21.9.2014

Täydellinen hevosvaellus
Hevosten hengähdyshetki


Hessu <3


Tallimiljöö


Letkan viimeisenä


Tauon paikkaLaavulla


Täydellinen hevosvaellusviikonloppu on takana Iso-Herttuan matkailupalvelun mahtavan reiluilla, reippailla ja varmajalkaisilla suomenhevosilla. Nähtiin lapsuuden aikaisella ratsastusleiriporukalla vuosien jälkeen ja olo oli epätodellinen perjantaina reissuun lähteissä. 

Iso-Herttuassa meidät otti lämpimästi vastaan emäntä Sinikka. Majoittumisen jälkeen haettiin hevoset laitumelta ja päästiin testaamaan meille valitut ratsut kentällä. Sain Hessu nimisen suomenpienhevosen, joka piti molempina päivinä letkan perää. 

Lauantaina tehtiin Elinan perässä pidempi lenkki, jossa ravattiin ja laukattiin paljon. En pysynyt laskuissa, montako laukkapätkää reissuun sisältyi, mutta reilu 4h satulassa meni mukavasti, kun välissä pysähdyttiin syömään ja hevosetkin sai hengähdystauon. Iloisina ja hieman väsyneinä palattiin tallille alkuillasta, jonka jälkeen päästiin saunaan ja uimaan, parhautta. Taas syötiin ja höpötettiin yöhön asti. 

Tänään porukkaan liittyi lisää ratsastajia ja lähdettiin laavulle Lauran johdolla. Reitti oli vielä mukavampi, kun edellisenä päivänä, sillä päästiin pidempiä pätkiä metsän siimeksessä. Pitkä 2km laukkapätkä vähän huoletti etukäteen, sillä Hessu pienimpänä jäi vähän väliä jälkeen muusta porukasta, mutta kun päästiin suoralle, niin löytyi ratsusta reippaampi vaihde ja pysyttiin hyvin jonon hännillä. Laavulla nautittiin lohikeittoa kaikessa rauhassa ja matka jatkui. Viimeinen laukkapätkä oli pitkä ja vauhdikas, suut hymyssä päästiin talliin. Sitten oli hevosten hyvästien aika, ruokaa ja kotimatkalle. 

Kiitos Iso-Herttuan väki välittömästä tunnelmasta ja ihan kaikesta! Suosittelen, viikonloppu oli irtiotto arjesta, henkilökohtainen maratonini ja samalla täydellinen rentoutuminen. Enää tässä huolettaa, kuinka huomenna pääsee kävelemään, sillä melkein 10h satulassa tuntuu joka lihaksessa ;)

P.S. Tällä kertaa en juuri ottanut valokuvia, sillä halusin keskittyä olemaan tässä ja nyt. Makeat syyskuun auringonlaskut, pihapiirin maalaismiljöö ja järvimaisemat jäi ikuistamatta, mutta ehkä niistäkin saa muistoja ystävän kameralta myöhemmin. 

8 kommenttia:

 1. Kyllä tämän heppatytön sydän sykähti näille kuville, ja kaipuu selkään ja luonnon helmaan heräsi. Kyllä tuo on vain jotain uskomattoman ihanaa touhua! Parhaimpina päivinä mieliala kohoaa pilviin, ja huonoimpina hetkinä toimii kyllä terapeuttisena toimintana - unohdat takuulla kaiken muun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, ihanaa touhua! Ei muuta, kun ratsaille :) Satulassa ei tosiaan muista muuta elämää, se on tässä ja nyt.

   Poista
 2. Oi miten ihanalta kuulosti! En juuri keksi parempaa tapaa viettää viikonloppua, heppailu hyvässä seurassa vaan on parasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa ja vie kauas arjesta :)

   Poista
 3. Tästä menee usein ohi noita maastoryhmiä tuonne metsään, oon miettinyt useasti josko sitä aloittaisi itsekin :) On rentouttavaa unohtaa kamerat ja muut ylimääräiset ja olla vain tässä ja nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, lähdet ratsaille! Totta, kerrankin sitä osasi vaan olla ja nauttia.

   Poista
 4. Hihii; sen lisäksi, että olemme kaimoja, omistamme parsoneita niin jaamme myös saman intohimon harrastepuolella eli ratsastuksen! Laji on totaalista terapiaa etenkin maastossa, kentällä sitten tunneskaala voi heittää laidasta laitaan :)
  Ihania kuvia! Menin heti Iso-Herttuan nettisivuille, koska tarkoituksena on ollut löytää paikka, jossa olisi tarjolla ratsastusvaellusta ns. isoilla hevosilla. Jopa lähti kavereille nettilinkki, joten varmasti keväällä menemme 2 vrk:n vaelluksen kokeilemaan.
  Olin nyt kesällä Islannissa viikon issikkavaelluksella, takana 300 km ratsastusvaellus ilman peppuvammoja :) Varmat ja nopeat hevoset ja taianomainen luonto!
  Mikäli issikointi kiinnostaa koto-Suomessa ja haluat sitä kokeilla kotikulmien ulkopuolella suosittelen Reykhestaria, jossa käyn itse myös ratsastamassa isojen hevosten lisäksi.
  Ihanaa syksyä!
  t. "Tahko-tuttava" Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai on tämäkin meille yhteistä! :) Suosittelen tosiaan tätä tallia. Kesällä toiminta on aktiivista, mutta talviaikaan asiakkaita on tietysti vähemmän ja silloin hevoset saattaa olla välillä pirteämpiäkin ;) Kiitos issikointi vinkistä, täytyy pitää mielessä ja tuo issikointi Islannissa on varmasti iso elämys. Ehkä jonakin päivänä pääsen vielä sinne! Aurinkoista syksyä ja rapsutuksia karvaisille :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!