20.3.2016

Treenisuunnitelman ABC

Porin agilitykisat meni mukavasti, kaikesta ennakkojännittämisestä huolimatta ;) Päätin viimeisten kilometrien aikana, että nyt pidetään hauskaa, ei paineita tai tavotteita mielessä. Tunnelma pienemmällä paikkakunnalla oli jälleen lämmin ja kun tuomarina oli symppis oma agiope, niin pahimmat perhoset vatsassa karisi viimeistään tuomarin 'puhuttelussa' ja rataan tutustuessa. 

Aikataulutkin oli huiput, sillä eka startti oli jo klo 9.30 ja viimeinen 11 eli homma oli muutamassa tunnissa ohi ja päivää jäi vielä muuhunkin. Mies ihmetteli, kuinka jaksoin kisapäivän päälle lähteä ulos syömään ja leffaan! Käytiin katsomassa Katseeseen Kätketty, suosittelen, jos tykkää dekkareista. Miehelle se taisi olla aavistuksen pitkäveteinen. 


Tarkkana kun porkkana(t)

Ekalta agiradalta kielto keinulta, Nemo juoksi siitä ohi, vaikka ohjasin hyvin ja hyppäsi tokaviimeisenä esteenä olleen puomin alastulokontaktin siis 10vp ja aika -5,14. Ei huono ekaksi radaksi! Radat ei mittakaavassa ja totta puhuen, mulla on blackout 8. putken ja keppien välisestä radasta... Ehkei ollut ihan noin suoraviivaista kepeille :D

Tyytyväinen olin kokonaismenoon, hyvin hallinnassa ja takaaleikkaus meni nappiin 7.-8. Keppien jälkeinen takaakierto onnistui myös hienosti 12. Myös vienti 17. oli upea, Nemo ei epäröinyt hetkeäkään, vaikka tyrkyllä oli myös A ja putken toinen pää!Tokalla agiradalla tuli sama kielto keinulle, vaikka jälleen ohjasin hyvin ja tarkasti. Sen jälkeen pakka vähän hajosi ja tuli esteiden ympäri juoksua, joista viimeisillä hypyillä (17.) yksi meni väärään suuntaan siis hylätty. (Huom! Tuloslistan ykkösenä parson Lissu, jonka puolesta olen ihan liekeissä ja niin oli ohjaajakin, joka ei muistanut radasta jälkeen päin mitään! Aivan huikeeta ja mikä aika! Mulla meni ihan kylmänväreet...)

Tyytyväinen olin, kun ehdin kerrankin puomin alastulolle ja siitä ei tullut virhepisteitä, takaaleikkaus onnistui hienosti 3. Myös 14. onnistui, vaikka Nemoa selvästi veti jo A 15.Kolmannella hyppyradalla meni ihan mukavasti, putkijarrukin toimi ok, vaikka sitä en muista juurikaan Nemon kanssa harjoitelleeni. Ainoastaan yhdessä takaakierrossa (5.) aloin kiiruhtamaan sen jälkeistä valssia ja Nemo tuli ensin 'syliin', vaikka oli lähtenyt jo taakse, mutta sain sen vielä seivattua ja siitä siis vaan kielto siis 5vp -1,71.

Tyytyväinen olin takaaleikkaukseen 6.-7. Myös mulle harvinaisuus persjättö meni nappiin 10.-11. välissä. Ihmeen kaupalla takaaviennit onnistui myös 14.-15, meni juuri niin kun on harjoiteltu.Kaksi tulosta oli kotiin viemisinä, tosin kisakirja unohtui sitten pelipaikalle, mutta onneksi tuomari tuo sen mulle seuraaviin treeneihin :D Iso kiitos pelastuksesta! Harvemmin unohtelen mitään, mutta kun katsoin tuloslistalta sijoitukset ja ajat, niin en sitten osannut kaivata varsinaista kirjaa, kun ei sinne mitään merkintöjä tullut...


Rivitalokyttääjät

Nemon edelliset treenit ennen kisoja meni ihan lekkeriksi... Oli varmaan väsynyt meidän lomareissusta, mutta halusin mennä treeneihin, kun edellisellä kerralla oli jäänyt fyssarin takia väliin ja Nuga oli antibioottikuurilla molemmilla kerroilla. Tehtiin lyhyttä rataa ja Nemo heittäytyi ihan mahdottomaksi, sinkoili ihan mihin sattui, eikä ollut kuulolla. Ope käski mun mennä piiloon eli menin kentän toiselle puolelle keinun taakse kyykkyyn selkä Nemoon päin (ja hihittelin) ja odotin, että tulee luokse. No tulihan se ja sitten bileet pystyyn! 

Jatkossa siis suositeltiin, että laitan Nemolle kaulapannan kaulaan, jotta voin ottaa sen tarvittaessa haltuun ja rauhoittaa tilanteen, lisäksi namia täytyy syöttää paljon enemmän, jotta palkkautuu mun lähellä olosta. Treenit ei senkään jälkeen sujuneet mallikkaasti, muutaman esteen pätkissä mentiin ja ope sanoikin, että teen ihan oikein, mutta koira tekee mitä tykkää (kerrankin kiva kuulla tämä, kun siltä se välillä tuntuu :P). Onnistuneiden keppien ja hypyn jälkeen odotti superhyvä palkka, kun ope antoi pienen kipollisen nameja ja keksejä. Kerran aiemmin ollaan tehty tämä sama, kun Nemolla oli synttäripäivä, niin treeniradan maalissa odotti maksalaatikkoa ;)

Saman tempun tein vielä kisoissakin, kun hypärin jälkeen suoraan sai aamuruokansa ja broilerinleikkelettä. Täytyy pitää tämä kuitenkin sellaisena spesiaalina, ei joka kerta tietenkään tai kokee inflaation. Huomasin vaan edellisissä kisoissa, että vaikka lelu olisi kuinka hot, niin Nemo odottaa vielä enemmän niitä herkkuja :) Veikkaan, että tuo treeneissä piilotuminen/hyvä palkka teki sen, että Nemo oli erityisen kuulolla ja yhteistyökykyinen kisapaikalla, ei uskonut samaksi koiraksi, kun pari päivää ennen... Koskaan ei siis kannata olettaa, ottaa ennakkoasennetta tai heittää pyyhettä kehään parsonin kanssa, ikuinen lapsi :D


Takaoven vahdit

Lomalla kävin myös Treenisuunnitelman ABC -luennolla, jonka piti Sari Kärnä. Osittain luento koski toko, pk ja rallytoko maailmaa, mutta suurimmalta osalta, minkä tahansa lajin treenaamista. Mielenkiintoisinta oli tehdä omasta koirasta Elämän Puu, jossa juuret kuvasi edellytyksiä kaikelle, runko välitavoitteita, oksat eri lajeja ja latvukset päämääriä, tavoitteita ja haaveita. Tämä runko avasi silmiä, että todella paljon on saavutettu 7,5 vuoden matkalla, vaikka suurimman haaveen toteutuminen on epätodennäköistä, että Nemosta tulisi agilityvalio. Alunperin kuitenkin piti vaan kokeilla agilitya ja kolmosiin kisaamaan pääsy oli ihan utopiaa. Luento lujitti omia fiiliksiä ja näkemyksiä treenaamisesta sekä antoi käytännön vinkkejä, mitä aion jakaa omille oppilaille. Luennolta jäi myös mieleen: 'Vaikeimmat koirat opettaa eniten' <3

Tsemppiä uuteen lyhyempään työviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!