11.7.2015

Nuga kolmantena


Käytiin epistelemässä Nokialla viikolla. Tuli aikamoinen kiire, kun saatiin nippa nappa auto huollosta ja eikun menoksi. Ehdin juuri ilmoittautua ja sitten rataan tutustumiseen... Ensin meni Nemo, käytiin treenaamassa kontaktit palkaten nakilla ja vitonenhan sieltä puomin alastulolta tuli (+ 2xhyl palkkaamisesta), kuten kisoissakin aina ekalla radalla, kun loikkaa yli... Tästä on nyt tullut ongelma tai kun kelaa blogitekstejä takaisin päin, niin ongelma on nostanut päätään aina vuodesta 2011 alkaen Nemon kanssa kisoissa, blääh. Siis oma vikahan se on, kun ei malta pyytää niitä kontakteja ja treeneissä kun ei ole ongelmaa, niin vaikea sitä sielläkään on hioa. Täytyy taas haastatella viisaampia, mitäs nyt tehdään. Kisoissa, kun komentaa, niin haukahtaa vaan ja hyppää :P


Nuga käyttäytyi aikas mukavasti, vaikka meillä ei ollut kun viitisen minuuttia aikaa valmistautua rataan pian Nemon jälkeen. Pikkupoika haukkuu nykyään paljon vähemmän tapahtumissa (liekö nämä kevään näyttelyt vaikuttaneet asiaan, tottumista koirapaljouteen) ja mielellään tulee sivulle sekä istuu, nakin voimalla tietenkin ;) Molemmilla radoilla meni puomista ohi, sitä ollaan tehty selvästi liian vähän ja ekalla radalla taisi mennä jonkun hypyn sivusta, mutta muuten oli kovaa suoraa menoa ja ai että, kun on Nugalla hienot kontaktit! Nyt täytyy vaan muistaa pyytää ne, eikä pilata hosumalla (mitä meinasin nytkin tehdä, kun olin Nemon moodissa ihmeissäni, että kuinka se sinne niin hienosti jäi!). Oikein positiivinen tunnin reissu ja Nuga sijoittui kolmanneksi ansaiten ison pussin ruokaa, dental sticksejä, nameja ja frisbeen. Eiköhän me pian uskaltauduta virallisiin :) Tosin joitain kisaavien ratojakin voisi käydä ensin epistelemässä, kulkeeko ne kepit...Treeneissä on myös ollut opettavaista (ja kivaa sekä kannustavaa!) uuden koutsin Johanna Wuthrichin silmän alla. Ollaan saatu perusteellista opastusta, mihin pitää kengän kärjet ja oma katse osoittaa. Viimeksi juuri huomattiin kuinka helposti Nemo seuraa pelkästään mun katsetta! Myös niistä vippaavista käsistä olen yrittänyt päästä nyt eroon eli heilautan niitä välillä vähän liian lennokkaasti (yleensä kun olen jäljessä tai muuten ajattelen, että kuvio on niin vaikea, että nyt pitää korostaa apuja), jolloin Nemo ottaa niitä omia ratkaisuja ja rynnimisiä, eikä se tietty ihme olekaan, kun sellaista viestiä annan. Mielenkiintoista, kun näin teoriassa yksinkertaisilla asioilla voi vaikuttaa ohjaukseen olennaisesti. 

Nuga on myös hienosti alkanut irtoamaan erilaisissa vinohyppy harjoituksissa, takaakierrot sekä pakkovalssit sujuu ja kepitkin oikealta puolelta jo aika mukavasti :) Tasapuolisesti olen joka toinen kerta ollut mukana Nemolla ja joka toinen kerta Nugalla. Kaikista hienointa on ollut se, että Nuga on pysynyt kentällä, vaikkei ole aitoja ja porukka lenkkeilee ympäri kenttää. Silti jännitän sen kanssa vielä jonkin verran, mutta pikkuhiljaa alkaa luotto kasvamaan. Yksi suuri helpotus ulkona treenaamiseen molempien poikien kanssa on ollut open määräyksestä roadkill -lelu naruun köytettynä, kätevää :) (Koira ei lähde juoksentelemaan lelu suussa holtittomasti ympäri kenttää ja meillä säilyy keskinäinen kontakti vetoleikin ansiosta). 


Tänään meillä kävi kesävieraana pikkuruiset yorkkitytöt Effie ja Helmi <3 Nemo pääsi tyttöjen kanssa lenkille ja sen jälkeen tytöt hengasi lunkisti pihassa, meidän koirat turvallisuussyistä sisätiloissa ;) Helmi, kun painaa 2,2kg, jäisi varmasti jalkoihin meidän lauman kanssa. 


Viime viikolla oli ihanaa, kun hellettä piisasi ainakin to-su. Käytiin joka päivä uittamassa koiria, Lunakin pääsi vasta tässä kohtaa kastamaan talviturkkinsa ja otti kaiken ilon irti. Ekalla kertaa hajosi heti flexi (puree sitä uidessaan eli meillä menee 1flexi/kesä) ja kävin kahlaamassa tyttösen kiinni, ennen kun lähti kauemmas ulapalle. Onneksi vaatteet kuivui niissä lukemissa pian. Helteillä on myös se hyvä puoli, että koirille riittää hyvin useampi lyhyempi lenkki varjossa ja muun ajan pötköttelevät tyytyväisinä kotosalla viileämässä, olisipa useammin niin :) 


Reipasta viikonlopun jatkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Hyvä te, onnea hienoista suorituksista! :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti suoritettu. Nuga on suloinen. . Ja nameja,naksuja ja kaikkea kivaa palkinnoksi tuli. Ei huono homma ollenkaan. Kiva harrastus koiran kanss agility. tulee liikunta ja ajatustyö samalla kertaa.
  Terkkuja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Agility on kyllä kiva harrastus niin koiralle, kun ohjaajallekin :)

   Poista
 3. Hyvä Nuga <3 Isänsä jalanjäljissä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Nuga <3 Hyvä poika!

  VastaaPoista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!