15.10.2014

DIY: kanelisaippua






Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa, millaista on valaa saippuaa. Todella helppoa, kun hankin kaupasta valmista ainetta, joka sulatettiin mikrossa ja kaadettiin sopivan kokoisiin muotteihin. Käytin jääpalamuotteja (Ikea, alle euron), mutta myös jogurttipurkkia käyttämällä tulee sopivankokoisia palasaippuoita. Jääpalamuotin käyttö oli oikeastaan mieheni idea, pisteet siitä! Sulatetun saippuamassan sekaan lorautin kanelin tuoksua ja piti laittaa myös itse maustetta, mutta se unohtui. Sen sijaan jokaiseen saippuaan laitoin pienen helmen mukaan. Tähtikuvioisista tuli kuitenkin ehkä vähän kesäisiä, ainakin niistä, missä on raidallisia puuhelmiä koristeena. 

Tässä helppo lahjavinkki! Meillä käydään nyt töissä vilkasta keskustelua, mitä kivaa voisi tehdä itse lahjapaketteihin... Yksi hyvä inspiraation lähde on kirja Kaarnasydän ja Sammalkranssi, nostalgisia askartelutöitä ja reseptejä pieniin herkkuihin <3

4 kommenttia:

  1. Wau miten hienoja. Ja varmaan myös luomua, tietää mitä saippuassa on. Todella hieno vinkki. Ja miten hienolta näyttää tuo helmi siellä, joka on aina käytettävissä uudelleen.
    Täytyy tutustua aiheeseen. Olen itse tehnyt geelikynttilöitä joskus ja upotin niihin erilaisia juttuja. Tämä saippuaidea houkuttaa nyt enemmän. Kiitos vinkistä.
    Terveisiä ihanuuksille sinne. Ja mukavaa syksyä. Kunpa jatkuisi lumeton ja mukava ilma.......vaikka jouluun asti. Ai sä arvasit etten välitä lumesta yhtään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilöiden teko on varmasti kivaa, olen harkinnut myös sitä, mutta veikkaan, että tämä saippuan teko vielä helpompaa! Ohjeet löytyi purkin kannesta. Kiitos samoin, pirteää syksyn jatkoa! Ei sitä lunta tarvi vielä tulla, vaikka mulle se ei olekaan niin inhokki ;)

      Poista
  2. ♥tosi kivoja, varmasti ihanat tuoksutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kanelintuoksua lorahti vähän liikaakin... ;)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!