä äiti, syöttää ja pesee pentujaan yhtenään. Lääkäriltä kotiin palatessa oli heti pentujensa lumoissa, eikä mistään huomannut, että oli ollut nukutettuna samana päivänä. Reipas ja iloinen äiti, painelee ulkonakin häntä pystyssä intoa piukassa, toki kotiin päin nopeasti palaten. Nyt onkin hankalin homma pitää Helmi hyppimättä ja riehaantumatta kaksi viikkoa, jotta haava pääsee kunnolla paranemaan. Helmi on kyllä lujaa tekoa, oikea sissi! <3


Pennut ovat kasvaneet ihan silmissä muutamassa päivässä, maitobaari auki 24/7
Ylhäältä alas: poika 1, tyttö ja poika 2

Kaksi hassua asiaa olen pannut merkille: Helmi avaa pentuhuoneen oven apposen ammolleen, jos me yritetään pitää sitä rakosellaan ja toisekseen ilmoittaa napakalla lyhyellä äänimerkillä, jos tarvii päästä ulos, fiksu koira. Omilla koirilla ei ole vastaavia maneereja. 

Pennut voivat paksusti! Painot on lähteneet hyvin nousuun. Yritin ottaa Facebook kuvia pienistä, mutta sen verran liikkuvat, että eihän ne naamakuvat onnistuneet puhelimen kameralla ainakaan. Liikkuvuudesta puheen ollen, kolmeen kertaan on yksi pentu ollut pentukaukalon ulkopuolella, joten  vaihdettiin heti parin päivän jälkeen pennut suoraan aitaukseen tyllinkien kanssa tietysti ja suojasin yhden nurkan seinät fleecepeitolla, jotta on suojaisempi soppi. 


Poika 2 


Äidin tassu suojana

Pentukyselyitä on muuten tullut hyvin, joten jos joku kaveri nyt vielä miettii näitä pikkuhelmiä, niin kannattaa olla nopea ja ottaa yhteyttä pian ;)

Tämä neljän päivän mammaloma minulle teki hyvää :) Nyt voi hyvillä mielin lähteä töihin ja alkaa laskeutumaan joulun tunnelmaan. Meille tuli muuten tänään parisuhde joulukalenterista tehtävä: ripustakaa joulukoristeet. Se, jos joku, vie oikeanlaiseen fiilikseen.

Vaaleanpunaisin terveisin uuteen viikkoon <3

4 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!