28.7.2015

Tassu takakontin välissä

Jeps, meillä alkoi kisailta vastoinkäymisillä, kun alkumatkasta juutuin tietyöhön ja pääsin viime tinkaan pelipaikalle, jossa sitten kaikessa sählingissä Nemo hyppäsi kahdelle tassulle samaan aikaan, kun laskin auton takakontin alas. Tuloksena kauhea kiljuminen, yritin avata takakonttia (joka oli lukossa lukossa) ja kun sain käden taskulle, jossa olisi ollut se auton avain, niin Nemo saa itse tassunsa pois oven välistä. Tilanne kesti joitain sekunteja, joten en ehtinyt edes ajattelemaan pahinta. Tassussa ei näkynyt mitään, ei arastellut painellessa, eikä ontunut tai muutenkaan näyttänyt säästelevän sitä kisapaikalla. Kuitenkin oli koko ajan pelko takaraivossa, jos vetää taas vaan adrenaliinin voimalla, kuten ennenkin murtuneilla varpaillaan. Ihmeen kaupalla tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, sillä siitä on jo melkein viikko, eikä oireilua. Kamala tilanne. 

Kisoissa taasen ei kulkenut. Siis itsellä ei ollut oikein tekemisen nälkää ja oikeanlaista virettä, en ollut fyysisesti tai henkisestikään kisakunnossa (vähän liikaa stressiä ja liian vähän unta tälle kesän kiireisimmälle viikolle). Nemonkin vire oli hieman ailahteleva, liekö paikan päällä olevat hyvät hajut vaikuttaneet asiaan. Näytti moni muukin uros reagoivan, joten oliko kyse kenties narttujen juoksuista. Kaikilta radoilta hyllyt ja alla kootut selitykset tai oikeastaan kummasin pois ne selitykset ja keskitytään vaan niihin pieniin onnistumisen rippeisiin ;)

A agirata


Positiiviset asiat radalta: 1 Keinu oli loistava, yleensä ei hae sitä kovin hyvin ainakaan ensimmäisellä radalla tai jos hakee, tekee lentokeinun 2 Puomin kontakti meni yli odotusten, kun näytin toisella kädellä pysähtymismerkkiä, uusi idea!

Yleisesti oli aikamoista räiskimistä ja kiemurtelua ;)

B agirata


Positiiviset: 1 Nemo haki pituuden ja sen jälkeisen putken, pystyin leijeröimään hypyn taakse 2 Hyppy ennen keppejä, käsi laski hienosti alas, enkä ajanut koiraa houkuttelevaan putkeen. 3 Hankalahkon keppikulman haki hienosti

Yleisesti rata oli aika löysä ja Nemo selvästi vei mua

C hyppyrata


Positiiviset: 1 Alkuun ei mitään kikkailuja, meni silti pienellä kaarella putkeen 2 Haki kepit mukavasti vinolta linjalta 3 Irtosi hyvin kutos hypylle ja takaakiertokuviokin toimi, tosin Nemo eksyi eteen pitkälle, näytin ehkä turhan isolla kädellä taakse menoa 3 Rinnakkain juoksu ja hankala hyppy, ei ongelmia 4 Parasta, että edellisen radan epäonnistumisen jälkeen nyt oikeaan päähän putkea katseella ja jalkojen suuntamisella (mitä on treeneissä harjoiteltu), juhuu!

Yleisesti tässä radassa oli jo tekemisen meininkiä

Nämä kisat olisi voinut jättää väliin, nyt ei ole oikein motivaatiota kisaamiseen. Täytyy haudutella asiaa vielä, pitääkö kesäloman lomana vai olisiko nimenomaan hyvä sauma kisata löysin rantein, kun on saanut vähän nukkua ja on täysissä sielun ja ruumiin voimissa :) Loma alkaa kyllä mielenkiintoisesti agilityn merkeissä, kun olen ilmoittautunut koulutusohjaajan peruskurssille mukaan! Odotan innolla kurssin antia. 

Muuten meillä pyyhkii hyvin ja aina, kun on keliä, on tehty pitkiä rauhallisia lenkkejä koluten kotikulmia ja lämpöisen kelin sattuessa on käyty lähirannassa. Hyvin puutuu uimarit, kun vie niitä venelaituria edes takas. Pihassa olosta on myös nautittu ja varsin säyseätä menoa on nyt, kun pelisäännöt on selvät. Tosin kyllä Luna kertaalleen näytti, miten siitä uudesta aidasta pääsee yli, meinaan kun portin taakse ilmestyi sukulainen :D Ja mulla ääni käheänä ja reidet raapaleilla sekä mustelmilla, kun sen nappasin ilmasta kiinni... Mihin tiikeri raidoistaan pääsisi :D

Pikkuhiljaa aletaan laskeutumaan varsinaiseen kolmen viikon kesälomaan <3 Matot on pesty, mutta pientä siivouspuuhaa ja pihan laittoa vaille valmis. Lomalla vaan ollaan ja vähän reissataan, vaikkei tiedetä vielä minne, mahdollisesti Vanhaan Porvooseen ainakin. Rapsuja karvaisille!


Toivotaan lisää näitä päiviä, kun varjossa on mukavampi olla, kun auringossa... <3

4 kommenttia:

 1. Hienoa, ettei Nemolle tullut tuosta takaluukkuhaaverista mitään vaurioita! Oli kyllä pelottava tilanne. Ja olihan teidän radoissa paljon hyvää, kuten itsekin olet analysoinut. Se on aina niin pienestä kiinni se tulos ja toki oma kisafiiliskin vaihtelee päivästä riippuen. Seuraavia kisailmoja kalenteriin vaan :-)

  Heh, vai on Luna jo testannut uuden aidan ;-)

  Ihanaa ja ennen kaikkea rennon leppoisaa lomaa teille, kun se pian koittaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen tuumailen, aikataulutanko lomaa kisoilla ;) Toisaalta ja toisaalta. Kiitos loman toivotuksista!

   Poista
 2. Voi kamalaa !! onneksi kuulosti pahemmalta kuin sitten oli. Se näissä rapsoneisssa on, että meillä ainakin ovat aina kuonojensa ja tassujensa kanssa joka raossa . Ihme on ettei ole haavereita sattunut. Saatikka sitten Tiuku ja Essi, joihin olen monesti meinannut kompastua. tulevat niin hiljaa selän taakse, kun kääntyy niin meinaa astua päälle tai kaatua.
  Mukavaa lomaa teille. Meidän loma kääntyy loppusuoralle, vielä viikko jäljellä. Rapsutuksia hauvoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kävi kyllä niin äkkiä, etten ehtinyt kissaa sanoa. Monesti vielä pidän hihnat niin lyhyellä, ettei tuollaista voi tapahtua, mutta siinä kiireessä unohtui sitten sekin. Tiedän tuonkin, kun koira on yhtäkkiä huomaamatta selän takana ja sitten on kompastuminen lähellä! Mukavaa viimeistä lomaviikkoa teille ja rapsuja takaisin! :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!